Kína első Bitcoin tőzsdéje állítólag kilép a piacról

-

A BTCChina a jelentések szerint eladta részesedését a Szingapúrban bejegyzett ZG.com bitcointőzsdében.
A BTCChina, Kína legrégebbi Bitcoin (BTC) tőzsdéjének üzemeltetője egyes jelentések szerint már nem foglalkozik a kriptobiznisszel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat eladta a Szingapúrban bejegyzett ZG.com Bitcoin-tőzsdében lévő részesedését egy ismeretlen dubaji alapítványnak – jelentette nemrég a The 21st Century Business Herald kínai hírügynökség.
A jelentés szerint a ZG.com egy teljesen független kriptotőzsdei vállalkozás, amely az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Észtországban, a Seychelle-szigeteken és más országokban van bejegyezve. A BTCChina állítólag 2019 januárjában fektetett be a ZG.com-ba.
A South China Morning Post beszámolója szerint a BTCChina azt mondta, hogy „a kínai kormány politikájára válaszul” kiszáll a Bitcoin-üzletágból, utalva a kriptobányászati és az kapcsolódó  tevékenységek jelentős visszaszorítására az országban.
A Huang Xiaoyu és Yang Linke által 2011-ben alapított BTCChina 2017 októberében kénytelen volt felhagyni a kriptovalutákkal való kereskedéssel, miután a kínai kormány betiltotta a kriptokereskedelmet az országban.
A vállalat ezután eladta tőzsdei tevékenységét egy hongkongi székhelyű blokkláncbefektetési alapnak. A tőzsde BTCC néven működött tovább, kivéve a kínai IP-címmel rendelkező ügyfelek számára.
A BTCC tevékenysége az eladás után olyan spekulációkat táplált, hogy a tőzsdét továbbra is Yang irányítja – ezeket az állításokat a vállalat tagadta.
A BTCC a múlt héten bejelentette, hogy a vállalatot nem érintette a kínai kriptokülönbözet. „A BTCC-re ez egyelőre nincs hatással, mivel a BTCC nem kriptovalutákkal, hanem kriptovaluták származékos ügyleteivel kereskedik” – közölte a vállalat.
A ZG.com és a BTCC nem reagált azonnal a Cointelegraph megkeresésére.

A kínai kormány az elmúlt hónapokban keményen fellépett a kripto ellen, ami miatt többször bezárták az ország főbb kriptobányászati központjait, köztük olyan tartományokban, mint Szecsuán, Jünnan, Hszincsiang, Belső-Mongólia és Csinghaj.
Emellett a nagy kínai bankok, mint például a Kínai Mezőgazdasági Bank is megerősítette, hogy a kínai hatóságok arra törekedtek, hogy megtiltják a kriptóval kapcsolatos tranzakciókat a kínai bankszámlákon is.

Olvastad már? „A Bitcoin idén egészen 160.000 dollárig fog emelkedni” – mondja a Celsius vezérigazgatója

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

A PEPE, a BONK és a CYBRO: a robbanásszerű keresletük mögött meghúzódó okok feltárása

Vendégbejegyzés A kriptopiac figyelemre méltó fellendülésnek lehet tanúja, ahogy a PEPE, a BONK és a CYBRO elképesztő teljesítményükkel a címlapokra kerülnek. Ebben a cikkben elmerülünk ezeknek az...

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!