Az EY egy új protokollal csökkentené az Ethereum gas díjait

-

Az EY kiadja a Nightfall 3-at, hogy olcsóbbá tegye az Ethereum-blokklánc használatát.
Az Ernst & Young (EY) számviteli szolgáltató cég csütörtökön kiadta a Nightfall 3 nevű eszközkészletet, amellyel az Ethereum blokklánc díjait próbálja alacsonyabbra csökkenteni anélkül, hogy az adatvédelmet feláldozná.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Nightfall 3 protokoll – akárcsak 2019-es elődje, a „Nightfall” – az Ethereumon zajló tranzakciók privát kezelésére szolgál.
Az EY legújabb inkarnációja egy ‘ZK-Optimistic Rollup’ protokoll, amely kombinálja a zéró-tudásbizonylatokat egy Optimistic Rollup néven ismert tranzakció-ellenőrzési mechanizmussal.
A zéró-tudásbizonylatok kriptográfiai algoritmusokat használnak annak ellenőrzésére, hogy a blokkláncon keresztül küldött információ a megfelelő típusú információt tartalmazza-e anélkül, hogy felfedné azt.
A Nightfall 3 a ZKP tranzakciókat „rollup”-nak nevezett csoportokba tömöríti, amelyek azért „optimisták”, mert mind igaznak tekinthetők, amíg az ellenkezőjét nem bizonyítják.
Ez azt jelenti, hogy a validátoroknak már nem kell ellenőrizniük a tranzakciókat, ami csökkenti a költségeket.
A rollupok az Ethereum skálázhatóságának szűk keresztmetszetének problémáját – amely jelenleg csak körülbelül 15 tranzakció feldolgozására képes másodpercenként – az Ethereum tranzakcióknak a fő blokkláncon kívüli feldolgozásával oldják meg.
A folyamat a tranzakciók ellenőrzését egy „sidechain”-re, az úgynevezett „Layer 2″-re helyezi át, amely időszakosan kapcsolatba lép a fő blokklánccal, vagyis az „Layer 1″-gyel, hogy a feldolgozott tranzakciókat beillessze.
Annak biztosítása érdekében, hogy csak a helyes Layer 2 blokkok kerüljenek be az Ethereum blokkláncába, a felhasználókat arra ösztönzik, hogy a rossz blokkokat egy okos szerződések által arbitrált folyamat révén javítsák ki.
Mivel a különböző tranzakciók különböző szintű számításokat igényelnek, a műveletek jelentősen ingadozó gas díjakkal járhatnak.
Míg az egyszerű tokenátutalások viszonylag kevés gast igényelnek – pontosabban 21 000 gast -, addig a többszörös, bonyolult okosszerződések végrehajtásával járó tranzakciók akár 100 000 gasba is kerülhetnek.
Az EY szerint az új protokollja tranzakciónként körülbelül 8200 gasra csökkenti a díjakat, ami „a hagyományos, nyilvános ERC20 tokenátvitelhez szükséges költségek majdnem nyolcadát teszi ki”.
A csütörtöki sajtóközleményben Paul Brody, az EY globális blokklánc vezetője elmondta :

„Az EY tapasztalatai alapján a ZK-Optimistic roll-upok jelenleg a leghatékonyabbak közé tartoznak a biztonsági ösztönzők és a matematikai hatékonyság kiegyensúlyozása terén a nyilvános Ethereum-hálózaton történő privát tranzakciók futtatásához. Ahogyan a múltban is tettük, most is hozzájárulunk ahhoz, hogy ezt a kódot közkinccsé tegyük, hogy felgyorsítsuk a technológia vállalati bevezetését.”

Az Ethereum-felhasználók már évek óta bosszankodnak az Ethereum-tranzakciók növekvő költségei miatt.
Május 12-én, amikor a kritpopénz beállította eddigi legmagasabb árfolyamát, 4.164 dollárt, az Ethereum tranzakciós díjai is minden idők legmagasabb, 69,92 dolláros szintjén ültek.

Az átlagos tranzakciós díjak azóta lecsökkentek – ma a BitInfoCharts szerint ez az érték 3,04 dollár -, de továbbra is fennállnak az aggodalmak, hogy a kereslet újabb erőteljes növekedése ismét az egekbe szökő tranzakciós díjakhoz fog vezetni.

Olvastad már? A JP Morgan szerint a staking egy gyorsan növekvő bevételi lehetőség

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!