A BMW mélyebbre merül a kriptoiparban

-

A német autógyártó (BMW) két területen is nagy lehetőségeket lát a kriptoiparban.

Elsőként szeretné lecsökkenteni a papírmunkát a napi munkafolyamatokban, másodsorban pedig személyre szabott hűségprogramot indítana.

A kezdeményezés Thaiföldön fog elindulni, mégpedig a Coinweb, mint közvetítő, és a BNB Chain, mint blokklánc-szolgáltató közreműködésével.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A két cél megvalósítását két fázisban tervezik elérni.

A papírmunka és az adminisztráció csökkentése nagy előrelépés lenne a napi munkafolyamatok tekintetében, és lényegesen megkönnyítené a vállalat pénzügyi szolgáltatásainak a biztosítását is.

A második fázistól viszont még ennél is nagyobb előrelépést várnak, és ehhez a BMW saját web3-as applikációt fejlesztetne ki.

Ennek a segítségével a BMW Group minden ügyfele egy blokklánc-alapú hűségprogramban vehetne részt.

Az elérhető jutalmak és díjak az adott vásárló egyéni státuszától függnének, amelyet a vásárlások ténye mellett számos más tevékenység is befolyásolhat.

A hűségpontokat a tulajdonosok közvetlenül a BMW Group berkein belül is beválthatják, levásárolhatják, de a tervek szerint a későbbiekben bármely kapcsolódó ökoszisztémában felhasználhatók lennének.

A blokkláncos tranzakciók lebonyolításához a vállalat a Binance hálózatát, a BNB Chain blokkláncot választotta.

A Coinweb ügyvezetője, Toby Gilbert szerint a vásárlók minden egyes alkalommal pontokat gyűjthetnek, mikor bármilyen módon kapcsolatba kerülnek a BMW Group ökoszisztémájával, tulajdonképpen ez lesz maga a hűségprogram.

„Ez bármi lehet, nem csak egy új autó megvásárlása, vagy egy tetszőleges szolgáltatás igénybe vétele. A vásárlók minden esetben hűségpontokat kapnak majd, és ezeket fel is tudják majd használni a rendszerünkön belül. A reményeink szerint ez a mostani thaiföldi kezdeményezés végül egy globális szintű programmá növekszik majd, és eljut mindenhová.”

Bjorn Antonsson, a BMW Thailand egyik vezető tisztviselője elmondta, a cégcsoport évek óta aktívan figyelemmel kíséri a decentralizált technológiák fejlődését, és az újabbnál újabb felhasználási módok kialakulását.

Antonsson szerint a blokklánc integrálása a mindennapi gyakorlatba nem egyszerűen csak kevesebb, kézzel rögzített és feldolgozott papírmunkát jelent majd, hanem azt, hogy a vállalat hatékonyabban és átláthatóbban tud majd működni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Még egy napig Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

Az autógyárak általánosságban véve mindig is érdeklődve fordultak a decentralizáció felé, a BMW pedig bizonyos módokon már 2018 óta jelen van a területen.

Akkor kezdték el a blokkláncot használni, hogy az ellátási láncaik közül a kobalt útvonalát monitorozzák és felügyeljék.

Így akartak megbizonyosodni arról, hogy az általuk használt nyersanyagok etikus forrásból származnak.

A BMW mellett egy másik nagy német márka, a Mercedes is belépett már az iparágba, ők a kriptopénzeket és az NFT-ket, mint promóciós eszközöket alkalmazzák.

Az Alfa Romeo az autók előéletét rögzíti blokkláncos adatbázisban, míg a Ferrari egyik új bejelentéséből az derül ki, hogy hamarosan ők is NFT-ket fognak majd integrálni a rendszerükbe.


Olvastad már? 600 ezer dollár lenne a BTC árfolyama, ha utolérné az aranyat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!