Eladók a kínai vízerőművek, viszont a kriptobányászok külföldre költöznek

-

A jelentések szerint a kínai apróhirdető platformokon megugrottak a kis méretű vízerőművek hirdetései.
A kínai kis vízerőművek a jelentések szerint új vásárlókat keresnek, mivel a kriptobányászok külföldre mennek a bányászati tevékenység országos szintű visszaszorítása közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A South China Morning Post (SCMP) szerint az 50 megawattos kapacitású kis vízerőművek hirdetései megugrottak a kínai használt e-kereskedelmi platformokon, például a Xianyun.
Az SCMP szerint egyes eladók azt állították, hogy a hirdetéseiknek semmi közük a kriptopénz-bányászathoz, míg mások azt mondták, hogy az ajánlataik a kriptobányászat elleni közelmúltbeli megszorítás miatt érkeztek.
Az egyik eladó állítólag azt mondta, hogy a kis gátak azért támaszkodnak a kriptobányászokra, mert nem kaptak engedélyt az állami hatóságoktól és a környezetvédelmi ügynökségektől az elektromos hálózatra való csatlakozáshoz.

„Titokban kriptopénzt bányászhatsz, ha veszel egy vízerőművet” – mondta az egyik eladó az SCMP-nek.

A hírre azért került sor, mert a kínai Bitcoin (BTC) bányászok kapitulálnak vagy más országokba helyezik át működésüket.
A Bitmain, a világ legnagyobb kriptobányász-berendezés szállítója a hírek szerint a múlt héten leállította az új kriptobányászok globális, azonnali értékesítését, hogy elkerülje az ügyfelek veszteségeit a másodlagos piacon történő tömeges eladások közepette.
Számos kulcsfontosságú iparági szereplő, köztük a Bitmain riválisa, a Canaan és a BTC.com nagy bányászpool is áttelepítette működését a kriptobányász-barátibb országokba, például Kazahsztánba.

Eközben a GPU-k ára az ázsiai országban drámaian csökkent. Egyes jelentések szerint ez a kriptopénz-bányászok csökkent keresletének következménye.
Az Asus RTX 3060-as kártyáját a hírek szerint e hónap elején 730 dollárért árulták, ami a májusi 2100 dolláros csúcsárhoz képest a JD.com által üzemeltetett Tmall online kiskereskedelmi oldalon csökkent.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!