Véletlen egybeesés? A bitcoin az utóbbi időben kedden mutat fordulópontokat

-

Furcsa mintázat rajzolódik ki, ahogy a Bitcoin megrekedt a 30.000 és 40.000 dollár között meghatározott kereskedési tartományban.
A Bitcoin (BTC) ebben a hónapban egy új árfolyammutatóval jelentkezik – elég csak megnézni a hét napjait.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A QCP Capital kriptokereskedő cég június 30-i legutóbbi, Telegramon megjelent piaci bejegyzésében felfedte, hogy a „Turnaround Tuesdays” indikátora az elmúlt hónap összes BTC árfolyam szélsőségét elkapta.

A Bitcoin egy hónapnyi „fordulatos keddi napot” hozott már

Az elemzők szerint a Bitcoin annak ellenére, hogy egy kiszámítható, kevés eltéréssel rendelkező sávban mozog, az elmúlt hetekben mégis viselkedési mintákat mutatott.
A fókuszban az áll, hogy mit csinál a BTC/USD keddenként. Az elmúlt négy hétben a pár minden kedden a sávon belüli csúcsokat vagy mélypontokat produkált, és ez a hét sem volt kivétel.

„A minta ebben a hónapban eddig az volt, hogy a keddi napok jelzik a tartományi magas- és mélypontokat” – erősítette meg a QCP a Twitteren június 22-én.

Azóta rövid időre 30.000 dollár alá süllyedt, ez a „technikai riasztás”, aztán 30.000 dollárt állított fel támaszként.

„Erre támaszkodva mérsékelten bikás előfeszítést alakítottunk ki” foglalták össze a piaci bejegyzésben.

Forrás: QCP Capital

A QCP a BTC/USD esetében 40.000 dollár alatti célt tűzött ki, ami nem teljesült, miután a keddi csúcs 36.630 dolláron tetőzött.

Alulértékelt Bitcoin-mérföldkövek

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, a Bitcoin árfolyammozgása sok elemző szerint nincs összhangban a valósággal.
Mivel a BTC/USD esetében több indikátor is „túladott” jelzést villogtat, a figyelem a piac eladási nyomástól való megszabadítására összpontosul, hogy lehetővé tegye a szerves felfutást az ellenállási szintek kihívására.
Ez a nyomás a feltételezések szerint a Grayscale Bitcoin Trust intézményi befektetőitől érkezik, mivel július folyamán egy jelentős BTC-mennyiség kerül feloldásra.

A QCP esetében eközben az Salvadorból érkező úttörő adoptálási bejelentés az, ami nagyobb elismerésre szorul.

„Tágabb értelemben úgy gondoljuk, hogy a piac talán alulértékeli a kriptó közelmúltbeli elfogadását az államhatalmak (Salvador és Paraguay) részéről” – folytatódik a frissítés.

„Lehet, hogy ezek nem hatalmas országok, de úgy gondoljuk, hogy ez egy vízválasztó a BTC spekulatív eszközből befektetési eszközzé válásának útján”.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!