600 ezer dollár lenne a BTC árfolyama, ha utolérné az aranyat

-

A Capriole Investments előrejelzése szerint a BTC követheti az arany 70’-es évekbeli mozgását, és akár 600 ezer dollárig is emelkedhet az árfolyama az évtized hátralévő részében.

A BTC a 2024-es felezése után a világ legkeményebb pénzeszközévé válhat, és lemásolhatja az arany grafikonját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mindezt annak ellenére, hogy jelenleg éppen közel 80%-os mínuszban van a mindenkori rekordjától.

A jelek szerint ez sem elég ahhoz, hogy mindenki medvés legyen a középtávú kilátásokat tekintve.

Sokak szerint a BTC árfolyama még a jelenleginél is mehet mélyebbre, a Capriole viszont úgy véli, a 2023-as év fényesen fog alakulni az eszközosztály számára.

Ezt arra alapozzák, hogy az elmúlt évszázadban hogyan alakult a világgazdaság pénzügyi históriája, ezen belül is egészen pontosan arra, hogy az USA dollár aranyfedezetről való 1971-es leválasztása mekkora emelkedést idézett elő a nemesfém árfolyamában.

Akkoriban az arany számított a világ első számú menedék-eszközének, és az az évtized legendás emelkedéseket hozott.

Most, 50 év elteltével a bitcoin van soron az elemzők szerint.

„Az arany kapitalizációja akkoriban sokkal kisebb volt, de a BTC jelenleg még annál is kisebbnek számít. Így megvan a lehetősége a hatalmas mozgásoknak, főleg, ha ez az évtized is a magas inflációról és a magas kamatokról szól majd. Márpedig mi úgy hisszük, hogy a BTC képes ugyanerre, vagy még többre is.”

Az arany önmagában is megismételheti az ötven éve produkált mozgásokat, hiszen a technikai elemzőst végzők is pozitív jeleket tudnak felfedezni a hosszú időtávú grafikonokon.

Forrás: Capriole Investments

A BTC esetében is a számokon alapul az előrejelzés. A BTC kapitalizációja alig 2,5%-a az aranyénak, ráadásul a 69 ezer dolláros rekordjánál 80%-kal alacsonyabb árfolyamon tartózkodik.

„A BTC esetében soknak tűnik ez az esés, de ha egyben nézzük a bitcoint és az aranyat, mint kemény valutákat, valójában alig pár százalékról van szó. 2022 novemberében a kemény valuták összesített kapitalizációja 24%-kal csökkent, de ez sem különbözik attól, amit az arany produkált 1970-ben, vagy ’75-ben.”

Ha a BTC tényleg lemásolja az arany fél évszázaddal ezelőtti mozgását, a növekedés lenyűgöző lehet.

Főleg annak a tükrében, hogy hogyan viszonyul egymáshoz az arany és a BTC kapitalizációja.

A BTC sokkal nagyobbat emelkedhet, hiszen eleve sokkal kisebb kapitalizációról indul. Ha az igény ugyanakkora lenne mindkét pénzeszközre, akkor az 40-szeres növekedést hozna a bitcoinnak. A legkeményebb valuta a Földön.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Még egy napig Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A népszerű könyv, a Bitcoin Standard szerzője, Saifedean Ammous szerint a befektetőknek most főleg azt kell mérlegelniük, hogy a következő felezésnél a BTC inflációs rátája az aranyé alá fog csökkenni, így a pénzügyi keménysége alapján átveszi a vezető helyet a nemesfémtől.

A Capriole is úgy véli, a BTC a legkeményebb valutává válik, és akkor felülmúlhatja az arany 24-szeres növekedését is, amelyet 50 éve láthattunk.

„Több tulajdonság is van, amelyben a bitcoin felülmúlja az aranyat. Egyrészt ténylegesen decentralizált, azonnal elküldhetjük bárhová bárkinek, mégpedig akár mikrotranzakciók segítségével is. De a legfontosabb mégis az, hogy a bitcoin a legkeményebb valuta, amelyet ismerünk, keményebb az aranynál. Az arany 24-szeres emelkedést produkált a ’70-es években. A Fed most nem tud annyira agresszív lenni, hiszen sokkal magasabb a hitelállomány, nekünk mégis van egy másik választásunk, egy digitális kemény valuta, a bitcoin.”

Forrás: Capriole Investments

Olvastad már? Óriási bajban a Solana (SOL), ha ez a szint is „elesik”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!