Már testneten az EIP-1559 – hamarosan búcsút inthetünk a magas gas díjaknak?

-

Az Ethereum-közösség izgatottan várja az EIP-1559 mainnet indulását.
Az Ethereum közelgő London frissítése, amely a várva várt Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559-et tartalmazza, a Ropsten testnetre került.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A június 24-i Ropstenen történő indítást követően a London most várhatóan nagyjából heti rendszerességgel halad majd előre az Ethereum Goerli, Rinkeby és Kovan tesztneteken – ettől a ponttól kezdve az Ethereum-közösség a mainnetre történő telepítés időpontjának megszilárdulását várja.


Az új frissítés lényege, hogy a tranzakciós díjak ezentúl nem a bányászok zsebében landolnak majd, hanem elégetésre kerülnek. Az EIP-1559 nyomonkövetési weboldal, a Watch the Burn szerint nagyjából 88.500 testnet ETH-t égettek el, nominálisan 177,6 millió dollár értékben a Ropstenen a London-telepítés óta eltelt egy nap alatt.
A Ropstenen elégetett ether magas aránya újra felerősítette a vitát arról, hogy az EIP-1559 deflációs helyzetbe hozza-e az Ethereumot – ahol több ETH semmisül meg, mint amennyi új ETH kerül forgalomba –, és hogy ez mit jelenthet az Ethereum árfolyamára nézve a jövőben.

Az EIP-1559 azonban nem az egyetlen frissítés, amit a közösség a Londontól vár: David Mihal, a CryptoFees munkatársa úgy jellemezte az EIP-3074-et, hogy az „az Ethereum egyik legelhanyagoltabb biztonsági problémáját javítja”, ami a jóváhagyásokkal kapcsolatos.


Véletlenül vagy sem, a kriptoadat-aggregátor CryptoQuant szerint az Eth2 letéti szerződésébe az indulással egy időben 100.000 ether került befizetésre, nagyjából 200 millió dollár értékben.
A CryptoQuant azt is megjegyezte, hogy az ETH kínálatának több mint 5%-a – jelenleg mintegy 11,75 milliárd dollár értékben – került már lekötésre ebben a szerződésben.

Olvastad már? A kínai Bitcoin-bányászoknak „inni sincs kedvük”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

3 kriptó 1 dollár alatti áron 100-szoros megtérülésért: (ADA), Notcoin (NOT), és az ETFSwap (ETFS)

Vendégbejegyzés A bikafutás mindig lehetőséget kínál a kripto befektetők számára, hogy életre szóló nyereséget érjenek el. A forgatagban az ETFSwap (ETFS), a Cardano (ADA) és a Notcoin...

Mikor kezdődik az altcoin szezon? Michaël Van de Poppe elemző jóslata

Az elemzők az altcoinszezon lehetséges kezdetéről szóló spekulációktól pezsegnek, amit az altcoinok teljes piaci kapitalizációjának közelmúltbeli megugrása táplál. Ebben a rohamban az Ethereum áll az élen,...

Decentralizált álmok: Hogyan építi a kripto az online szerencsejáték jövőjét?

Vendégbejegyzés Az egyetlen út előre vezet - az iGaming iparágba belépve a kriptovaluták végérvényesen megváltoztatták azt. A szerencsejáték-szervezők még mindig „felfedezik a terepet"; azonban a kriptót integráló...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 05.27

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) 28,7%-os heti emelkedést tapasztalt az Ethereum ETF jóváhagyását követően, az 1,00,000 új felhasználóval, aki birtokolja az eszközt, az ARB hajlamos folytatni...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!