Amerikaiak milliói számára fog bankszámlás bitcoinvásárlást elérhetővé tenni az NYDIG

-

Úgy tűnik, hogy az NYDIG teljesíteni fogja ígéretét, és 2021-ben amerikaiak milliói számára teszi lehetővé, hogy bankszámlájukról bitcoint vásároljanak.
A New York Digital Investment Group (NYDIG) partnerségre lépett az atlantai székhelyű NCR vállalati fizetési óriáscéggel, hogy lehetővé tegye a Bitcoin (BTC) szolgáltatását az Egyesült Államok bankjai és hitelszövetkezetei számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Forbes szerdai beszámolója szerint a megállapodás értelmében az Egyesült Államokban 650 bank és hitelszövetkezet lesz képes Bitcoin-kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtani több mint 24 millió ügyfelüknek.
A banki és hitelszövetkezeti ügyfelei számára nyújtott Bitcoin-kereskedés mellett az NCR a hírek szerint BTC-fizetési szolgáltatásokat is szem előtt tart közel 200.000 lakossági ügyfele számára.
A NYDIG a hírek szerint házon belüli Bitcoin-letétkezelési megoldást kínál majd, megszüntetve ezzel egy jelentős szabályozási akadályt a kriptovalutákkal kereskedni kívánó kereskedelmi bankok és más pénzügyi intézmények számára.
A hír nem sokkal azt követően került nyilvánosságra, hogy az NYDIG partnerségre lépett a Q2 digitális banki szolgáltatóval, valamint a Fiserv globális fizetési csatornával és az Alkami felhőalapú elektronikus banki szolgáltatóval, hogy a bankok a becslések szerint 18 millió ügyfelüknek Bitcoin-kereskedelmet kínálhassanak.
Sőt, amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a NYDIG banki megoldásokért felelős vezetője, Patrick Sells még 2021 májusában kijelentette, hogy az amerikai bankok 2021-ben szívesen kínálnának Bitcoin-kereskedelmet.
Sells akkor úgy vélekedett, hogy a Coinbase-hez hasonló tőzsdékre irányuló jelentős pénzkiáramlás arra kényszeríti az ország hitelezőit, hogy felülvizsgálják korábbi BTC-ellenes álláspontjukat.
Douglas Brown, az NCR digitális banki vezetője szerint a vállalat banki ügyfelei rendszeresen jelentették az ügyfelek megtakarításainak hatalmas kiáramlását a kriptotőzsdékre.
Brown szerint a BTC-kereskedési lehetőségek felkínálása segít az NCR-nek és ügyfeleinek abban, hogy az 1,4 billió dolláros piac egy részét megragadják.
A lépés egyben bővíti az NCR banki és hitelszövetkezeti ügyfelei számára elérhető digitális pénzügyi infrastruktúra fejlesztését.

Az év elején a 137 éves vállalati fizetési cég felvásárolta a Terafina szoftvercéget, hogy javítsa az ügyfél-kezelési meogldásait a fizikai, call center és digitális számlanyitási csatornákon keresztül.
Az NCR állítólag tervezi a Bitcoin letétbe helyezésének kínálatát is az ügyfelei számára, miközben a nem kriptoblokklánc-alkalmazások felhasználási eseteit is vizsgálja.

Olvastad már? Az Ark Invest és a 21Shares közös Bitcoin ETF-et indítana

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!