600 ezer dollár lenne a BTC árfolyama, ha utolérné az aranyat

-

A Capriole Investments előrejelzése szerint a BTC követheti az arany 70’-es évekbeli mozgását, és akár 600 ezer dollárig is emelkedhet az árfolyama az évtized hátralévő részében.

A BTC a 2024-es felezése után a világ legkeményebb pénzeszközévé válhat, és lemásolhatja az arany grafikonját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mindezt annak ellenére, hogy jelenleg éppen közel 80%-os mínuszban van a mindenkori rekordjától.

A jelek szerint ez sem elég ahhoz, hogy mindenki medvés legyen a középtávú kilátásokat tekintve.

Sokak szerint a BTC árfolyama még a jelenleginél is mehet mélyebbre, a Capriole viszont úgy véli, a 2023-as év fényesen fog alakulni az eszközosztály számára.

Ezt arra alapozzák, hogy az elmúlt évszázadban hogyan alakult a világgazdaság pénzügyi históriája, ezen belül is egészen pontosan arra, hogy az USA dollár aranyfedezetről való 1971-es leválasztása mekkora emelkedést idézett elő a nemesfém árfolyamában.

Akkoriban az arany számított a világ első számú menedék-eszközének, és az az évtized legendás emelkedéseket hozott.

Most, 50 év elteltével a bitcoin van soron az elemzők szerint.

„Az arany kapitalizációja akkoriban sokkal kisebb volt, de a BTC jelenleg még annál is kisebbnek számít. Így megvan a lehetősége a hatalmas mozgásoknak, főleg, ha ez az évtized is a magas inflációról és a magas kamatokról szól majd. Márpedig mi úgy hisszük, hogy a BTC képes ugyanerre, vagy még többre is.”

Az arany önmagában is megismételheti az ötven éve produkált mozgásokat, hiszen a technikai elemzőst végzők is pozitív jeleket tudnak felfedezni a hosszú időtávú grafikonokon.

Forrás: Capriole Investments

A BTC esetében is a számokon alapul az előrejelzés. A BTC kapitalizációja alig 2,5%-a az aranyénak, ráadásul a 69 ezer dolláros rekordjánál 80%-kal alacsonyabb árfolyamon tartózkodik.

„A BTC esetében soknak tűnik ez az esés, de ha egyben nézzük a bitcoint és az aranyat, mint kemény valutákat, valójában alig pár százalékról van szó. 2022 novemberében a kemény valuták összesített kapitalizációja 24%-kal csökkent, de ez sem különbözik attól, amit az arany produkált 1970-ben, vagy ’75-ben.”

Ha a BTC tényleg lemásolja az arany fél évszázaddal ezelőtti mozgását, a növekedés lenyűgöző lehet.

Főleg annak a tükrében, hogy hogyan viszonyul egymáshoz az arany és a BTC kapitalizációja.

A BTC sokkal nagyobbat emelkedhet, hiszen eleve sokkal kisebb kapitalizációról indul. Ha az igény ugyanakkora lenne mindkét pénzeszközre, akkor az 40-szeres növekedést hozna a bitcoinnak. A legkeményebb valuta a Földön.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Még egy napig Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A népszerű könyv, a Bitcoin Standard szerzője, Saifedean Ammous szerint a befektetőknek most főleg azt kell mérlegelniük, hogy a következő felezésnél a BTC inflációs rátája az aranyé alá fog csökkenni, így a pénzügyi keménysége alapján átveszi a vezető helyet a nemesfémtől.

A Capriole is úgy véli, a BTC a legkeményebb valutává válik, és akkor felülmúlhatja az arany 24-szeres növekedését is, amelyet 50 éve láthattunk.

„Több tulajdonság is van, amelyben a bitcoin felülmúlja az aranyat. Egyrészt ténylegesen decentralizált, azonnal elküldhetjük bárhová bárkinek, mégpedig akár mikrotranzakciók segítségével is. De a legfontosabb mégis az, hogy a bitcoin a legkeményebb valuta, amelyet ismerünk, keményebb az aranynál. Az arany 24-szeres emelkedést produkált a ’70-es években. A Fed most nem tud annyira agresszív lenni, hiszen sokkal magasabb a hitelállomány, nekünk mégis van egy másik választásunk, egy digitális kemény valuta, a bitcoin.”

Forrás: Capriole Investments

Olvastad már? Óriási bajban a Solana (SOL), ha ez a szint is „elesik”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!