A MtGox csalási ügyében egyelőre nem indítanak csoportos pert

-

A 2014-ben csődbe ment japán tőzsdétől akkori áron mintegy 400 millió dollárnyi bitcoint loptak el hackerek.
Az ügyvezető Mark Karpeles számára most egy kisebb győzelemmel ér fel, hogy a bíróság nem járult hozzá a csoportos kereset elfogadásához.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Így a jelenlegi állás szerint, az ügyet vezető Gary Feinerman bíró szerint 30 ezer kisebb tárgyalásra kerülhetne sor, hogy rendeződjön a dolog.
Nem véletlen, hogy Karpeles egy ideje úgy érvel, a Japánban végrehajtott kártérítési folyamat lényegesen jobb megoldás lenne, mint az USA-ban lefolytatott tárgyalás-sorozat.
Csoportos beadvány esetén bizonyítani kell, hogy a felperesek között nagy a hasonlóság, így a tárgyalás egyetlen nagy ügyként lefolytatható.
A bíróság szerint most félreértésekre adhat okot, hogy a felperesek képviselője a 400 millió dolláros ügyben Karpelest csalással, aktív részvétellel is vádolja.
Greene 2012-ben regisztrált a MtGox tőzsdére, és úgy nyilatkozott, hogy a platform felhasználói feltételeiben olvasható biztonsági garanciákat is elfogadta, azokat megbízhatónak ítélte.
2018 júniusában egy akkori vallomásban beismerte, hogy „talán rosszul emlékszik” ezekre a feltételekre, amelyeket a honlapon olvasott. A bíróság szerint vélhetően mind a 30000 felperes ugyanígy van ezzel.
Ha el is olvasták, és megértették a feltételeket elfogadás előtt, akkor is kétséges, hogy meg tudnak-e fogalmazni egyáltalán egy egyforma választ adott kérdésre.
Így nem lehet csoportos keresetet indítani, hiszen láthatóan nincs elegendő hasonlóság a résztvevők között, nem ugyanolyanok a körülményeik.

„Egyszerűen nem tudjuk biztosra mondani, hogy az összes, vagy akár csak a felhasználók többsége ténylegesen elolvasta, vagy egyáltalán megértette a feltételeket.”

Ha pedig mégis így tettek, akkor sem biztos, hogy mind ugyanazt szűrték le belőle, amit Greene.

„Levezényelni 30 ezer minitárgyalást azért, hogy kiderítsük, ki mit értett meg a platform feltételeiből, egy évtizeddel ezelőtt, elképzelhetetlen bonyodalmakhoz vezetne.”

A MtGox károsultjai már másodszor próbálkoznak a csoportos keresettel. 2018-ban szintén Feinerman utasította el az előző beadványt, miután az elsőrendű felperes, Greene vallomást tett.
A per azért indult, mert a MtGox tőzsde 2014-ben csődöt jelentett, miután ismeretlen támadók 400 millió dollárnyi bitcoint loptak el tőlük.

2019 márciusában Karpelest, a tőzsde akkori ügyvezetőjét a pénzügyi feljegyzések meghamisításáért ítélték el.

Olvastad már? Az ember, aki nem adta el a Dogecoinjait

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!