A Valkyrie Digital Assets januárban nyújtotta be az SEC-hez egyy Bitcoin-ETF bevezetésére irányuló kérelmét.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete elhalasztotta a döntést arról, hogy jóváhagyja-e a Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapot.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az SEC elhalasztotta a döntését a texasi székhelyű Valkyrie Digital Assets befektetési alap Bitcoin ETF-kérlemével kapcsolatban, miután észrevételeket kapott az új alapra vonatkozó javasolt szabálymódosítással kapcsolatban.

Az SEC hivatalos keddi bejelentése szerint a bizottság úgy ítélte meg, hogy helyénvaló hosszabb időszakot kijelölni a Bitcoin ETF-re vonatkozó javasolt szabálymódosítással kapcsolatos intézkedések meghozatalára.

A Valkyrie eredetileg idén januárban nyújtotta be a Valkyrie Bitcoin Trustra vonatkozó kérelmét a New York-i tőzsdén.

Az SEC megjegyezte, hogy az alapra vonatkozó olyan észrevételeket kapott, amelyeket 2021 májusában tettek közzé.

A hatóság közölte, hogy 45 nappal meghosszabbítja az ETF felülvizsgálati időszakát, és a döntést augusztus 10-re ütemezte át.

Az újabb szabályozási késedelem nem sokkal azután következik, hogy az SEC egy másik jelentős Bitcoin-ETF jóváhagyását is elhalasztotta.

A múlt héten a VanEck Bitcoin Trust felülvizsgálati időszakát növelték meg, idén másodszor.

A szabályozóhatóság közölte, hogy az SEC 45 napon keresztül további nyilvános észrevételeket vár.

A VanEck Associates vezérigazgatója, Jan van Eck kijelentette, hogy a jóváhagyás csak idő kérdése lehet, mivel az Egyesült Államokban hatalmas igény mutatkozik egy Bitcoin-ETF iránt.

A vezető azt is elmondta, hogy a legutóbbi kérleltetés nem lehet az utolsó.

„Nem igazán kell augusztusban döntést hozniuk. Ez egyfajta mesterséges határidő, ahogy a múlt heti is az volt. Az SEC egyszerűen nem halad gyorsan ebben a kérdésben” – mondta.

(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? Újabb Cardano-projektet indítanak Afrikában

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂