Kéthetes csúcsot ért el az Ethereum, közeledik a London hard fork

-

A piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptopénz vasárnap 2350 dollár fölé emelkedett, ami június 18. óta a legmagasabb érték.
A Bitcoin árfolyamának stabilitása és a nagyobb protokollfrissítések várakozása egyre jobban táplálja a befektetők ETH iránti étvágyát.
Az ether (ETH) 230 millió dolláros opciós lejárata pénteken úgy tűnik, hogy a piaci hangulatot a bikák javára fordította, legalábbis pillanatnyilag, mivel a befektetők továbbra is óvatosan optimisták a közelgő London hard forkkal és azzal a meglátással kapcsolatban, hogy a Bitcoin (BTC) szilárd aljat alakított volna ki.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

ETH-árfrissítés

Az ETH több mint 6,5%-kal 2370 dollárra emelkedett vasárnap, ami a Cointelegraph Markets Pro szerint több mint két hete a legmagasabb érték.
A hétvégi kereskedési volumen jellemzően alacsony maradt, alig több mint 18 milliárd dollár.

Forrás: Cointelegraph Markets Pro

A jelenlegi értékeken az Ether teljes piaci kapitalizációja 274,8 milliárd dollár.
A defi-piac, amely nagyrészt az Ethereumra épül, vasárnap 9%-os kumulatív nyereséget ért el. A defi-tokenek teljes piaci értéke 67,3 milliárd dollár a Coingecko adatai szerint.
Eközben a Bitcoin árfolyama átlépte a 35.600 dollárt, miután 2,6%-ot erősödött.
A bikák és a medvék harca a múlt hónapban az opciós piacon is megmutatkozott, mindkét tábor szélsőséges árfolyam-ingadozást produkált az ether esetében a pénteki opciós lejáratok előtt.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a 2200 dolláros árszint az a pont, ahol a bikák elkezdik növelni előnyüket, ezt a tényt pedig a vételi és eladási opciók aránya is megerősíti.

A London hard fork közeleg

Az Ethereum London hard forkja, amely a várva várt EIP 1559-et tartalmazza, június 24-én indult el a Ropsten tesztneten, megteremtve a terepet a teljes mainnet bevezetéséhez július folyamán.
A hard fork várhatóan pozitív hatással lesz az ether értékére, köszönhetően több javaslat bevezetésének, köztük a környezetbarát proof-of-stake konszenzusra való áttérésnek és egy új „szűkösség” funkciónak, amely csökkenti a forgalomban lévő tokenek számát.
Elemzők arra számítanak, hogy a befektetők növelni fogják az ETH-ban való kitettségüket a hard fork előtt.

Az onchain adatok azt sugallják, hogy ez már most is megtörténik, mivel az Ethereum a múlt héten több mint 750.000 aktív címet regisztrált, ami jelentősen meghaladja a Bitcoinét.
Az adatokat szolgáltató Santiment elemzőcég „történelmi jelentőségűnek” nevezte az aktív címek flippeningjét.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!