További 13 kriptocég vonja vissza engedélyezési kérelmét az Egyesült Királyságban

-

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyságban a helyi és nemzetközi kriptovállalkozások nem képesek megfelelni a pénzügyi szabályozók által támasztott szigorú követelményeknek.
Az Egyesült Királyság pénzügyi magatartási hatóságának (FCA) kriptoengedélyezési rendszere a jelentések szerint nehézkesnek bizonyul az országban működni kívánó kriptopénz-vállalkozások számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Reuters keddi jelentése szerint júniusban több mint 25%-kal nőtt a kriptovállalkozások visszavont engedélykérelmeinek száma.
A Cointelegraph ugyanis a hónap elején arról számolt be, hogy 51 kriptocég vonta vissza korábban benyújtott regisztrációs kérelmét az FCA-nál.
A Reuters által idézett FCA-szóvivő elmondta, hogy további 13 cég lépett vissza az engedélyezési folyamatból, így a visszalépések száma 64-re emelkedett.
Az FCA 2020 januárja óta felügyeli az ország kriptoszektorának pénzmosás elleni megfelelését. Az ügynökség akkoriban egyéves kezdeti határidővel regisztrációs rendszert vezetett be a kriptopénzekkel foglalkozó vállalkozások számára.
Az FCA azonban kénytelen volt ideiglenes regisztrációs rendszert létrehozni és meghosszabbítani azt az engedélyezési kérelmek elmaradása miatt.
Az engedélyezési folyamatból kilépve ezeknek a vállalatoknak be kell szüntetniük minden kriptovaluta-tevékenységet, különben bírságokat és jogi eljárásokat kockáztatnak. Néhány, az ügynökség pénzmosás elleni megbízása alá nem tartozó vállalat azonban továbbra is folytathatja a szolgáltatásnyújtást.
Június elején az FCA értesítést adott ki az Egyesült Királyság fogyasztóinak 111, az országban működő, nem regisztrált kriptotársaságról.
A visszavont kérelmek sora több joghatóságban is a kriptotőzsdékre vonatkozó fokozott szabályozási ellenőrzés közepette érkezik. Maga az FCA is lépéseket tett néhány nagyobb platform, köztük a Binance ellen.
Az Egyesült Királyságon kívül Japán és a kanadai Ontario szabályozóhatóságai is figyelmeztető értesítést küldtek a Binance-nek. A kriptotőzsdeóriás a hírek szerint még májusban visszavonta engedélykérelmét az Egyesült Királyságban.

Yoni Assia, az eToro kereskedési platform vezérigazgatója szerint az iparági résztvevőknek még több szabályozói intézkedésre kell számítaniuk az állami hatóságok részéről.
Az eToro főnöke azonban azt tanácsolta a szabályozóknak, hogy fejlesszék a kriptopénz-térrel kapcsolatos ismereteiket, és árnyalt irányelvekkel álljanak elő.

Olvastad már? A BBVA szerint még nem egyértelmű a kereslet a digitális euró iránt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!