Már testneten az EIP-1559 – hamarosan búcsút inthetünk a magas gas díjaknak?

-

Az Ethereum-közösség izgatottan várja az EIP-1559 mainnet indulását.
Az Ethereum közelgő London frissítése, amely a várva várt Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559-et tartalmazza, a Ropsten testnetre került.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A június 24-i Ropstenen történő indítást követően a London most várhatóan nagyjából heti rendszerességgel halad majd előre az Ethereum Goerli, Rinkeby és Kovan tesztneteken – ettől a ponttól kezdve az Ethereum-közösség a mainnetre történő telepítés időpontjának megszilárdulását várja.


Az új frissítés lényege, hogy a tranzakciós díjak ezentúl nem a bányászok zsebében landolnak majd, hanem elégetésre kerülnek. Az EIP-1559 nyomonkövetési weboldal, a Watch the Burn szerint nagyjából 88.500 testnet ETH-t égettek el, nominálisan 177,6 millió dollár értékben a Ropstenen a London-telepítés óta eltelt egy nap alatt.
A Ropstenen elégetett ether magas aránya újra felerősítette a vitát arról, hogy az EIP-1559 deflációs helyzetbe hozza-e az Ethereumot – ahol több ETH semmisül meg, mint amennyi új ETH kerül forgalomba –, és hogy ez mit jelenthet az Ethereum árfolyamára nézve a jövőben.

Az EIP-1559 azonban nem az egyetlen frissítés, amit a közösség a Londontól vár: David Mihal, a CryptoFees munkatársa úgy jellemezte az EIP-3074-et, hogy az „az Ethereum egyik legelhanyagoltabb biztonsági problémáját javítja”, ami a jóváhagyásokkal kapcsolatos.


Véletlenül vagy sem, a kriptoadat-aggregátor CryptoQuant szerint az Eth2 letéti szerződésébe az indulással egy időben 100.000 ether került befizetésre, nagyjából 200 millió dollár értékben.
A CryptoQuant azt is megjegyezte, hogy az ETH kínálatának több mint 5%-a – jelenleg mintegy 11,75 milliárd dollár értékben – került már lekötésre ebben a szerződésben.

Olvastad már? A kínai Bitcoin-bányászoknak „inni sincs kedvük”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!