Csalódottak a kínai Bitcoin-bányászok, mivel Peking a létesítmények bezárását követeli

Kína, amely nemrég még a Bitcoin teljes ​​hashrátájának 65%-át adta, most elbúcsúzik bányászainak nagy részétől.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az országban érvényes Bitcoin-bányászati ​​tilalom miatt a bányászok kénytelenek voltak leállítani a működésüket, egyes létesítmények már el is kezdték a hardvereiket a tengerentúlra szállítani.

Szerdai tweetjében Kevin Zhang, a Kriptobányászati Tanácsadó Szervezet alelnöke egyre szomorúbbnak írta le a kínai bányászok hangulatát:

„A hangulat nyilvánvalóan sivár, és a helyzet az, hogy befellegzett a kínai bányászatnak. Néhány bányászismerős itt maradt Szecsuánban a Bitmain-konferencia után, hogy leigyák magukat, de „most már inni sincs kedvük.”

Zhang szerint a kínai Bitcoin-tilalom miatt az ország bányászkapacitásának körülbelül 70%-a leállt, június végére pedig közel 90%-uk offline állapotba kerül.

Néhány bányász esetében a tilalom túlmutat a műveletek leállításán, mivel a Szecsuán tartomány bizonyos területein működő erőművek kilakoltatási értesítéseket küldtek a Bitcoin-bányászoknak.

Az érintett bányászoknak állítólag maximum két hét áll rendelkezésükre az összes felszerelés eltávolítására, beleértve az állványokat és a konténereket is.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, néhány nagyobb Bitcoin-bányászati vállalat már megkezdte üzemei elindítását más országokban. A BTC.com – hashráta szerint az ötödik legnagyobb Bitcoin bányász pool – a jelentések szerint Kazahsztánba költözik.

Június elején Francis Suarez, Miami polgármestere nyílt ösztönző meghívót küldött a kínai bányászoknak, felajánlva a város olcsó atomenergiáját és kedvező szabályozását.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Zhang szerint azonban a kínai bányászok tengerentúli migrációja nem lesz zökkenőmentes. A Kínán kívüli hosztolási kapacitások túljelentkezése miatt a bányászoknak más országokban magasabb költségekkel kell számolniuk.

Az Egyesült Államokba költözés további jelentős költségeket rejt magában a bányászok számára, ilyen például a kínai árukra vonatkozó 25%-os amerikai vám.

Olvastad már? Az SEC ismét elhalasztott egy bitcoin-ETF kérelmet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!