Ausztrália lecsap a kriptopénz szabálytalanságokra

-

Az ausztrál kormány egyre szigorúbban lép fel a kriptopénz hackelésekben és egyéb kriptopénz szabálytalanságokban érintett személyekkel szemben, amelyek az utóbbi időben megugrottak.

A legújabb kutatások szerint a kriptovaluta szabálytalanságokon rajtakapott személyek keményebb büntetésre számíthatnak, mint a fiat valuta szabályait megszegők.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A melbourne-i RMIT Egyetem 59, a Bitcoin (BTC) és más digitális eszközökkel kapcsolatos büntetőügyet elemzett 2013 és 2022 között.

A kutatási eredményekből kiderült, hogy ezen esetek 80%-a kábítószer kereskedelemmel, míg a fennmaradó esetek pénzmosáshoz kapcsolódtak.

Az Independent Reserve tanulmánya szerint 2022 végére az ausztrálok több mint egynegyede tartja kriptopénz vagyonát (HODLers).

A tanulmányból az is kiderült, hogy a fiatalabb generációk jobban érdeklődnek ez iránt az eszközosztály iránt, a 25 és 34 év közötti válaszadók 40%-a rendelkezik valamilyen formában kriptopénzzel.

A 65 év felettiek azonban kevésbé érdeklődtek, kevesebb mint 10%-a fektetett kriptopénzbe.

A tanulmány kimutatta, hogy a kriptopénzek ismertsége jelentős Ausztráliában, a Bitcoin a legismertebb digitális valuta, amelyet a résztvevők 90,8%-a ismert.

Az Ethereum volt a második legismertebb digitális eszköz, a válaszadók 43%-ának volt valamilyen ismerete róla.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

További népszerű kriptovaluták a Dogecoin (DOGE), a Cardano (ADA), a Ripple (XRP), a Solana (SOL) és a Tether (USDT).

Mivel az ausztrálok negyede HODLer, és a fiatalabb generációk nagyobb kitettséget mutatnak ezzel az eszközosztállyal szemben, egyértelmű, hogy a kripto jelentős szereplővé válik a pénzügyi világban.

Az olyan kriptovalutákat, mint a Bitcoin, az Ethereum és más kriptovaluták körüli nagyfokú tudatosság tovább jelzi, hogy ez a trend maradandó.

zeta

Olvastad már? A Cardano (ADA) bálnák radikális mozgásban vannak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!