„A Bitcoin idén egészen 160.000 dollárig fog emelkedni” – mondja a Celsius vezérigazgatója

-

Alex Mashinsky szerint a Bitcoin idei csúcsára még várni kell.
Bár a Bitcoin (BTC) ára továbbra is 30.000 dollár körül mozog, az iparági szakértők megjegyzik, hogy hosszú távon bullish a kilátás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hogy ezt perspektívába helyezzük, Alex Mashinsky, a Celsius – a centralizált kriptopénz-hitelezési platform – vezérigazgatója és társalapítója a Cointelegraph-nak a Miamiban megrendezett Bitcoin 2021 konferenciáján elmondta, hogy szerinte a Bitcoin idén elérheti a 160.000 dollárt, vagy esetleg egy kicsit lejjebbi szintet.

„Még nem láttuk a 2021-es csúcsokat” – mondta Mashinsky.

Mashinsky továbbá megjegyezte, hogy a kriptopiac korrekcióra van ítélve, miután a Bitcoin nemrég 63.000 dollár feletti történelmi csúcsot ért el:

„Ha túl magasra megyünk, túl gyorsan, akkor korrekcióra van kilátás. Láthatjátok a márciusi és februári tweetjeimet, amelyekben azt írtam, hogy ‘összeomlás lesz, korrekció lesz’. Én 30.000 dollárt jósoltam. A Bitcoin olyan, mint egy rugó – túlságosan megnyújtjuk, és túl nagy tőkeáttételt alkalmazunk. Túl sokan kapzsivá váltak.”

Elon Musk manipulálja a piacot

A Bitcoin árfolyamának megvitatása mellett Mashinsky kommentálta Elon Musk legutóbbi tweetjeit a Bitcoinról. Mashinsky szerint Musk nem segíti a kriptoközösséget, hanem manipulálja a piacot. Mint ilyen, megjegyezte, hogy Musk egyszerűen csak „turista” a kripto földjén.
Mashinsky azt is megjegyezte, hogy a Tesla a Bitcoin-fizetések elfogadásával Musknak kedvez, de a fogyasztóknak nem:

„Ha a világ leggazdagabb embere hajlandó egy Bitcoint egy Teslára cserélni, akkor fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy ki köt jó üzletet? Abban a pillanatban, hogy megveszed azt a Teslát, kevesebbet ér, mint amennyit fizettél érte, de a Bitcoin értéke tovább fog nőni. Tehát ez a tranzakció jó Elonnak, de nem jó neked.”

A Celsius az Egyesült Államokba költözteti üzleti tevékenységét

Roni Cohen Pavon, a Celsius bevételi igazgatója a Cointelegraph-nak elmondta továbbá, hogy a Celsius az elkövetkező hónapokban az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba helyezi át üzleti tevékenységét.

Cohen Pavon szerint az Egyesült Államokba való áthelyezést az Egyesült Királyságban a közelmúltban a kriptovállalatokra vonatkozó szabályozási bizonytalanság segítette elő.

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy az Egyesült Királyság nem a legstabilabb hely a Celsius számára a szabályozás és a geopolitikai kilátások szempontjából” – mondta.

Bár a Celsiusnak 2019 óta van fizikai irodája az Egyesült Államokban, Cohen Pavon kifejtette, hogy a Celsius mostantól korlátolt felelősségű társasággá, azaz LLC-vé alakul.

 „Semmi sem változik a szolgáltatásainkkal kapcsolatban – a Celsius Network Limited helyett mostantól LLC vagyunk. Úgy vélem, hogy az átállás, hogy amerikai szervezetként vegyünk részt a tevékenységben, augusztus elejére vagy közepére befejeződik”.

A teljes cikk itt érhető el.

Olvastad már? Gemini ígérete $4M, hogy kompenzálja Bitcoin szén-dioxid-kibocsátás

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!