A JP Morgan szerint a staking egy gyorsan növekvő bevételi lehetőség

-

A befektetési bank szemmel tartja az ETH 2.0-t és azt, hogy milyen hatással lesz a kriptoipar számára.
A JP Morgan, a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, amely korábban szkeptikusan állt a kriptopénz-iparhoz, elmondta, hogy hisz a stakingben: a kriptopénzek létrehozásának és terjesztésének energiahatékonyabb módjában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A New York-i székhelyű bank egy jelentésében azt írta, hogy a kriptopénzek stake-elése összességében vonzóbbá teszi a „kriptoökoszisztémát mint eszközosztályt”.
Ennek oka, hogy a bank szerint a stake elhelyezése jelentős bevételi forrást jelenthet a lakossági és intézményi befektetők számára.

De mi is az a staking? És miért beszél róla egy olyan bank, mint a JP Morgan?

A stake-elés egy olyan rendszer, amelyben a felhasználók megállapodnak abban, hogy pénzt zárolnak egy hálózatban, hogy segítsék azt a tranzakciók hitelesítésében.
Az ilyen típusú kriptohálózatok az úgynevezett proof of stake konzenzusprotokollal működnek.
A proof of work-öt sok más kriptopénz hálózat használja – beleértve a mostani Ethereumot is.
Csak egy probléma van: ez utóbbi hatalmas mennyiségű számítási energiát használ, és ezért káros lehet a környezetre, ha ez az energia olyan forrásoktól függ, mint a szén.
Számos kriptovaluta használja már a proof-of-stake rendszert, amely környezetbarátibb, mivel nem igényel „bányászatot” az adott hálózat natív valutájának létrehozásához és továbbításához.
Az Ethereum, a piaci tőkeérték alapján második legnagyobb kriptopénz, éppen egy olyan frissítés előtt áll, amely révén hamarosan a proof of stake-et fogja használni a proof of work helyett, ami az Ethereum bányászatának végét fogja jelenteni.
A JP Morgan pedig új, „A Primer on Staking-The Fast Growing Opportunity for Cryptocurrency Intermediaries and Their Clients” című jelentésében azt írta, hogy a proof of stake vonzóbbá válik, amikor az Ethereum frissítése befejeződik – és 2025-re 40 milliárd dolláros iparággá nőheti ki magát.

„Becsléseink szerint a staking jelenleg 9 milliárd dolláros üzletág a kriptogazdaságban, az Ethereum a fejlesztését követően 20 milliárd dollárra fog nőni, és 2025-re elérheti a 40 milliárd dollárt, ha a proof of stake domináns protokollá nő” olvasható a jelentésben.

A bank hozzátette, hogy a kriptopénztőzsék, mint a Coinbase, több pénzt fognak keresni, ha a proof of stake népszerűvé válik.
A Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéje 2025 végére akár 500 millió dolláros bevételre is szert tehet a stakingnek köszönhetően – áll a jelentésben.

A Coinbase áprilisban engedélyezte az ügyfelek számára a kriptók stake-elését

A stakinget használó kriptoeszközök, amelyek közé a Polkadot és a Cardano is tartozik, szintén felértékelődhetnek – tette hozzá a JP Morgan.

„Ahogy a staking egyre inkább általánossá válik, úgy gondoljuk, hogy ez magasabbra hajthatja a proof-of-stake kriptovaluták érdeklődését és piaci kapitalizációját” – jegyezte meg a jelentés.

A JP Morgan korábban kriptoellenes volt. Vezérigazgatója, Jamie Dimon 2017-ben híresen lehordta a Bitcoint és a kriptoipart, „csalásnak” nevezve.
Az amerikai multinacionális vállalat mostanra nyitottabb a kriptovilág felé, és rendszeresen beszél a digitális eszközökről. Sőt, most már a Coinbase és a Gemini kriptotőzsdéket is bankolja.

Olvastad már? Peter Brandt szerint a bikáknak most a 29.000 dollárt kell megvédeniük

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!