Cynthia Lummis, amerikai szenátor szeretné, hogy a kriptoeszközök az amerikai állampolgárok nyugdíjazási terveinek részévé váljanak.

Cynthia Lummis, amerikai szenátor szeretné, ha az amerikai lakosok a bitcoin felé fordulnának a nyugdíjazási terveikre vonatkozó diverzifikált stratégia részeként.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Június 29-én, a CNBC pénzügyi tanácsadói csúcstalálkozóján Lummis szenátor kijelentette, hogy szeretné, ha a kriptoeszközök a nyugdíjalapokhoz használt diverzifikált eszközallokációk részévé válnának az infláció elleni védelem miatt.

„Azt is szeretném, ha az egyének biztonságosan tudnák használni az általuk preferált kriptovalutákat, amelyek megfelelnek a pénzmosás és a banktitokról szóló törvényeknek” – tette hozzá.

Lummis hangsúlyozta a „diverzifikált eszközallokáció” fenntartásának fontosságát – felhívva a figyelmet az állami kiadások és a pénznyomtatás okozta inflációs kockázatokra:

„A kongresszus billiókat költ, amivel gazdaságunkat és a világgazdaságot amerikai dollárral árasztja el, ezzel lerontva a dollár értékét.”

Az IRS 2014-ben adott ki útmutatást az ágazatról, így az állampolgárok azóta be tudják írni a kriptoeszközöket a nyugdíjazási portfóliójukba, azonban ennek ellenére ez a mai napig nem bevett gyakorlat.

Az első kriptobarát nyugdíjazási tervek 2020-ban kezdtek megjelenni, sok elemző azonban szkeptikus volt a trenddel kapcsolatban.

Június 22-én az Alliant Retirement Consulting alelnöke, Aaron Pottichen elmondta a CNBC-nek, hogy „még mindig nagyon valószínűtlen, hogy a tervszponzorok bármilyen típusú kriptovalutát be fognak tenni a befektetési portfóliójukba”.

Az interjú során Lummis elárulta, hogy jelenleg összesen 5 BTC-vel rendelkezik, és hogy 2013-ban vásárolta meg első bitcoinját nagyjából 330 dollárért.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Bitcoin optimizmusával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a diverzifikáció rendkívül fontos, és hogy ne tegyünk fel mindent BTC-re:

„Nem szeretném, hogy mindenki minden pénzét bitcoinba tegye, mint ahogy azt sem, hogy mindenki dollárban tartsa és matrac alá rejtse.”

Olvastad már? Tom Brady és Gisele Bündchen részesedést szereznek az FTX kriptotőzsdében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!