Az ember, aki nem adta el a Dogecoinjait

-

Májusban járta be a sajtót a hír Glauber Contessoto történetéről, aki mindenét Dogecoinba fektette, a legelső mémcoinba.
Ennek segítségével milliomossá vált, legalábbis papíron, az árfolyamcsúcs idején. Azóta viszont jött a zuhanás, a DOGE ára eső trendben van, csak az elmúlt hét napban 40%-ot vesztett az árfolyamából.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 33 éves Contessoto tavaly februárban vásárolt Dogecoint, a saját elmondása alapján az összes megtakarítását, és a hitelkártya-keretét, mintegy 250 ezer dollárt fordított erre.
A múlt hónapban ez az összeg már a 2 millió dolláros érték körül mozgott. Egy áprilisi tweetjében 2021 első Dogecoin milliomosaként jellemezte saját magát.
A január óta tartó mintegy 12000%-os áremelkedés dacára azonban Contessoto nem adott el a coinjaiból. Most pedig a DOGE is követi a piac egészét lefelé a lejtőn. Múlt hét óta 40%-ot esett, és 20 cent alá került.
Contessoto pedig megosztotta a sok tízezer követőjével, hogy a befektetése mostanra 764 ezer dollárra zsugorodott.


Ahogy sokan rámutattak a nyilvánvalóra, így már bizony nem Dogecoin milliomos. Panaszra így sincs sok oka, hiszen a kezdő befektetéshez képest még mindig háromszoros a mostani összeg.
A Los Angelesben élő, és egy hip-hop stúdiónál dolgozó befektető mindenesetre úgy nyilatkozott, hogy továbbra is tartani fogja a coinjait.

„Ha nekem megy a hodl, bárkinek megy. Így megy ez. A DOGE újból szárnyalni fog.”

A Dogecoin 2013-ban jött létre, eredetileg a bitcoin és a többi kriptopénz paródiájaként. A fejlesztők egy vicc-coint akartak létrehozni valódi érték nélkül, gyakorlatilag egy internetes poénra alapozva.
Mostanra viszont a DOGE a top10 tagja a kapitalizációs listán, 25 milliárd dolláros összértékeléssel.
A népszerűségének az az árának a növekedése sok Contessotohoz hasonló vásárlót tett gazdaggá. Az emelkedés nem kis részben köszönhető Elon Musk tweetjeinek, aki rendszeresen a kedvenc coinjának nevezi, a tweetjei pedig sokszor vad ármozgásokat eredményeznek.

Ross Nicoll, a Dogecoin mögött álló egyik fejlesztő elmondta, jelenleg egy tényleges projekten dolgoznak, amely gyors, olcsó, és környezetbarát alternatívát nyújtana a Bitcoin mellett, mint fizetési megoldás.

Pont a napokban jelntették be a fejlesztés mostani állapotát a követőiknek, Musk szerint pedig „fontos fejlesztéseket” sikerült összehozniuk.


Mindenesetre a kriptopiac általánosságban eléggé gyengélkedik. A BTC január óta először esett 30 ezer dollár alá, az altok is hasonlóan esnek, néhány önjelölt szakértő pedig már egyenesen új medvepiacot jósol. Contessoto szerint viszont ez része a játszmának.

„Én még mindig hiszek a Dogecoinban.”

Olvastad már? A bitcoin az elmúlt 3 év legrosszabb negyedéve felé rohan

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!