Az Ethereum Classic fejlesztői bejelentették a közelgő hard forkot

-

Az Ethereum Classic jelentős frissítéssel bővül júliusban, amellyel a felhasználók sokat spórolhatnak a gas költségeken.

Hétfőn az Ethereum Classic (ETC) fejlesztői bejelentették a közelgő hard forkot a projekt legújabb verziójának megvalósítására, amelyet most július végén terveznek elindítani.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A frissítés – amelyet a közösség Magneto-nak nevezett el – négy Ethereum fejlesztési javaslatot (EIP) foglal magában, amelyeket először az Ethereum Berlin frissítésében láthattunk az év elején.
Ezek a javaslatok a hálózat biztonságának javítását, valamint a gas költségek csökkentését célozzák meg azáltal, hogy a címeket és kulcsokat egy helyen tárolják, hogy a felhasználók egyetlen tranzakcióval hozzáférjenek.
Az ETC Morder és Kotti teszthálózatának béta tesztelése június 2-án, illetve június 9-én kezdődött. A Magneto fork hivatalosan a tesztek befejeződésével indul.
Stevan Lohja, a Mantis (az Ethereum Classic teljes körű kliense és pénztárcája) fejlesztői kapcsolatokért felelős menedzsere elmondta az ETC közösségének:

„A sikeres fork biztosítása érdekében kérjük az ETC felhasználókat, hogy frissítsék node-szoftverüket egy Magneto-kompatibilis verzióra, ha még nem tették volna meg. Ha nem üzemeltet csomópontokat vagy szolgáltatásokat, viszont más szolgáltatásokon keresztül használja az ETC-t, akkor ellenőrizze, hogy azok támogatják-e a Magneto forkot.”

Az Ethereum Classic viszonylag rázós körülmények között jött létre 2016-ban. A protokoll az Ethereum mainnetjéből vált ki a „DAO” néven ismert 60 millió dollár értékű projekt feltörése miatt, ami egy korai decentralizált autonóm szervezet volt.
A feltörést követően az Ethereum-fejlesztők úgy döntöttek, hogy visszavonják a hibás tranzakciókat, megkerülve a hackert és visszaszolgáltatni az ellopott pénzt a tulajdonosoknak.
Egyesek úgy vélték, hogy a tranzakciók visszavonása felülbírálja az Ethereum egyik alaptételét, miszerint „A kód törvény”.
Ezek a felhasználók úgy vélték, jobb elfogadni a veszteséget, és tanulni azokból a hibákból, amelyek lehetővé tették a hackerek számára a hozzáférést.

Ennek eredményeként az Ethereum Classic elvált az Ethereumtól, hogy megőrizze azt, amit egyesek a projekt blokkláncának legpontosabb értékének tartottak.
2021 májusában az Ethereum Classic néhány rajongója tréfásan „rossz Ethereumnak” nevezte a projektet, amikor ára 300%-ot emelkedett, valószínű amiatt, mert az újonc kriptokereskedők összetévesztették az ETH-val.

Olvastad már? Izrael és Palesztina nyit a digitális valuták felé

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: ETC

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!