Az Ethereum-közösség izgatottan várja az EIP-1559 mainnet indulását.

Az Ethereum közelgő London frissítése, amely a várva várt Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559-et tartalmazza, a Ropsten testnetre került.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A június 24-i Ropstenen történő indítást követően a London most várhatóan nagyjából heti rendszerességgel halad majd előre az Ethereum Goerli, Rinkeby és Kovan tesztneteken – ettől a ponttól kezdve az Ethereum-közösség a mainnetre történő telepítés időpontjának megszilárdulását várja.

Az új frissítés lényege, hogy a tranzakciós díjak ezentúl nem a bányászok zsebében landolnak majd, hanem elégetésre kerülnek. Az EIP-1559 nyomonkövetési weboldal, a Watch the Burn szerint nagyjából 88.500 testnet ETH-t égettek el, nominálisan 177,6 millió dollár értékben a Ropstenen a London-telepítés óta eltelt egy nap alatt.

A Ropstenen elégetett ether magas aránya újra felerősítette a vitát arról, hogy az EIP-1559 deflációs helyzetbe hozza-e az Ethereumot – ahol több ETH semmisül meg, mint amennyi új ETH kerül forgalomba –, és hogy ez mit jelenthet az Ethereum árfolyamára nézve a jövőben.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az EIP-1559 azonban nem az egyetlen frissítés, amit a közösség a Londontól vár: David Mihal, a CryptoFees munkatársa úgy jellemezte az EIP-3074-et, hogy az „az Ethereum egyik legelhanyagoltabb biztonsági problémáját javítja”, ami a jóváhagyásokkal kapcsolatos.

Véletlenül vagy sem, a kriptoadat-aggregátor CryptoQuant szerint az Eth2 letéti szerződésébe az indulással egy időben 100.000 ether került befizetésre, nagyjából 200 millió dollár értékben.

A CryptoQuant azt is megjegyezte, hogy az ETH kínálatának több mint 5%-a – jelenleg mintegy 11,75 milliárd dollár értékben – került már lekötésre ebben a szerződésben.

Olvastad már? A kínai Bitcoin-bányászoknak „inni sincs kedvük”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!