A legnépszerűbb kriptopénzek 2022-ben

-

A kriptopiac összesített, közel 800 milliárd dolláros kapitalizációjának jelentős részét képviseli a top10 kriptopénz.

Ezek egy része ráadásul a legnépszerűbbek közé is tartozik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A különböző aggregátor oldalak, mint amilyen a Coingecko vagy a Coinmarketcap, lehetővé teszik, hogy a felhasználók egyéni listákat állítsanak össze a saját kedvenceikből.

A BTC a jelentések szerint 4,8 millió ilyen listán szerepel, így egyértelműen vezeti a mezőnyt.

kriptopénz

Ezek a listák kényelmes módot jelentenek, hogy a tulajdonosok a kedvenc kriptóikat, vagy éppen a portfóliójukat sokkal átláthatóbban kövessék nyomon.

Így az alapértelmezett, kapitalizáció vagy szektor szerinti rendezés helyett teljesen egyéni listát állíthat össze bárki.

Így nem kell azokkal az eszközökkel foglalkozni, amelyek nem érdeklik az embereket, vagy egyszerűen csak nem rendelkeznek azokkal.

Ez a megoldás a hagyományos piacokról is ismerős lehet, a rengeteg részvény, árucikk, vagy egyéb tőzsdei termék között a befektetők ugyanígy listák segítségével igazodnak el, ezekkel tudják rendezni, hogy mit is szeretnének szemmel tartani, mely piacok után érdeklődnek.

A kriptós oldalakon, a CG és a CMC felületén a különböző kriptopénzek esetén tudni lehet, hogy hány felhasználó választotta az adott kriptót a saját listájába.

Az pedig egyértelműen látszik, hogy a BTC szerepel a legtöbb helyen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ma éjfélkor lejár! Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A CG platformján közel 1,2 millió felhasználói listán szerepel a BTC, míg a CMC esetén összesen 3,65 millióan követik figyelemmel az árfolyama alakulását.

Összességében tehát elmondható, hogy 4,8 milliónál is többen nagyon is odafigyelnek a bitcoinra.

A második helyen az ETH szerepel, 1,1 milliós táborral a CG, valamint 3 milliós listával a CMC-n.

A harmadik helyen az ADA áll, összesen 2,94 millió felhasználói listával.

A dobogóról lecsúszva a BNB áll a negyedik helyen 2,45 millió, az XRP pedig az ötödik helyen, 2,2 millió listával.

A top10 listázott kriptopénz sorába más tokenek is beleférnek még, rengetegen kíváncsiak a DOGE teljesítményére, 2,14 millió felhasználó vette fel a saját listájára a kutyatokent.

Hasonló mértékű érdeklődés övezi a Polygon tokenjét, 1,84 millió listával, és meglepő módon az USDT stablecoin is szerepel1,52 millió felhasználói listán.

A kapitalizáció alapú rangsorban a top10 három, dollárhoz kötött stablecoint is listáz, de az ilyen stablecoinok annyira nem mozgatják meg a felhasználók fantáziáját.

Az USDT másfél milliós listájához képest szinte eltörpül a BUSD 350 ezres nézőközönsége, és az USDC, a Circle stablecoinja is csak 358 ezer listán szerepel.

A top10 kriptopénz összesített kapitalizációja nagyjából 676 milliárd dollár környékén jár, így a teljes piac 797 milliárdos kapitalizációjának majdnem a 85%-a a tíz legnagyobbtól jön.

A top10-en kívülről egyetlen token van, amely említést érdemelhet, a SHIB közel 2,4 millió felhasználónál van fent a kedvencek listáján, de a token maga csupán a tizenötödik helyen áll a kapitalizációs rangsorban.


Olvastad már? Bitcoin kereskedők short vagy long?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!