Elon Musk legújabb próbálkozása a Dogecoin pumpolására szánalmasan elbukott

-

A Dogecoin (DOGE) ára megugrott, de nem szökött az egekbe, miután július 1-jén újabb támogatást kapott a Tesla vezérigazgatójától, Elon Musktól a Twitteren.
A milliárdos vállalkozó 10:43 körül tett közzé egy tweetet – egy Keresztapa-témájú mémet, amely Marlon Brando ikonikus karakterét, Don Vito Corleonét ábrázolja, a következő szöveggel:

„Menetidőben jöttök nemek szólni, hogy az általatok futtatott kód nem kompatibilis”.

Eközben Musk a tweet feliratát így írta: „Engedd el a Doge-t!”.


Másodpercekkel a tweet közzététele után a DOGE/USD árfolyama 0,24 dollárról 0,261 dollárra ugrott – körülbelül 8,42%-kal. Ezt követően eladási hullám következett, amely egészen 0,247 dollárig vitte a párt.
Éppen ekkor, 11:24-kor Musk egy újabb halandzsázó üzenetet tweetelt, amely így szólt:

„Baby Doge, doo, doo, doo, doo, doo, doo, doo, doo, doo, doo, doo, doo, doo, baby doge, doo, doo, doo, doo, doo, doo, doo, baby doge”.


A DOGE/USD a második tweet után 5,22%-kal 0,260 dollárra emelkedett.

Forrás: TradingView

A következő néhány órában a DOGE/USD megpróbálta visszaszerezni a 0,261 dolláros napközbeni csúcsot a Musk-faktoron, de a profitot vásárlók folyamatosan ellensúlyozták a felfelé irányuló előfeszítéseket.

Ennek ellenére a Dogecoin 14:00 körül még mindig közel 0,5%-kal esett, ami arra utal, hogy Musk befolyása a kriptopénzek piacán csökkenőben van.
Az év elején a Tesla vezérigazgatójának a Dogecoin teljes szívvel való támogatása masszív, kiskereskedelmi szintű árfolyam-kiugrásokat okozott, olyannyira, hogy a kriptopénz piaci kapitalizációja május elején közel 100 milliárd dolláron tetőzött.


Akkoriban a DOGE/USD árfolyam 0,76 dolláros rekordmagasságba szökött.
A pár mostanra a két hónappal ezelőtti értékének a felét éri, elsősorban a jelentős kriptopiaci korrekciónak köszönhetően, amelynek során szinte az összes top cap eszköz – köztük a Bitcoin (BTC), az Ether (ETH) és az XRP – is több mint 50%-kal zuhant.
Az olyan altcoinokat, mint a Dogecoint, jellemzően a Bitcoinnal szinkronban kereskedik.
https://twitter.com/TeddyCleps/status/1410574423485263878?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1410574423485263878%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Felon-musk-s-latest-attempt-to-pump-dogecoin-fails-miserably

A Baby Doge eközben fellendül

Míg a Dogecoin rövid ideig tartó felfelé irányuló pumpokat regisztrált, addig az egyik utánzó memecoinja, a Baby Doge Coin (BABYDOGE) meredeken emelkedett Musk 11:24-es tweetje után.

A Baby Doge Coin körülbelül 0,00000001 dollárt ért Musk tweetje előtt, de később több mint 35%-kal megugrott.
Ennek ellenére a memecoin értéke túl alacsony maradt ahhoz, hogy még a CoinMarketCap is kiszámolja. A piaci capje is nulla volt a közzététel időpontjában.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!