Eladók a kínai vízerőművek, viszont a kriptobányászok külföldre költöznek

-

A jelentések szerint a kínai apróhirdető platformokon megugrottak a kis méretű vízerőművek hirdetései.
A kínai kis vízerőművek a jelentések szerint új vásárlókat keresnek, mivel a kriptobányászok külföldre mennek a bányászati tevékenység országos szintű visszaszorítása közepette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A South China Morning Post (SCMP) szerint az 50 megawattos kapacitású kis vízerőművek hirdetései megugrottak a kínai használt e-kereskedelmi platformokon, például a Xianyun.
Az SCMP szerint egyes eladók azt állították, hogy a hirdetéseiknek semmi közük a kriptopénz-bányászathoz, míg mások azt mondták, hogy az ajánlataik a kriptobányászat elleni közelmúltbeli megszorítás miatt érkeztek.
Az egyik eladó állítólag azt mondta, hogy a kis gátak azért támaszkodnak a kriptobányászokra, mert nem kaptak engedélyt az állami hatóságoktól és a környezetvédelmi ügynökségektől az elektromos hálózatra való csatlakozáshoz.

„Titokban kriptopénzt bányászhatsz, ha veszel egy vízerőművet” – mondta az egyik eladó az SCMP-nek.

A hírre azért került sor, mert a kínai Bitcoin (BTC) bányászok kapitulálnak vagy más országokba helyezik át működésüket.
A Bitmain, a világ legnagyobb kriptobányász-berendezés szállítója a hírek szerint a múlt héten leállította az új kriptobányászok globális, azonnali értékesítését, hogy elkerülje az ügyfelek veszteségeit a másodlagos piacon történő tömeges eladások közepette.
Számos kulcsfontosságú iparági szereplő, köztük a Bitmain riválisa, a Canaan és a BTC.com nagy bányászpool is áttelepítette működését a kriptobányász-barátibb országokba, például Kazahsztánba.

Eközben a GPU-k ára az ázsiai országban drámaian csökkent. Egyes jelentések szerint ez a kriptopénz-bányászok csökkent keresletének következménye.
Az Asus RTX 3060-as kártyáját a hírek szerint e hónap elején 730 dollárért árulták, ami a májusi 2100 dolláros csúcsárhoz képest a JD.com által üzemeltetett Tmall online kiskereskedelmi oldalon csökkent.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!