Stock-to-flow: már PlanB is „nyugtalan” az előrejelzését illetően

-

Az S2F számára eljött a döntő pillanat, mivel a BTC a híres modell határán táncol.
PlanB, a Bitcoin stock-to-flow modelljének ötletgazdája elárulta, hogy a piacok közelmúltbeli csökkenő tendenciája miatt „nyugtalan” a híres árjóslatait illetően.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A stock-to-flow (S2F) modellt, amely az elmúlt két évben bizonyos fokú pontossággal jósolta meg a BTC árát, néhány követője megkérdőjelezte egy nemrégiben végzett Twitter-szavazáson.
A névtelen elemző június 21-én kérdezte meg követőit, hogy szerintük milyen árat fog elérni a BTC az év végére.
Az eredményeket egy hasonló márciusi felméréshez hasonlította, amikor a piaci hangulat túlnyomórészt bullish volt.
A legutóbbi felmérés 124.595 válaszadójának 41%-a gondolta úgy, hogy a BTC ára az év végére 100 ezer dollár alatt marad, ami érvénytelenítené az S2F modelljét.
Ez két és félszerese az előző felmérés 16%-ának, akik úgy gondolták, hogy a medvék az idén csalódni fognak.


PlanB, aki eredetileg 2019 márciusában tette közzé az árjóslót, kitűzött egy üzenetet, amelyben elismerte, hogy még ő is kicsit „kényelmetlenül” érzi magát, amikor a BTC ára eltér a modelltől.
Az elemző azonban megjegyezte, hogy a modellnek korábban 2019 márciusában, 2020 márciusában, amikor a világjárvány globális piaci összeomlást okozott, és még egyszer 2020 szeptemberében is sikerült tartania magát.


Preston Pysh, a The Investors Podcast Network alapítója megjegyezte, hogy egy modell nehezen tudja figyelembe venni a rossz hírek hóviharát, amely felgyorsította a piaci visszaesést.

„Úgy érti, hogy a modellje nem számol azzal, hogy a bányászati létesítmények több mint 40%-át betiltják és kénytelenek kikapcsolni és áthelyezni a világ különböző részeire… és azzal sem, hogy a cégek/vállalatok előre értesültek volna a rendkívüli kiadásokról, amelyek az erősen denominált BTC kincstárukat/megtartott nyereségüket terhelik.”

A modell alapja egy olyan arányszám, amely a meglévő Bitcoin-kínálat és a forgalomba kerülő Bitcoin mennyiségének arányán alapszik.

Minél szűkösebbé válik az eszköz a négyéves felezési ciklusok miatt, annál magasabb lesz az ára. PlanB modellje a következő három évre 288 ezer dolláros átlagárat jósol.
Az eszköz jelenleg 45%-kal van lejjebb az április 14-i 64.800 dolláros történelmi csúcsához képest.

Olvastad már? Vigyázz „soft rug!” – a defi újabb csapdája

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!