A bitcoin visszatért a 40.000 dollár fölé, mit szólnak a szabályozók?

-

A vezető kriptopénz ismét átlépte a kulcsfontosságú árfolyamküszöböt, még akkor is, amikor a szabályozóhatóságok ismét a kriptoiparra összpontosítanak.
A legnagyobb kriptopénz, a Bitcoin számára változékony hét volt ez a mostani.
Miután hétfőn június közepe óta először érte el a 40.000 dollárt, a vezető kriptopénz alig két nappal később ismét átlépte ezt a kulcsfontosságú küszöböt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyama szerdán a korai órákban elérte a 40.000 dollárt, majd visszaesett, de azóta visszanyerte a kulcsfontosságú szintet.
Ráadásul a vezető kriptó annak ellenére élvezi ezt a bullish impulzust, hogy a kriptotérben megnövekedett a szabályozói figyelem.
Az iparág legnagyobb tőzsdéje, a Binance például a globális szabályozók nyomására eszeveszetten módosította álláspontját különböző frontokon.
A Binance egyik legutóbbi változtatása az volt, hogy a magas tőkeáttételű kereskedését 125x-ről 20x-re csökkentette.
Azok a kereskedők, akik tőkeáttételt használnak a kereskedéshez, hatalmas összegekkel tudják felnagyítani az ajánlataikat.
Természetesen a veszteségek is hasonlóan megsokszorozódhatnak, ami tömeges likvidálásokhoz vezet, még a profi kereskedők körében is.
A Sam Bankman-Fried vezérigazgató által vezetett FTX kriptotőzsde is csökkentette a felhasználók által megcsapolható tőkeáttétel mértékét.
A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao, szintén hangot adott annak, hogy egy „kontingens vezérigazgatót” kell találnia maga helyett, aki erős „szabályozási és megfelelési tapasztalattal” rendelkezik.
https://twitter.com/cz_binance/status/1420061156341809155?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1420061159101669380%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F77029%2Fbitcoin-returns-40000-despite-wave-regulatory-attention
Úgy tűnik, hogy mindezek a lépések közvetlen válaszok a világ szabályozó hatóságainak, amelyek a kriptoipar megtisztítására törekszenek.
A szenátus banki bizottságának szerdai meghallgatásán Elizabeth Warren amerikai szenátor (D-MA) arra figyelmeztetett, hogy „ahogy a kriptopiac növekszik, úgy nőnek a pénzügyi stabilitásunkat és gazdaságunkat fenyegető kockázatok is”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Bitcoin-piacok ellenálló képességet mutatnak

Bármennyire is szeszélyesek tudnak lenni a kriptopénz-spekulánsok, voltak konkrét piaci erők, amelyek segítettek a bitcoinnak, hogy a héten kétszer is elérje a 40.000 dollárt. Leginkább egy úgynevezett „short squeeze”.
A pénzügyi kifejezés a Gamestop kereskedési őrület közepette vált ismertté az év elején. Miután a Redditorok egy nagy csoportja felfedezte a GameStop-részvények hatalmas mennyiségű short pozícióját, összefogtak, és elkezdték kézzel-lábbal felvásárolni a részvényeket.
Így kezdődött a korszakok piaci csatája.
Az egyik oldalon a nagyobb fedezeti alapok álltak, akik shortoltak, vagyis pénzt akartak keresni, ha a részvények esnek, a másik oldalon pedig az internetes befektetők vidám csoportja állt, akik longoltak, és a GameStop holdra kerülését várták.
Ahogy a vételi megbízások felhalmozódtak, a short pozíciók elkezdtek pénzt veszíteni, és az ilyen pozíciókban lévő befektetőknek el kellett kezdeniük visszavásárolni a részvényt, hogy visszafizessék a pozícióhoz való csatlakozáshoz felvett kölcsönöket.
Természetesen a lépés rendkívül bullish eseményt teremt. És ugyanez megtörténhet a kriptopiacokon is.

Alex Krüger exbankár és elemző a Decryptnek elmondta, hogy a Bitcoin hétfői mozgása „egy egyszerű, epikus méretű short squeeze” volt.
Azt azonban még nem tudni, hogy a Bitcoin meddig tudja tartani ezt a szintet. A legutóbbi nyári zuhanás elhalványult a tavaszi tűzijátékhoz képest.

Olvastad már? A bitcoin árfolyama most egy magasabb mélyponton kereshet támaszt van de Poppe szerint

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!