Kína első Bitcoin tőzsdéje állítólag kilép a piacról

-

A BTCChina a jelentések szerint eladta részesedését a Szingapúrban bejegyzett ZG.com bitcointőzsdében.
A BTCChina, Kína legrégebbi Bitcoin (BTC) tőzsdéjének üzemeltetője egyes jelentések szerint már nem foglalkozik a kriptobiznisszel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat eladta a Szingapúrban bejegyzett ZG.com Bitcoin-tőzsdében lévő részesedését egy ismeretlen dubaji alapítványnak – jelentette nemrég a The 21st Century Business Herald kínai hírügynökség.
A jelentés szerint a ZG.com egy teljesen független kriptotőzsdei vállalkozás, amely az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Észtországban, a Seychelle-szigeteken és más országokban van bejegyezve. A BTCChina állítólag 2019 januárjában fektetett be a ZG.com-ba.
A South China Morning Post beszámolója szerint a BTCChina azt mondta, hogy „a kínai kormány politikájára válaszul” kiszáll a Bitcoin-üzletágból, utalva a kriptobányászati és az kapcsolódó  tevékenységek jelentős visszaszorítására az országban.
A Huang Xiaoyu és Yang Linke által 2011-ben alapított BTCChina 2017 októberében kénytelen volt felhagyni a kriptovalutákkal való kereskedéssel, miután a kínai kormány betiltotta a kriptokereskedelmet az országban.
A vállalat ezután eladta tőzsdei tevékenységét egy hongkongi székhelyű blokkláncbefektetési alapnak. A tőzsde BTCC néven működött tovább, kivéve a kínai IP-címmel rendelkező ügyfelek számára.
A BTCC tevékenysége az eladás után olyan spekulációkat táplált, hogy a tőzsdét továbbra is Yang irányítja – ezeket az állításokat a vállalat tagadta.
A BTCC a múlt héten bejelentette, hogy a vállalatot nem érintette a kínai kriptokülönbözet. „A BTCC-re ez egyelőre nincs hatással, mivel a BTCC nem kriptovalutákkal, hanem kriptovaluták származékos ügyleteivel kereskedik” – közölte a vállalat.
A ZG.com és a BTCC nem reagált azonnal a Cointelegraph megkeresésére.

A kínai kormány az elmúlt hónapokban keményen fellépett a kripto ellen, ami miatt többször bezárták az ország főbb kriptobányászati központjait, köztük olyan tartományokban, mint Szecsuán, Jünnan, Hszincsiang, Belső-Mongólia és Csinghaj.
Emellett a nagy kínai bankok, mint például a Kínai Mezőgazdasági Bank is megerősítette, hogy a kínai hatóságok arra törekedtek, hogy megtiltják a kriptóval kapcsolatos tranzakciókat a kínai bankszámlákon is.

Olvastad már? „A Bitcoin idén egészen 160.000 dollárig fog emelkedni” – mondja a Celsius vezérigazgatója

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!