Bogotá új technológiai innovációs alapjának egyik fő programja a blokkláncfejlesztés.

Kolumbia fővárosa, Bogotá finanszírozza a blokkláncfejlesztést a város innovatív technológiákba történő szélesebb körű beruházásának részeként.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A főváros hétfői bejelentése szerint az önkormányzat 8,8 milliárd kolumbiai pesót (2,3 millió dollárt) biztosít a helyi vállalatoknak a város Innovációs, Technológiai és Kreatív Ipari Alapjának (FITIC) négy új programjának részeként.

Az új program 2,8 milliárd pesoval (739.000 USD) támogatná a helyi blokklánc-startupok fejlesztését a „Hub Blockchain Bogotá” elnevezésű programon keresztül.

A projekt célja 100 blokklánc-központú vállalat támogatása, hogy azok növelhessék versenyképességüket a globális piacon, és technikai tanácsokat nyújtsanak a blokklánc-technológia megvalósításához a résztvevő vállalatokon belül.

Az új innovációs finanszírozási kampányt Bogotá felsőbb polgármestere, a Gazdasági Fejlesztési Titkár, a Jorge Tadeo Lozano Egyetem, az Innpulsa állami vállalkozói szervezet, és a szingapúri blokklánc-cég, a Tribe Accelerator támogatásával szervezik.

Claudia Lopez, Bogotá polgármestere hétfőn a Twitteren hívta meg a helyi vállalkozásokat, hogy jelentkezzenek a június 25-én kezdődő programra.

„Minden vállalat 10-50 millió peso tőkét kaphat a FITIC-től, hogy tovább vigye ötletét” – mondta a polgármester.

Kolumbia eddig is aktívan kutatta a blokklánc-technológiát.

Tavaly augusztusban a kolumbiai Informatikai és Hírközlési Minisztérium felszólította az állami szektort, hogy alkalmazza a blokklánc-technológiát a fizetések, a telekbejegyzés, a szavazás, az adatkezelés, és az ellátási lánc területein.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Korábban pedig a városvezetés ingyenes online tanfolyamokat is indított az új, feltörekvő technológiák népszerűsítéséért.

Olvastad már? Stock-to-flow: már PlanB is „nyugtalan” az előrejelzését illetően

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!