A Puell Multiple – és a Bitcoin árfolyama – még tovább süllyedhet, mielőtt a fellendülés beindulna – figyelmeztet a Rekt Capital elemzője.

A Bitcoin (BTC) június 30-án bizonytalanságot keltett a kereskedőkben, miután a 37.000 dolláros ellenálláson túllépő árfolyam elutasítással végződött.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Wyckoff 32.300 dolláros támaszt mutat

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint szerdán a BTC/USD árfolyamon fordulatos napot láthattunk, a pár 4,5%-kal esett, elérve a 34.500 dolláros szintet.

Az előző napi felfelé gyorsulást követően a Bitcoin 36.630 dollárnál kifogyott a lendületből, és megkezdődött a visszaesés, amely a nyereség nagy részét eltörölte.

A népszerű kereskedő, Crypto Ed számára még a felfelé futás is tartalmatlan volt, és az ezt követő korrekció után nagy szükség volt egy visszapattanásra, hogy megmaradjon a bikásság.

„Erősebb mozgás lefelé = a zöld felé való elmozdulás kezdete” tette hozzá kommentként egy olyan grafikon mellett, amely 26.900 dolláros, lefelé irányuló célt mutat.

Mások a Bitcoin esetében jelenleg népszerű Wyckoff árelemzési módszerében hisznek, amely kulcsfontosságú betekintést nyújt abba, hogy merre lehet a rövid távú irány.

Michaël van de Poppe kereskedő a Wyckoff-ábrázolásában egy 32.000 dollár feletti területet emelt ki mint a BTC bikák számára a do-or-die támaszszintet.

„Ez egy magasabb mélypontot és erőt generálna a további felfelé irányuló lendület felé” – mondta Twitter-követőinek.

Wyckoffot nem mindenki fogadta ilyen lelkesen, a Crypto Ed szerdán kritizálta a módszer alapelveinek általános értetlenségét és az ebből fakadó téves következtetések lehetőségét.

Óvatosság a Puell-többszörös alján

Az on-chain indikátorok esetében a történet fordítva továbbra is bullish volt. Ez a Puell Multiple-ból látható, amely egy klasszikus indikátor a Bitcoin életében az alulértékelt időszakok felismerésére, és amely jelenleg a széles „alulértékelt” zónában található.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Ahogy azt a Rekt Capital elemzője szerdán egy erre a célra készült videóban tárgyalta, a Puell szerint a bányászok a költségek fedezésére adtak el, és mivel az „alulértékelt” zónába való süllyedés miatt hamarosan megjelenhet az árfolyam alja.

A Puell korábbi négy alja ennek ellenére nem pontosan egyezett az árfolyam valódi aljával, ezek általában röviddel azután jöttek, hogy a mutató felfelé fordult.

„Az a tény, hogy ebben a zöld (Puell) Multiple tartományban vagyunk, nem feltétlenül jelenti számunkra azt, hogy a legalsó ponton vagyunk” – kommentálta a legutóbbi chartot.

„A (Puell) Multiple még mindig mehet lefelé, és az árfolyam is követheti azt”.

Forrás: Bybt

Olvastad már? Eladók a kínai vízerőművek, viszont a kriptobányászok külföldre költöznek

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.