Bitcoin kereskedők short vagy long?

-

A Bitcoin (BTC) több mint 10 napja a 16 920 dollár és 16 450 dollár közötti tartományban ragadt. 

A BTC oldalirányú szerkezete az egész kriptopiacot leállította, korlátozott volatilitással és mennyiséggel – ez kettős rémálom a kereskedők számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cikk írása idején a BTC 16 587 dolláron forgott. Az ár azonban még lejjebb eshet a technikai mutatók és a láncon belüli mutatók alapján.

A BTC felgyorsult az FOMC ülése után, és elérte a 18 400 dolláros csúcsot, ami körülbelül 9%-os emelkedést jelentett.

Ezt követően az árkorrekció minden nyereséget visszavett, és lejjebb esett.

bitcoin

Forrás: ambcrypto.com

A 18 400 dolláros csúcs óta a közelmúltban négy jelentős árcsökkenés történt.

Az első 16 627 dolláron dőlt el, és 23,6%-os Fib szinten árelutasítással kellett szembenéznie, ami elindította a korrekció második szakaszát.

A második korrekció 16 442 dolláron állt be, de a visszaszerzési kísérletet 16 918 dolláron elutasították.

Ez a szint azóta bearish sorrendű blokk vált, és befolyásolta a korrekció harmadik fázisát, amely 23,6%-os Fib szinten állapodott meg.

Az árkorrekció negyedik szakasza a 23,6%-os Fib szint alá szakadt, és 16 442,38 dollár alá is áttörhetett, ami egy korábbi támaszszint.

Az On-Balance Volume (OBV) negatív volt, ami azt jelzi, hogy az eszközt többet adtak el, mint amennyit megvásároltak, ami nagy eladási nyomásra utal.

Ráadásul a relatív erősségi index (RSI) eltávolodott átlagától és csökkent, ami azt jelzi, hogy a vásárlási nyomás mérséklődött.

Emiatt a BTC 16 442 dollár alá süllyedhet, és újra tesztelhet 16 765 dollárt, rövidre eladási célokat biztosítva.

A 23,6%-os, 16 766,50 dolláros Fib-szint feletti áttörés azonban érvénytelenítené a fenti torzítást.

Ez lehetővé tenné a bikák számára, hogy a 16 918,44 dolláros bearish order blokkot megcélozzák.

A bikáknak azonban le kell győzniük a 16 627 dolláros akadályt a továbbjutáshoz.

Olvastad már? A BMW mélyebbre merül a kriptoiparban

Kiemelt kép: Christoph Scholz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!