Kereskedők szerint a negatív finanszírozási ráta azt jelzi, hogy venni kell

-

Híres kereskedők gyakran emlegetik Twitteren, hogy a negatív finanszírozási rátákat bitcoin vásárlási jelként értelmezik, de mi lehet ennek az alapja?
Az örökös szerződések, más néven inverz csereügyletek, a beágyazott kamatlábat általában nyolc óránként számítják fel. Ez a díj biztosítja, hogy nincsenek árfolyamkockázati egyenlőtlenségek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Annak ellenére, hogy a vevők és az eladók érdeklődése mindenkor egyezik, a tőkeáttétel változhat, és amikor a vevők nagyobb tőkeáttételt követelnek, a finanszírozási ráta pozitívvá válik, így ők fizetik a díjakat az eladóknak.
Jelenleg ezzel éppen ellentétes helyzet áll fenn, amikor az eladók igényelnek nagyobb tőkeáttételt, tehát a finanszírozási ráta negatívvá válik.
Forrás: TradingView

A Bitcoin határidős ügyleteinek finanszírozási rátája 37 napja negatív, ami azt jelzi, hogy a vásárlók nem akarnak tőkeáttétet.
Történelmileg ez a mutató heti 0% és 2% között mozog, bár a bikapiacok akár hónapokon át is magasabb szinten tarthatják. Viszont a néhány napnál tovább tartó negatív finanszírozási ráta korábban abszolút nem volt jellemző.
2020 azonban egy új világot hozott, mivel a bitcoin március közepén komoly korrekcióval szembesült, és 60 napot vett igénybe a 9.300 dolláros támogatási szint visszaszerzése.
Szeptember elején újabb zuhanásra került sor, ekkor az ár 12.000 dollárról esett vissza, és 50 napra volt szükség, hogy helyreálljon.
Forrás: TradingView

Érdemes megjegyezni, hogy a heti finanszírozási ráta 2020 márciusától novemberig többnyire negatív volt, jelezve, hogy az eladók nagyobb tőkeáttételt követelnek.
A jelenlegi helyzet nagyban hasonlít erre a 2020-as időszakra, emiatt kapcsolják össze egyes befektetők a negatív finanszírozási rátát a vásárlási lehetőségekkel.
Ki-Young Ju, a CryptoQuant elemzési központ vezérigazgatója azt mutatta meg, hogy az alacsony finanszírozási ráta mennyire lehet pontos „vásárlási jel”.


Ez az elemzés azonban szinte kizárólag egy hatalmas bikapiacot vizsgál, ahol a bitcoin ára 11.000-ről 34.300 dollárra emelkedett. Merül tehát fel a kérdés, hogy mikor kellene pozíciót nyitni, ha a negatív finanszírozási ráta 60 napig is tarthat?
A Cointelegraph cikke korábban bemutatta, hogy a finanszírozási ráta és a határidős alapkamat kombinálása hogyan nyújt jobb elemzést a hivatásos kereskedők pozícióiról. Az éves bázist a fix havi határidős és az azonnali piacok közötti árrés méri.

Forrás: Skew

Ahogy azt a fenti ábra mutatja, az indikátor alapján ezt korai lehet a legalacsonyabb pontnak nevezni, mivel az június 18. óta 0% körül mozog.
Jelenleg lehetetlen azonban megbecsülni, hogy a vásárlók bizalma mikorra fogja visszaállítani a határidős piac prémiumát 10%-ra.

Azoknak a kereskedőknek, akik megpróbálják „elkapni a zuhanó kést”, jobb stratégia lehet a long pozíciók 25%-ának hozzáadása, és 2000 dolláronként arányosítani az ajánlatokat a 30.000 dolláros ellenállási szint alatt.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!