A kolumbiai főváros 2,3 millió dollárral támogatja a blokkláncot és a feltörekvő technológiákat

-

Bogotá új technológiai innovációs alapjának egyik fő programja a blokkláncfejlesztés.
Kolumbia fővárosa, Bogotá finanszírozza a blokkláncfejlesztést a város innovatív technológiákba történő szélesebb körű beruházásának részeként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A főváros hétfői bejelentése szerint az önkormányzat 8,8 milliárd kolumbiai pesót (2,3 millió dollárt) biztosít a helyi vállalatoknak a város Innovációs, Technológiai és Kreatív Ipari Alapjának (FITIC) négy új programjának részeként.
Az új program 2,8 milliárd pesoval (739.000 USD) támogatná a helyi blokklánc-startupok fejlesztését a „Hub Blockchain Bogotá” elnevezésű programon keresztül.
A projekt célja 100 blokklánc-központú vállalat támogatása, hogy azok növelhessék versenyképességüket a globális piacon, és technikai tanácsokat nyújtsanak a blokklánc-technológia megvalósításához a résztvevő vállalatokon belül.
Az új innovációs finanszírozási kampányt Bogotá felsőbb polgármestere, a Gazdasági Fejlesztési Titkár, a Jorge Tadeo Lozano Egyetem, az Innpulsa állami vállalkozói szervezet, és a szingapúri blokklánc-cég, a Tribe Accelerator támogatásával szervezik.
Claudia Lopez, Bogotá polgármestere hétfőn a Twitteren hívta meg a helyi vállalkozásokat, hogy jelentkezzenek a június 25-én kezdődő programra.

„Minden vállalat 10-50 millió peso tőkét kaphat a FITIC-től, hogy tovább vigye ötletét” – mondta a polgármester.

Kolumbia eddig is aktívan kutatta a blokklánc-technológiát.
Tavaly augusztusban a kolumbiai Informatikai és Hírközlési Minisztérium felszólította az állami szektort, hogy alkalmazza a blokklánc-technológiát a fizetések, a telekbejegyzés, a szavazás, az adatkezelés, és az ellátási lánc területein.

Korábban pedig a városvezetés ingyenes online tanfolyamokat is indított az új, feltörekvő technológiák népszerűsítéséért.

Olvastad már? Stock-to-flow: már PlanB is „nyugtalan” az előrejelzését illetően

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!