75 éves korában elhunyt John McAfee, számítógépes programozó, kriptoevangelista

-

Spanyol cellájában holtan találták tegnap John McAfeet. A számítógépes programozó mindig őszintén és nyíltan kifejtette gondolatait a kormányzat túlkapásaival kapcsolatban, és mindig is egyedülálló színfoltja volt a kriptotérnek.
Az EFE spanyol nemzetközi hírügynökség jelentése szerint John McAfeet szerdán holtan találták a Brians 2 büntetés-végrehajtási központban lévő börtöncellájában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az 1945-ben született McAfee a negyvenes évei elején alapította meg a McAfee Associates nevű szoftvercéget. Ez a vállalat gyártotta az akkoriban egyik legismertebb vírusirtó programot.
1994-ben kilépett a cégből, majd megalapította a Tribal Voice szoftvercéget – amely az internet egyik első azonnali üzenetküldő és csevegőprogramját fejlesztette –, valamint a QuorumEx technológiai céget és a Future Tense Central biztonsági és adatvédelmi céget.
McAfee a kriptotérben és a mainstream médiában is címlapokra került egy 2017. júliusi előrejelzésével, amely szerint a Bitcoin (BTC) ára 2020-ra eléri az 500.000 dollárt.
Amikor 2017 novemberében a kriptoeszköz árfolyama még bullishabbnak tűnt, McAfee megduplázta a kijelentését, és azt állította, hogy a BTC 2021-re eléri az 1 millió dollárt.
Végül egyik jóslat sem vált valóra, és nem teljesítette extravagáns fogadásának feltételét sem, amelyben azt állította, hogy élő adásban eszi meg a péniszét, ha az árfolyam nem éri el az 500.000 dollárt.
Az amerikai kormányzat McAfee kiadatását kérte többek között azzal a váddal, hogy 2014 és 2018 között nem nyújtott be adóbevallást, és állítólag nem jelentette be a kriptoprojektek promotálásából és a tanácsadói munkájából származó bevételeit.
2020 októberében a hatóságok letartóztatták McAfeet a barcelonai nemzetközi repülőtéren, és őrizetbe vették addig, amíg nem született döntés a kiadatásról.

McAfee rendszeresen posztolt a Twitter-fiókjáról, kezdetben azt írta, hogy „elégedett” a helyzetével, és vannak barátai a börtönben, illetve leírta bebörtönzésének körülményeit is.
Egyik utolsó üzenetében azt írta, hogy elvesztette a teljes kriptovagyonát és sok barátját.


Korábban szerdán a spanyol bíróság úgy döntött, hogy McAfeet ki lehetett volna adni az Egyesült Államoknak, miután az ország minisztertanácsa jóváhagyta, és lehetőséget adott jogi csapatának, hogy fellebbezzen a döntés ellen.
A 75 éves férfi korábban azzal érvelt, hogy az ellene felhozott vádak politikai indíttatásúak, és ha kiadják, élete hátralévő részét börtönben töltené.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

(Forrás: Cointelegraph)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ebben a bejegyzésben a téma érzékenységére való tekintettel nem helyeztünk el reklámokat. Ha ön vagy ismerőse lelki problémákkal küzd, hívja az Ifjúsági Lelki Elsősegély 137-00 ingyenes számát hétköznapokon 17-21 óra között vagy a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét a 116-123 ingyenes számon. Bővebb információ: www.ifjusagi-lelkisegely.hu, www.sos116-123.hu.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!