Az Ark Invest és a 21Shares közös Bitcoin ETF-et indítana

-

Cathie Wood szerint a kriptopiaci visszaesés javítja a Bitcoin ETF hatósági jóváhagyásának esélyeit.

Az Ark Investment Management a legújabb cég, amely egy Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) indításáért nyújtja be kérelmét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleténél (SEC) benyújtott június 28-i beadvány szerint az Ark az európai tőzsdei termékkibocsátóval, a 21Shares-el közösen indítana ETF-et a Chicago Board Options Exchange (CBOE) BZX tőzsdéjén ARKB névvel.
Az ETF nyomon követi az S&P BTC indexet, az ETF alapjául szolgáló trust pedig közvetlenül tart bitcoint is. A bejelentést számos dicséret övezte a kriptoipar felől.


Cathie Wood, az Ark Invest alapítója és vezérigazgatója a 21Shares igazgatósági tagjaként is dolgozik.
A CoinShares adatai szerint a 21Shares jelenleg a negyedik legnagyobb intézményi kriptotermék-kibocsátó, az általuk kezelt tőke több mint egymilliárd dollár.
Eric Balchunas, ETF elemző a BNN Bloombergnek elmondta, hogy jóváhagyása esetén a Bitcoin ETF jelentős előnyt szerezne a 21Shares számára, lehetővé téve a cég betörését az amerikai piacra.
Az Ark nagy befektetőnek számít a kriptotérben, a Coinbase részvények mellett a Grayscale Bitcoin- és Ethereum trustjaiban is rendelkezik részesedéssel.
Cathie Wood a Bitcoin egyik fő támogatója, a közelmúltban megismételte jóslatát, miszerint a bitcoin ára egy nap el fogja érni az 500.000 dollárt, a közelmúltbeli visszaesések ellenére is.

Annak ellenére, hogy az SEC eddig minden beérkezett Bitcoin ETF kérelmet elutasított, Wood nemrégiben azt mondta, hogy az ETF-ek jóváhagyásának esélye javult a korrekció után.
A hónap elején az SEC két nagy Bitcoin ETF esetében is elhalasztotta döntését, és 45 nappal meghosszabbította a VanEck és a Valkyrie Digital Assets által benyújtott kérelmek vizsgálati idejét.

Olvastad már? Az Ethereum Classic fejlesztői bejelentették a közelgő hard forkot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!