Az Ark Invest és a 21Shares közös Bitcoin ETF-et indítana

-

Cathie Wood szerint a kriptopiaci visszaesés javítja a Bitcoin ETF hatósági jóváhagyásának esélyeit.

Az Ark Investment Management a legújabb cég, amely egy Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) indításáért nyújtja be kérelmét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleténél (SEC) benyújtott június 28-i beadvány szerint az Ark az európai tőzsdei termékkibocsátóval, a 21Shares-el közösen indítana ETF-et a Chicago Board Options Exchange (CBOE) BZX tőzsdéjén ARKB névvel.
Az ETF nyomon követi az S&P BTC indexet, az ETF alapjául szolgáló trust pedig közvetlenül tart bitcoint is. A bejelentést számos dicséret övezte a kriptoipar felől.


Cathie Wood, az Ark Invest alapítója és vezérigazgatója a 21Shares igazgatósági tagjaként is dolgozik.
A CoinShares adatai szerint a 21Shares jelenleg a negyedik legnagyobb intézményi kriptotermék-kibocsátó, az általuk kezelt tőke több mint egymilliárd dollár.
Eric Balchunas, ETF elemző a BNN Bloombergnek elmondta, hogy jóváhagyása esetén a Bitcoin ETF jelentős előnyt szerezne a 21Shares számára, lehetővé téve a cég betörését az amerikai piacra.
Az Ark nagy befektetőnek számít a kriptotérben, a Coinbase részvények mellett a Grayscale Bitcoin- és Ethereum trustjaiban is rendelkezik részesedéssel.
Cathie Wood a Bitcoin egyik fő támogatója, a közelmúltban megismételte jóslatát, miszerint a bitcoin ára egy nap el fogja érni az 500.000 dollárt, a közelmúltbeli visszaesések ellenére is.

Annak ellenére, hogy az SEC eddig minden beérkezett Bitcoin ETF kérelmet elutasított, Wood nemrégiben azt mondta, hogy az ETF-ek jóváhagyásának esélye javult a korrekció után.
A hónap elején az SEC két nagy Bitcoin ETF esetében is elhalasztotta döntését, és 45 nappal meghosszabbította a VanEck és a Valkyrie Digital Assets által benyújtott kérelmek vizsgálati idejét.

Olvastad már? Az Ethereum Classic fejlesztői bejelentették a közelgő hard forkot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!