A kolumbiai főváros 2,3 millió dollárral támogatja a blokkláncot és a feltörekvő technológiákat

-

Bogotá új technológiai innovációs alapjának egyik fő programja a blokkláncfejlesztés.
Kolumbia fővárosa, Bogotá finanszírozza a blokkláncfejlesztést a város innovatív technológiákba történő szélesebb körű beruházásának részeként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A főváros hétfői bejelentése szerint az önkormányzat 8,8 milliárd kolumbiai pesót (2,3 millió dollárt) biztosít a helyi vállalatoknak a város Innovációs, Technológiai és Kreatív Ipari Alapjának (FITIC) négy új programjának részeként.
Az új program 2,8 milliárd pesoval (739.000 USD) támogatná a helyi blokklánc-startupok fejlesztését a „Hub Blockchain Bogotá” elnevezésű programon keresztül.
A projekt célja 100 blokklánc-központú vállalat támogatása, hogy azok növelhessék versenyképességüket a globális piacon, és technikai tanácsokat nyújtsanak a blokklánc-technológia megvalósításához a résztvevő vállalatokon belül.
Az új innovációs finanszírozási kampányt Bogotá felsőbb polgármestere, a Gazdasági Fejlesztési Titkár, a Jorge Tadeo Lozano Egyetem, az Innpulsa állami vállalkozói szervezet, és a szingapúri blokklánc-cég, a Tribe Accelerator támogatásával szervezik.
Claudia Lopez, Bogotá polgármestere hétfőn a Twitteren hívta meg a helyi vállalkozásokat, hogy jelentkezzenek a június 25-én kezdődő programra.

„Minden vállalat 10-50 millió peso tőkét kaphat a FITIC-től, hogy tovább vigye ötletét” – mondta a polgármester.

Kolumbia eddig is aktívan kutatta a blokklánc-technológiát.
Tavaly augusztusban a kolumbiai Informatikai és Hírközlési Minisztérium felszólította az állami szektort, hogy alkalmazza a blokklánc-technológiát a fizetések, a telekbejegyzés, a szavazás, az adatkezelés, és az ellátási lánc területein.

Korábban pedig a városvezetés ingyenes online tanfolyamokat is indított az új, feltörekvő technológiák népszerűsítéséért.

Olvastad már? Stock-to-flow: már PlanB is „nyugtalan” az előrejelzését illetően

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!