Újabb Cardano-projektet indítanak Afrikában

-

A Cardano egy újabb kormányzati kapcsolat kiépítésén dolgozik, mutatjuk melyik országban.

Április végén a Cardano fejlesztői, és az Input-Output Global (IOG) jelentős partnerségi megállapodásokat jelentettek be az etióp és tanzániai kormányokkal, de az IOG afrikai műveleteinek igazgatója, John O’Connor szerint egy másik jelentős üzlet is folyamatban van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tanzániai felzárkózáshoz hasonlóan ez valószínűleg egy helyi önkormányzat és a magánszektor együttműködését is magában foglalja, az IOG technológiai közreműködésével.
A tanzániai megállapodás célja a skálázható infrastruktúra kiépítése a World Mobile-lal együtt.
A projekt célja a mobilinternet-hozzáférés biztosítása Tanzániában, illetve a digitális identitás lehetőségének megteremtése a társadalmi-gazdasági fejlődés alapjaként.
Noha O’Connor hallgat az új megállapodás részleteiről, azt elárulta, hogy az új szerződés a fizetésekkel és a nyitott pénzüggyel kapcsolatos.

További 1 millió felhasználó érkezik a Cardano-hálózatra

Június elején O’Connor arról tweetelt, hogy további 1 millió felhasználót vonnak be a Cardano ökoszisztémájába.


Amikor egy nemrégiben készült interjú során rákérdeztek a megállapodás részleteire, O’Connor terelte a szót és azt mondta, hogy nem jó ötlet kifecsegni a részleteket a szerződések aláírása előtt, mivel azzal csak saját magát hozná nem kívánatos helyzetbe.
O’Connor azonban megemlítette az Alonzo okosszerződésének bevezetését és azt, hogy ez az üzlet hogyan fogja használni ezt a funkciót. Kitért arra, hogy ez leginkább a mikrohitelekre és a fedezett hitelekre vonatkozik.

„Amit azonban elmondhatok, hogy az okosszerződések megjelenésével nagyon-nagyon-nagyon érdekeltté váltunk abban, hogy az átutalások és a nyílt pénzügyek körüli alkalmazások számára megfelelő eszközöket építsünk” – mondta.

A nyitott pénzügy kifejezés olyan nyílt API-k használatára vonatkozik, amelyek lehetővé teszik a külső fejlesztők számára, hogy pénzügyi keretek között építsenek alkalmazásokat és szolgáltatásokat.
A KPMG szerint a nyílt pénzügy képes lehet a teljes pénzügyi szolgáltatási szektor átalakítására is. Szerintük számos előnyt kínál azáltal, hogy kiszélesíti a tanácsadáshoz és a támogatáshoz való hozzáférést a döntéshozatali folyamat során.
Ez pedig ösztönözheti az innovációt, az új szolgáltatások fejlesztését, növelheti a keresletet, továbbá növelheti az üzleti hatékonyságot is.

Ez még csak a kezdet

O’Connor kitért egy népszerű gondolatra is a blokklánc-technológia tömeges elfogadásával kapcsolatban, miszerint akkor jön majd el a fordulópont, amikor az emberek nem is tudják, hogy ezt használják.

„Könnyen lehet, hogy egy év múlva a Cardano biztosítja majd a pénzügyi hátterét ezeknek a hatalmas vállalatoknak, és az ügyfelek észre sem veszik majd.”

Az új afrikai megállapodásra visszatérve O’Connor elmondta, hogy ezek még csak az első lépések, ugyanis a projekt gyakorlati része még a kutatási szakaszban van.

„Az üzletkötéseim nagy része abból áll, hogy megpróbálok megbizonyosodni arról, hogy megértjük ezeket az iparágakat. Ezalatt olyan csúcskategóriás partnerekkel dolgozunk együtt, akikkel gyakorolhatunk, és megtanulhatjuk, mi hiányzik a Cardano-megoldásból, hogy aztán élesben minden jól sikerüljön.”

Mindazonáltal a hír kétségkívül egy újabb jelentős lépés a Cardano globális blokklánc-hálózattá történő kibővítésében.
A spekuláció egyre csak növekszik az okosszerződések felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban, valamint, hogy mindez melyik országban fog megvalósulni. Egyelőre azonban nem tehetünk mást, mint hogy várjuk a további információkat.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz. A kriptovaluták, különösen az ETH...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!