Amerikaiak milliói számára fog bankszámlás bitcoinvásárlást elérhetővé tenni az NYDIG

-

Úgy tűnik, hogy az NYDIG teljesíteni fogja ígéretét, és 2021-ben amerikaiak milliói számára teszi lehetővé, hogy bankszámlájukról bitcoint vásároljanak.
A New York Digital Investment Group (NYDIG) partnerségre lépett az atlantai székhelyű NCR vállalati fizetési óriáscéggel, hogy lehetővé tegye a Bitcoin (BTC) szolgáltatását az Egyesült Államok bankjai és hitelszövetkezetei számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Forbes szerdai beszámolója szerint a megállapodás értelmében az Egyesült Államokban 650 bank és hitelszövetkezet lesz képes Bitcoin-kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtani több mint 24 millió ügyfelüknek.
A banki és hitelszövetkezeti ügyfelei számára nyújtott Bitcoin-kereskedés mellett az NCR a hírek szerint BTC-fizetési szolgáltatásokat is szem előtt tart közel 200.000 lakossági ügyfele számára.
A NYDIG a hírek szerint házon belüli Bitcoin-letétkezelési megoldást kínál majd, megszüntetve ezzel egy jelentős szabályozási akadályt a kriptovalutákkal kereskedni kívánó kereskedelmi bankok és más pénzügyi intézmények számára.
A hír nem sokkal azt követően került nyilvánosságra, hogy az NYDIG partnerségre lépett a Q2 digitális banki szolgáltatóval, valamint a Fiserv globális fizetési csatornával és az Alkami felhőalapú elektronikus banki szolgáltatóval, hogy a bankok a becslések szerint 18 millió ügyfelüknek Bitcoin-kereskedelmet kínálhassanak.
Sőt, amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a NYDIG banki megoldásokért felelős vezetője, Patrick Sells még 2021 májusában kijelentette, hogy az amerikai bankok 2021-ben szívesen kínálnának Bitcoin-kereskedelmet.
Sells akkor úgy vélekedett, hogy a Coinbase-hez hasonló tőzsdékre irányuló jelentős pénzkiáramlás arra kényszeríti az ország hitelezőit, hogy felülvizsgálják korábbi BTC-ellenes álláspontjukat.
Douglas Brown, az NCR digitális banki vezetője szerint a vállalat banki ügyfelei rendszeresen jelentették az ügyfelek megtakarításainak hatalmas kiáramlását a kriptotőzsdékre.
Brown szerint a BTC-kereskedési lehetőségek felkínálása segít az NCR-nek és ügyfeleinek abban, hogy az 1,4 billió dolláros piac egy részét megragadják.
A lépés egyben bővíti az NCR banki és hitelszövetkezeti ügyfelei számára elérhető digitális pénzügyi infrastruktúra fejlesztését.

Az év elején a 137 éves vállalati fizetési cég felvásárolta a Terafina szoftvercéget, hogy javítsa az ügyfél-kezelési meogldásait a fizikai, call center és digitális számlanyitási csatornákon keresztül.
Az NCR állítólag tervezi a Bitcoin letétbe helyezésének kínálatát is az ügyfelei számára, miközben a nem kriptoblokklánc-alkalmazások felhasználási eseteit is vizsgálja.

Olvastad már? Az Ark Invest és a 21Shares közös Bitcoin ETF-et indítana

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!