A londoni MET rendőrség 158 millió dollárt foglalt le egy hatalmas kriptorajtaütés során

-

A londoni rendőrség 158 millió dollár értékű kriptót foglalt le, miután pénzmosási bűncselekmények sorozata után nyomozott.
A londoni MET rendőrség 158 millió dollár értékű kriptopénzt foglalt le, miután több pénzmosási bűncselekmény után nyomozott, egy tegnapi bejelentés szerint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A lefoglalást a MET gazdasági bűnözés elleni parancsnoksága hajtotta végre.

„A bűncselekményekből származó bevételeket szinte mindig tisztára mossák, hogy elrejtsék az eredetüket, de azzal, hogy megszakítjuk a pénzek áramlását, mielőtt újra befektetnék őket, hihetetlenül nehézzé tehetjük Londont a bűnözők számára” mondta Joe Ryan, a MET nyomozója.

Az elmúlt pénzügyi évben a MET több mint 65 millió dollárt foglalt le a bűnözőktől – egy olyan összeget, amelyet már soha nem lehet „újra befektetni a bűnözésbe”, és nem lehet arra használni, hogy „fiatal és kiszolgáltatott embereket csábítsanak a bűnözés világába” – mondta Graham McNulty helyettes rendőrfőnök.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az új pénzmosási front

A MET Police ezt a nyilatkozatot azzal egészítette ki, hogy újfent hangsúlyozta, miszerint a pénzügyi bűnözés terén „továbbra is a készpénz a király”, bár a technológia fejlődésével és annak a bűnözők kezébe kerülésével a digitális tér felé történik elmozdulás.

„Magasan képzett tisztjeink és speciális egységeink éjjel-nappal dolgoznak, hogy egy lépéssel előrébb járjunk”  tette hozzá McNulty.

Ez a nézet összhangban van az Egyesült Királyság Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségének (NCA) megállapításaival, amely nemrégiben tette közzé a súlyos és szervezett bűnözésről szóló éves jelentését.

Ebben a jelentésben az NCA szerint a Bitcoin szélesebb körű elterjedése megkönnyítheti a bűnözők életét.
Az új pénzmosási módszerekre való szélesebb körű kitérés részeként a londoni MET korábban azt mondta a Decryptnek, hogy „nagyon is tisztában van” a nem helyettesíthető tokenekkel (NFT) kapcsolatos pénzügyi bűnözési kockázatokkal, különösen azzal, hogy a blokklánc-technológia lehetővé teszi a felhasználók – és a végső haszonhúzó tulajdonosok – számára személyazonosságuk elrejtését.

Olvastad már? 75 éves korában elhunyt John McAfee, számítógépes programozó, kriptoevangelista

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!