A BBVA szerint még nem egyértelmű a kereslet a digitális euró iránt

-

Az Európai Központi Banknak (EKB) a közösségi- és magánszektor együttműködésre kellene támaszkodnia a digitális euró kibocsátásakor – mondta a BBVA digitális szabályozási csoportjának egyik vezetője.

A Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) spanyol bank egyik vezetője aggodalmát fejezte ki a digitális euróval kapcsolatban, és megkérdőjelezte, hogy a valuta bevezetése milyen igényeket elégítene ki az ügyfelek részéről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Pablo Urbiola, a BBVA digitális szabályozási csoportjának vezetője felszólította az európai pénzügyi hatóságokat, hogy gondosan vizsgálják meg a jegybanki digitális valuta (CBDC) lehetséges kibocsátását.
Urbiola pénteken az Európai Bankszövetség szemináriumán kijelentette, hogy annak ellenére, hogy egyre nagyobb az igény az európai CBDC-re, még nem teljesen világos, hogy a digitális eurónak milyen vevői igényeket kell kielégítenie:

„Figyelembe véve a fizetési piacon zajló megannyi innovációt, nem világos, hogy mely ügyfelek igényeit tudná kielégíteni egy digitális euró, amelyet más kezdeményezések nem teljesíthetnek.”

Urbiola hangsúlyozta, hogy az Európai Központi Banknak figyelembe kell vennie a digitális euró összes lehetőségét és kockázatát, beleértve a különböző tervezési lehetőségeket.

„Alapvető fontosságú, hogy az EKB által tervezett általános keretrendszer elég rugalmas legyen, és hogy lehetővé tegye a magánszereplők számára, hogy üzleti modelleket fejlesszenek ki versenyszektorban” – jegyezte meg Urbiola.

Elmondta továbbá, hogy az EKB számtalan kihívással egyszerre akar foglalkozni a digitális euróval kapcsolatban:

„Ha például a digitális euró célja a készpénz csökkenő felhasználásának megoldása, akkor azt a készpénz elektronikus változataként kell megtervezni – vagyis egyszerű, könnyen használható, alapvető funkcionalitással. ”

De ha a digitális euró célja a külföldi digitális valuták fenyegetésének megoldása, akkor „képesnek kell lennie ezen céloknak megfelelő, fejlettebb funkciók integrálására” – tette hozzá.
Urbiola elmondta, hogy a spanyolországi bankok felkészültek a digitális euró érkezésére, hozzátéve, hogy a BBVA 15 másik nagy bank mellett részt vett az EKB digitális pénznemének kibocsátásával kapcsolatos előzetes vizsgálatokban.

Urbiola észrevételei röviddel azután érkeztek, hogy az EKB kijelentette, hogy a digitális euró kulcsfontosságú lehet a határokon átnyúló fizetések „mesterséges valutái” elleni küzdelemben.
Június elején az EKB közzétette éves euró értékelését, amelyben kifejtik aggodalmukat a külföldi technológiai óriások által vezetett mesterséges valuták növekedése miatt, kiemelten a Facebook Diem projektjére hivatkozva.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!