A japán hatóságok figyelmeztették a Binance tőzsdét, hogy engedély nélkül működik az országban

-

A legnagyobbak közé tartozó kriptotőzsde hivatalosan is értesítést kapott a japán pénzügyi felügyelettől, hogy nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel, hogy az országban működjön.
A tőzsde így már másodszor kerülhet összetűzésbe a helyi hivatalokkal. Ezzel amúgy nincs egyedül, májusban a ByBit kapott hasonló figyelmeztetést.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mikor 2017-ben Kína betiltotta a kriptotőzsdéket, sokan, köztük a Binance is Japánba költöztette a központját.
Nem sokkal ezután Japán lett az első, amely teljesen egyértelmű és világos szabályokat hozott a kriptós cégek számára, hogy milyen feltételek mellett, és hogyan üzemelhetnek az országban.
Mind regisztrációs, mind engedélyezési követelményeket is megállapítottak akkor.
A Huobi úgy döntött, hogy megfelelnek neki a szabályok, és kialakította a megfelelő szervezeti struktúrát ehhez, a Binance viszont inkább Máltára költözött 2018 márciusában.
A sajtóinformációk alapján a tőzsde először 2020 januárjában jelentette be, hogy tervezik a japán lakosok számára a szolgáltatásaik felfüggesztését.
Japán legfrissebb pénzügyi törvénycsomagja tavaly a második negyedévben lépett életbe, és letisztázott szabályokat hozott a kriptotőzsdék számára.
Ezzel együtt viszont némileg szigorúbb szabályoknak is kell most megfelelniük.
A Binance egy akvizíció segítségével tért volna vissza a régióba, a TaoTao tőzsde felvásárlásával, de ez végül nem történt meg. A japán pénzügyi óriás, az SBI viszont napokkal az alkudozás véget érte után megvette a TaoTao-t.
A Binance szóvivője elmondta, a tőzsde jelenleg nem folytat semmilyen tevékenységet Japánban, és a helyi állampolgárok számára nem biztosít hozzáférést a platformjához.

„Elmondhatjuk, hogy együttműködünk a szabályozókkal, és komolyan vesszük a kötelezettségeinket. Nagyon aktívan követjük a változásokat a szabályok, törvények esetén.”

A tőzsde több országban is felkeltette a szabályozó hatóságok figyelmét, az USA esetében mind az Igazságügy-minisztérium, mind az adóhatóság vizsgálatot folytat ellene.
A részvény-tokenek kereskedése a német és az angol tőzsdefelügyeletet késztette reagálásra. Tavaly szeptemberben pedig az egyik nemzetközi pénzügyi ellenőrzési szervezet, a FATF úgy értékelte, hogy a Binance folyamatos költözése pontosan a szabályok elkerülése végett történik.

Az ügyvezető, CZ természetesen már korábban cáfolta a jogtalan tevékenységről szóló híreket, külön kiemelve, hogy a tőzsde mind a pénzmosás-ellenes, mind az ügyfél-azonosítási szabályoknak megfelel.
Egy friss tweetben például azt is megosztotta, hogy az angol hatóságok egyik szervezett bűnözés elleni divíziója megköszönte nekik a darknetes drogkereskedők felkutatásában nyújtott segítségüket.
A japán híreket mindenesetre a tőzsde részéről még nem kommentálták.

Olvastad már? A kolumbiai főváros 2,3 millió dollárral támogatja a blokkláncot és a feltörekvő technológiákat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!