Bitcoin kereskedők short vagy long?

-

A Bitcoin (BTC) több mint 10 napja a 16 920 dollár és 16 450 dollár közötti tartományban ragadt. 

A BTC oldalirányú szerkezete az egész kriptopiacot leállította, korlátozott volatilitással és mennyiséggel – ez kettős rémálom a kereskedők számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cikk írása idején a BTC 16 587 dolláron forgott. Az ár azonban még lejjebb eshet a technikai mutatók és a láncon belüli mutatók alapján.

A BTC felgyorsult az FOMC ülése után, és elérte a 18 400 dolláros csúcsot, ami körülbelül 9%-os emelkedést jelentett.

Ezt követően az árkorrekció minden nyereséget visszavett, és lejjebb esett.

bitcoin

Forrás: ambcrypto.com

A 18 400 dolláros csúcs óta a közelmúltban négy jelentős árcsökkenés történt.

Az első 16 627 dolláron dőlt el, és 23,6%-os Fib szinten árelutasítással kellett szembenéznie, ami elindította a korrekció második szakaszát.

A második korrekció 16 442 dolláron állt be, de a visszaszerzési kísérletet 16 918 dolláron elutasították.

Ez a szint azóta bearish sorrendű blokk vált, és befolyásolta a korrekció harmadik fázisát, amely 23,6%-os Fib szinten állapodott meg.

Az árkorrekció negyedik szakasza a 23,6%-os Fib szint alá szakadt, és 16 442,38 dollár alá is áttörhetett, ami egy korábbi támaszszint.

Az On-Balance Volume (OBV) negatív volt, ami azt jelzi, hogy az eszközt többet adtak el, mint amennyit megvásároltak, ami nagy eladási nyomásra utal.

Ráadásul a relatív erősségi index (RSI) eltávolodott átlagától és csökkent, ami azt jelzi, hogy a vásárlási nyomás mérséklődött.

Emiatt a BTC 16 442 dollár alá süllyedhet, és újra tesztelhet 16 765 dollárt, rövidre eladási célokat biztosítva.

A 23,6%-os, 16 766,50 dolláros Fib-szint feletti áttörés azonban érvénytelenítené a fenti torzítást.

Ez lehetővé tenné a bikák számára, hogy a 16 918,44 dolláros bearish order blokkot megcélozzák.

A bikáknak azonban le kell győzniük a 16 627 dolláros akadályt a továbbjutáshoz.

Olvastad már? A BMW mélyebbre merül a kriptoiparban

Kiemelt kép: Christoph Scholz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!