A jelentések szerint a kínai apróhirdető platformokon megugrottak a kis méretű vízerőművek hirdetései.

A kínai kis vízerőművek a jelentések szerint új vásárlókat keresnek, mivel a kriptobányászok külföldre mennek a bányászati tevékenység országos szintű visszaszorítása közepette.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A South China Morning Post (SCMP) szerint az 50 megawattos kapacitású kis vízerőművek hirdetései megugrottak a kínai használt e-kereskedelmi platformokon, például a Xianyun.

Az SCMP szerint egyes eladók azt állították, hogy a hirdetéseiknek semmi közük a kriptopénz-bányászathoz, míg mások azt mondták, hogy az ajánlataik a kriptobányászat elleni közelmúltbeli megszorítás miatt érkeztek.

Az egyik eladó állítólag azt mondta, hogy a kis gátak azért támaszkodnak a kriptobányászokra, mert nem kaptak engedélyt az állami hatóságoktól és a környezetvédelmi ügynökségektől az elektromos hálózatra való csatlakozáshoz.

„Titokban kriptopénzt bányászhatsz, ha veszel egy vízerőművet” – mondta az egyik eladó az SCMP-nek.

A hírre azért került sor, mert a kínai Bitcoin (BTC) bányászok kapitulálnak vagy más országokba helyezik át működésüket.

A Bitmain, a világ legnagyobb kriptobányász-berendezés szállítója a hírek szerint a múlt héten leállította az új kriptobányászok globális, azonnali értékesítését, hogy elkerülje az ügyfelek veszteségeit a másodlagos piacon történő tömeges eladások közepette.

Számos kulcsfontosságú iparági szereplő, köztük a Bitmain riválisa, a Canaan és a BTC.com nagy bányászpool is áttelepítette működését a kriptobányász-barátibb országokba, például Kazahsztánba.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Eközben a GPU-k ára az ázsiai országban drámaian csökkent. Egyes jelentések szerint ez a kriptopénz-bányászok csökkent keresletének következménye.

Az Asus RTX 3060-as kártyáját a hírek szerint e hónap elején 730 dollárért árulták, ami a májusi 2100 dolláros csúcsárhoz képest a JD.com által üzemeltetett Tmall online kiskereskedelmi oldalon csökkent.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!