A londoni MET rendőrség 158 millió dollárt foglalt le egy hatalmas kriptorajtaütés során

-

A londoni rendőrség 158 millió dollár értékű kriptót foglalt le, miután pénzmosási bűncselekmények sorozata után nyomozott.
A londoni MET rendőrség 158 millió dollár értékű kriptopénzt foglalt le, miután több pénzmosási bűncselekmény után nyomozott, egy tegnapi bejelentés szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A lefoglalást a MET gazdasági bűnözés elleni parancsnoksága hajtotta végre.

„A bűncselekményekből származó bevételeket szinte mindig tisztára mossák, hogy elrejtsék az eredetüket, de azzal, hogy megszakítjuk a pénzek áramlását, mielőtt újra befektetnék őket, hihetetlenül nehézzé tehetjük Londont a bűnözők számára” mondta Joe Ryan, a MET nyomozója.

Az elmúlt pénzügyi évben a MET több mint 65 millió dollárt foglalt le a bűnözőktől – egy olyan összeget, amelyet már soha nem lehet „újra befektetni a bűnözésbe”, és nem lehet arra használni, hogy „fiatal és kiszolgáltatott embereket csábítsanak a bűnözés világába” – mondta Graham McNulty helyettes rendőrfőnök.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az új pénzmosási front

A MET Police ezt a nyilatkozatot azzal egészítette ki, hogy újfent hangsúlyozta, miszerint a pénzügyi bűnözés terén „továbbra is a készpénz a király”, bár a technológia fejlődésével és annak a bűnözők kezébe kerülésével a digitális tér felé történik elmozdulás.

„Magasan képzett tisztjeink és speciális egységeink éjjel-nappal dolgoznak, hogy egy lépéssel előrébb járjunk”  tette hozzá McNulty.

Ez a nézet összhangban van az Egyesült Királyság Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségének (NCA) megállapításaival, amely nemrégiben tette közzé a súlyos és szervezett bűnözésről szóló éves jelentését.

Ebben a jelentésben az NCA szerint a Bitcoin szélesebb körű elterjedése megkönnyítheti a bűnözők életét.
Az új pénzmosási módszerekre való szélesebb körű kitérés részeként a londoni MET korábban azt mondta a Decryptnek, hogy „nagyon is tisztában van” a nem helyettesíthető tokenekkel (NFT) kapcsolatos pénzügyi bűnözési kockázatokkal, különösen azzal, hogy a blokklánc-technológia lehetővé teszi a felhasználók – és a végső haszonhúzó tulajdonosok – számára személyazonosságuk elrejtését.

Olvastad már? 75 éves korában elhunyt John McAfee, számítógépes programozó, kriptoevangelista

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!