A kínai Bitcoin-bányászoknak „inni sincs kedvük”

-

Csalódottak a kínai Bitcoin-bányászok, mivel Peking a létesítmények bezárását követeli
Kína, amely nemrég még a Bitcoin teljes ​​hashrátájának 65%-át adta, most elbúcsúzik bányászainak nagy részétől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az országban érvényes Bitcoin-bányászati ​​tilalom miatt a bányászok kénytelenek voltak leállítani a működésüket, egyes létesítmények már el is kezdték a hardvereiket a tengerentúlra szállítani.
Szerdai tweetjében Kevin Zhang, a Kriptobányászati Tanácsadó Szervezet alelnöke egyre szomorúbbnak írta le a kínai bányászok hangulatát:

„A hangulat nyilvánvalóan sivár, és a helyzet az, hogy befellegzett a kínai bányászatnak. Néhány bányászismerős itt maradt Szecsuánban a Bitmain-konferencia után, hogy leigyák magukat, de „most már inni sincs kedvük.”

Zhang szerint a kínai Bitcoin-tilalom miatt az ország bányászkapacitásának körülbelül 70%-a leállt, június végére pedig közel 90%-uk offline állapotba kerül.
Néhány bányász esetében a tilalom túlmutat a műveletek leállításán, mivel a Szecsuán tartomány bizonyos területein működő erőművek kilakoltatási értesítéseket küldtek a Bitcoin-bányászoknak.
Az érintett bányászoknak állítólag maximum két hét áll rendelkezésükre az összes felszerelés eltávolítására, beleértve az állványokat és a konténereket is.
Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, néhány nagyobb Bitcoin-bányászati vállalat már megkezdte üzemei elindítását más országokban. A BTC.com – hashráta szerint az ötödik legnagyobb Bitcoin bányász pool – a jelentések szerint Kazahsztánba költözik.
Június elején Francis Suarez, Miami polgármestere nyílt ösztönző meghívót küldött a kínai bányászoknak, felajánlva a város olcsó atomenergiáját és kedvező szabályozását.

Zhang szerint azonban a kínai bányászok tengerentúli migrációja nem lesz zökkenőmentes. A Kínán kívüli hosztolási kapacitások túljelentkezése miatt a bányászoknak más országokban magasabb költségekkel kell számolniuk.
Az Egyesült Államokba költözés további jelentős költségeket rejt magában a bányászok számára, ilyen például a kínai árukra vonatkozó 25%-os amerikai vám.

Olvastad már? Az SEC ismét elhalasztott egy bitcoin-ETF kérelmet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!