Beperelték a Fireblocksot egy Ethereum-tárca kulcsainak törlése miatt

-

A vállalat azt állítja, hogy az ügyfél felelőssége lett volna a privát kulcsok biztonsági mentése.
A Fireblocks kriptovaluta-letétkezelő vállalat bírósági eljárás előtt áll, amiért állítólag kizárták ügyfelüket saját digitális pénztárcájából.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A StakeHound kriptolekötési platform azt állítja, hogy a Fireblocks egy alkalmazottjának gondatlansága miatt több tízmillió dollár értékű kriptoeszköz veszett el anélkül, hogy bármilyen biztonsági másolat rendelkezésre állt volna.
A Fireblocks egy izraeli székhelyű vállalat, amely letétkezelési szolgáltatásokat nyújt a vállalkozások számára, emellett pedig a digitális tranzakciók felgyorsításán dolgozik.
A StakeHound június 22-én nyújtotta be a pert a tel-avivi kerületi bíróságon, amelyben kártérítést követel az elveszett vagyonért.
A szóban forgó pénztárca 38.178 ETH-t tartalmazott, ami több mint 72 millió dollárnak felelt meg a per benyújtásakor.
A bíróságnak azt mondták, hogy a Fireblocks alkalmazottja állítólag nem mentette el az elkészített biztonsági másolatot a pénztárca privát kulcsairól, így ezeket később törölték, megakadályozva a StakeHoundot, hogy hozzáférjen vagyonához.
A StakeHound egy nyilatkozatában azt állította:

„Ez egy emberi hiba, amelyet a vádlott egyik alkalmazottja követett el, aki nem megfelelő munkakörnyezetben dolgozott, nem mentette el a biztonsági másolatot az alperes privát kulcsairól, amelyek a digitális pénztárca kinyitásához szükségesek. Emellett nyilvánvaló ok nélkül törölték a kulcsokat, megakadályozva a felperes digitális eszközeihez való hozzáférését.”

Az izraeli média beszámolója szerint a privát kulcsok biztonsági mentésével megbízott cég, a Coincover állítólag megkapta a kulcsokat, de titoktartási megállapodás miatt nem tudta ellenőrizni, hogy kinyithatják-e a pénztárcát.
A Fireblocks tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy a privát kulcsokat az ügyfél hozta létre, és a platformon kívül tárolta, hozzátéve, hogy „az ügyfél nem tárolta a biztonsági másolatot egy harmadik félnél az irányelveink szerint.”
A Fireblocks saját weboldalán tett nyilatkozatában kifejtette, hogy együttműködött a StakeHounddal egy 2020 decemberében benyújtott kérelemmel kapcsolatban, egy szériányi „megosztott BLS-kulcs” létrehozásáról egy ETH 2.0 lekötési projekthez kapcsolódóan.

A BLS a Boneh – Lynn – Shacham kriptográfiai aláírási eljárás, amellyel a felhasználó ellenőrizni tudja az aláíró hitelességét.
Április 29-én a Fireblocks csapata egy ütemezett katasztrófa utáni helyreállítási gyakorlatot végzett, és felfedezte, hogy a biztonsági másolatból származó BLS-kulcsszilánkokat nem lehet visszafejteni, így arra a következtetésre jutott, hogy az ügyfél nem készített róluk biztonsági másolatot.

„A Fireblocks által létrehozott kulcsok érintetlenek, így minden ügyfelünk vagyona teljes biztonságban van, az ügyfélkulcsok pedig biztonsági másolattal rendelkeznek és visszaállíthatók” – jelentette ki a cég, hozzátéve, hogy a kerületi bíróság válaszáig is aktívan vizsgálja a helyzetet.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!