Jay-Z és Jack Dorsey is nagy fantáziát lát az NFT-ben

-

„Elképesztő potenciál van az NFT technológiában, a szellemiség, amit képvisel, rengeteg idő és energia ráfordítására ösztönöz minket.”
A Square felvásárolta a Tidal-t nemrégiben, ennek apropóján pedig Jay-Z messze vezető beszélgetésben vett részt a Twitter alapító Dorsey társaságában, hogy a technológiának milyen hatásai lehetnek a pénzügy, technológia, művészet területén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Nézz meg például egy Basquiat festményt, 1983-ból, a festő 2500 dollárért adta el. Ezután gazdát cserélt 10000 dollárért, de nemrégiben ismét értékesítették 110 millióért. Ezekből a további eladásokból pedig sem ő, sem a családja semmiféle profithoz nem jutott. Nem hiszem, hogy ez így helyes.”

A kérdéses festmény a 2017-es aukciós listázása során a 110 milliós leütési árral minden idők legdrágább amerikai műalkotása lett.
Jay-Z kiemelte, az okosszerződésekkel lehetővé válik, hogy az értékesítésekből származó bevétel mindig felosztásra kerüljön.
Számos művész, alkotó már most is használja a technológiát, hogy közvetítők helyett kód segítségével rendezzék a pénzügyeket.

„A blokklánccal és az okosszerződésekkel létrehozhatod úgy a művedet, hogy kikötöd, a jövőbeni eladásokból 10 vagy akár 30%-os részesedést akarsz. Azt is lehet, hogy az elsőből 50%, aztán a másodikból 40%, és így tovább. Ezernyi a lehetőség, hogy hogyan tudod ezt variálni, és hogyan lehet másokkal együttműködni. Ráadásul minden rögzítve van a kódban, transzparensen, nincs elrejtve a lényeg szép szavak vagy jogi szöveg mögé.”

Jack Dorsey, aki mind a Square, mind a Twitter vezetője, nehézsúlyú bitcoin-támogatónak számít. A nemrégiben rendezett Miami Bitcoin konferencián is beszélt erről.

„Az életem hátralévő részében azzal fogok foglalkozni, hogy a cégeim megtegyenek a Bitcoinért mindent, amit csak lehet. Ha nem a Square vagy a Twitter lenne a munkám, a Bitcoinnal foglalkoznék. Ha pedig szükséges, ezektől is átigazolok a Bitcoinhoz.”

A Square tavaly 50 millióért vett tartalékként BTC-t magának. A cég nemrégiben egy új jelentést is közzétett, amelyben alaposan körbejárták a bányászat kérdéskörét, különösen az energiafelhasználását. Világosan ki is jelentették, hogy nem terveznek lassítani a kriptós tevékenységeikkel.
Az elmúlt néhány év során a kriptó lassan de biztosan elkezdett beszivárogni a zeneiparba, az NFT terjedése pedig nagy segítséget jelentett ebben.
A blokkláncnak köszönhetően a zenészeknek már tavaly is jelentős bevételük származott.
Olyan nevek léptek be a szektorba az elmúlt időszakban, mint a Kings of Leon, Aphex Twin, Grimes, Yaeji, Azealia Banks, és Holly Herndon.
Jay-Z bejelentette, az első albumának a 25. évfordulójára ő is speciális aukciót tervez. Dorsey a Twitter Spacs-ben tartott beszélgetésükben kifejtette, hogy mit is gondol a szektor jövőjéről.

„Az, amit az NFT képvisel, az egész szellemisége, az elképesztő potenciál, ami benne van a technológiában, rengeteg idő és energia ráfordítására ösztönöz minket.”

Az olyan kísérleti, új megoldások is egyre nagyobb figyelmet kapnak, mint például a szintén kriptós Songcamp, Catalog, Song That Owns Itself projektek.
Egy blokklánc-alapú streaming platform, az Audius nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy már havonta négy millió aktív felhasználója van.
Jay-Z sem rejtette véka alá a véleményét.

„Mindig is a művészek oldalán állok, ahogy eddig is. Minden érdekel, ami segít összehozni az alkotókat a művészetet kedvelő közönséggel, amiből előnyhöz juthatnak.”

Olvastad már? Kína első Bitcoin tőzsdéje állítólag kilép a piacról

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Kim Erlandsen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!