Az SEC ismét elhalasztott egy bitcoin-ETF kérelmet

-

A Valkyrie Digital Assets januárban nyújtotta be az SEC-hez egyy Bitcoin-ETF bevezetésére irányuló kérelmét.
Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete elhalasztotta a döntést arról, hogy jóváhagyja-e a Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SEC elhalasztotta a döntését a texasi székhelyű Valkyrie Digital Assets befektetési alap Bitcoin ETF-kérlemével kapcsolatban, miután észrevételeket kapott az új alapra vonatkozó javasolt szabálymódosítással kapcsolatban.
Az SEC hivatalos keddi bejelentése szerint a bizottság úgy ítélte meg, hogy helyénvaló hosszabb időszakot kijelölni a Bitcoin ETF-re vonatkozó javasolt szabálymódosítással kapcsolatos intézkedések meghozatalára.
A Valkyrie eredetileg idén januárban nyújtotta be a Valkyrie Bitcoin Trustra vonatkozó kérelmét a New York-i tőzsdén.
Az SEC megjegyezte, hogy az alapra vonatkozó olyan észrevételeket kapott, amelyeket 2021 májusában tettek közzé.
A hatóság közölte, hogy 45 nappal meghosszabbítja az ETF felülvizsgálati időszakát, és a döntést augusztus 10-re ütemezte át.
Az újabb szabályozási késedelem nem sokkal azután következik, hogy az SEC egy másik jelentős Bitcoin-ETF jóváhagyását is elhalasztotta.
A múlt héten a VanEck Bitcoin Trust felülvizsgálati időszakát növelték meg, idén másodszor.
A szabályozóhatóság közölte, hogy az SEC 45 napon keresztül további nyilvános észrevételeket vár.
A VanEck Associates vezérigazgatója, Jan van Eck kijelentette, hogy a jóváhagyás csak idő kérdése lehet, mivel az Egyesült Államokban hatalmas igény mutatkozik egy Bitcoin-ETF iránt.
A vezető azt is elmondta, hogy a legutóbbi kérleltetés nem lehet az utolsó.

„Nem igazán kell augusztusban döntést hozniuk. Ez egyfajta mesterséges határidő, ahogy a múlt heti is az volt. Az SEC egyszerűen nem halad gyorsan ebben a kérdésben” – mondta.

(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? Újabb Cardano-projektet indítanak Afrikában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!