SEC-vizsgálat miatt késik a Robinhood IPO-ja

-

A Robinhood kezdetben azt remélte, hogy megkezdheti nyilvános ajánlattételét, miután az amerikai befektetők visszatértek a július 4-i ünnepek után.
A Robinhood, népszerű kriptovaluta- és tőzsdei kereskedési platform jelenleg a szabályozók vizsgálataival küzd, hogy megtarthassa első IPO-ját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg csütörtöki jelentése szerint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a Robinhood-ot vizsgálja kriptovaluta-üzletével kapcsolatban, késedelmet okozva ezzel a cég nyilvános ajánlattételi terveiben.
A vállalat március óta bővíti kriptovaluta kínálatát, növeli munkaerejét és további kereskedési párokat ad rendszeréhez.
A jelentés szerint a Robinhood IPO-tervét egészen őszig lehet halasztani. A források elmondása szerint a vállalat eredetileg júniusban tervezte elindítani IPO-ját, de néhány héttel ezelőtt júliusra tolták el, mert szerették volna a július 4-i ünnep után megtartani.
A részvény- és a kriptopiac egyik legnépszerűbb alkalmazását fejlesztő cég bizalmasan nyújtotta be az IPO regisztráció tervezetét az SEC-hez márciusban.
A társaság eredetileg nem határozta meg a tőzsdei bevezetés várható időpontját, csak annyit közölt, hogy nyilvános ajánlattételt folytat „miután az SEC elvégzi felülvizsgálati folyamatát, a piaci és egyéb feltételek mellett”.
A Robinhood egyelőre nem válaszolt a Cointelegraph megkeresésére.
A kriptovaluta-kereskedelem 2018-as elindítását követően a Robinhood kriptoüzletei virágozni kezdtek, 2021 első negyedévében pedig hatszorosára nőtt a felhasználóik száma.
A vállalat idén hatalmas növekedésnek indult annak ellenére, hogy januárban felfüggesztették a GameStop részvényeinek vásárlását, kiváltva ezzel a kereskedelmi közösség és az amerikai szabályozók felháborodását.

A GameStop-al kapcsolatos kérdések mellett a Robinhood amiatt is nyilvános kritika tárgyává vált, hogy állítólag kereskedési szolgáltatásokat kínált tapasztalatlan befektetőknek.
Áprilisban a massachusettsi tőzsdei szabályozók megpróbálták visszavonni a Robinhood bróker-kereskedő engedélyét az államban, azzal vádolva a céget, hogy szolgáltatásokat nyújtott olyan massachusettsi ügyfeleknek, akiknek alig vagy egyáltalán nincs befektetési tapasztalatuk.

Olvastad már? Már testneten az EIP-1559 – hamarosan búcsút inthetünk a magas gas díjaknak?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!