Kéthetes csúcsot ért el az Ethereum, közeledik a London hard fork

-

A piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptopénz vasárnap 2350 dollár fölé emelkedett, ami június 18. óta a legmagasabb érték.
A Bitcoin árfolyamának stabilitása és a nagyobb protokollfrissítések várakozása egyre jobban táplálja a befektetők ETH iránti étvágyát.
Az ether (ETH) 230 millió dolláros opciós lejárata pénteken úgy tűnik, hogy a piaci hangulatot a bikák javára fordította, legalábbis pillanatnyilag, mivel a befektetők továbbra is óvatosan optimisták a közelgő London hard forkkal és azzal a meglátással kapcsolatban, hogy a Bitcoin (BTC) szilárd aljat alakított volna ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

ETH-árfrissítés

Az ETH több mint 6,5%-kal 2370 dollárra emelkedett vasárnap, ami a Cointelegraph Markets Pro szerint több mint két hete a legmagasabb érték.
A hétvégi kereskedési volumen jellemzően alacsony maradt, alig több mint 18 milliárd dollár.

Forrás: Cointelegraph Markets Pro

A jelenlegi értékeken az Ether teljes piaci kapitalizációja 274,8 milliárd dollár.
A defi-piac, amely nagyrészt az Ethereumra épül, vasárnap 9%-os kumulatív nyereséget ért el. A defi-tokenek teljes piaci értéke 67,3 milliárd dollár a Coingecko adatai szerint.
Eközben a Bitcoin árfolyama átlépte a 35.600 dollárt, miután 2,6%-ot erősödött.
A bikák és a medvék harca a múlt hónapban az opciós piacon is megmutatkozott, mindkét tábor szélsőséges árfolyam-ingadozást produkált az ether esetében a pénteki opciós lejáratok előtt.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a 2200 dolláros árszint az a pont, ahol a bikák elkezdik növelni előnyüket, ezt a tényt pedig a vételi és eladási opciók aránya is megerősíti.

A London hard fork közeleg

Az Ethereum London hard forkja, amely a várva várt EIP 1559-et tartalmazza, június 24-én indult el a Ropsten tesztneten, megteremtve a terepet a teljes mainnet bevezetéséhez július folyamán.
A hard fork várhatóan pozitív hatással lesz az ether értékére, köszönhetően több javaslat bevezetésének, köztük a környezetbarát proof-of-stake konszenzusra való áttérésnek és egy új „szűkösség” funkciónak, amely csökkenti a forgalomban lévő tokenek számát.
Elemzők arra számítanak, hogy a befektetők növelni fogják az ETH-ban való kitettségüket a hard fork előtt.

Az onchain adatok azt sugallják, hogy ez már most is megtörténik, mivel az Ethereum a múlt héten több mint 750.000 aktív címet regisztrált, ami jelentősen meghaladja a Bitcoinét.
Az adatokat szolgáltató Santiment elemzőcég „történelmi jelentőségűnek” nevezte az aktív címek flippeningjét.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!