SEC-vizsgálat miatt késik a Robinhood IPO-ja

-

A Robinhood kezdetben azt remélte, hogy megkezdheti nyilvános ajánlattételét, miután az amerikai befektetők visszatértek a július 4-i ünnepek után.
A Robinhood, népszerű kriptovaluta- és tőzsdei kereskedési platform jelenleg a szabályozók vizsgálataival küzd, hogy megtarthassa első IPO-ját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg csütörtöki jelentése szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a Robinhood-ot vizsgálja kriptovaluta-üzletével kapcsolatban, késedelmet okozva ezzel a cég nyilvános ajánlattételi terveiben.
A vállalat március óta bővíti kriptovaluta kínálatát, növeli munkaerejét és további kereskedési párokat ad rendszeréhez.
A jelentés szerint a Robinhood IPO-tervét egészen őszig lehet halasztani. A források elmondása szerint a vállalat eredetileg júniusban tervezte elindítani IPO-ját, de néhány héttel ezelőtt júliusra tolták el, mert szerették volna a július 4-i ünnep után megtartani.
A részvény- és a kriptopiac egyik legnépszerűbb alkalmazását fejlesztő cég bizalmasan nyújtotta be az IPO regisztráció tervezetét az SEC-hez márciusban.
A társaság eredetileg nem határozta meg a tőzsdei bevezetés várható időpontját, csak annyit közölt, hogy nyilvános ajánlattételt folytat „miután az SEC elvégzi felülvizsgálati folyamatát, a piaci és egyéb feltételek mellett”.
A Robinhood egyelőre nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.
A kriptovaluta-kereskedelem 2018-as elindítását követően a Robinhood kriptoüzletei virágozni kezdtek, 2021 első negyedévében pedig hatszorosára nőtt a felhasználóik száma.
A vállalat idén hatalmas növekedésnek indult annak ellenére, hogy januárban felfüggesztették a GameStop részvényeinek vásárlását, kiváltva ezzel a kereskedelmi közösség és az amerikai szabályozók felháborodását.

A GameStop-al kapcsolatos kérdések mellett a Robinhood amiatt is nyilvános kritika tárgyává vált, hogy állítólag kereskedési szolgáltatásokat kínált tapasztalatlan befektetőknek.
Áprilisban a massachusettsi tőzsdei szabályozók megpróbálták visszavonni a Robinhood bróker-kereskedő engedélyét az államban, azzal vádolva a céget, hogy szolgáltatásokat nyújtott olyan massachusettsi ügyfeleknek, akiknek alig vagy egyáltalán nincs befektetési tapasztalatuk.

Olvastad már? Már testneten az EIP-1559 – hamarosan búcsút inthetünk a magas gas díjaknak?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!