A kriptoőrület talán lecsengőben van, mondja a Visa pénzügyi vezetője

-

Idén tavasszal a Visa segítségével végrehajtott kriptotranzakciók jelentősen fellendítették a vállalat határokon átnyúló forgalmát, bár ez a hatás kezd alábbhagyni.
Az idei év példátlan növekedést hozott a kriptopiacokon, ami a harmadik felek, például a Visa számára is jövedelmezően hatott. Ez a tendencia azonban a vállalat vezetői szerint már fogyóban van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fizetési óriás nemrég közzétett pénzügyi eredményei a 2021-es pénzügyi év harmadik negyedévére vonatkozóan a határokon átnyúló és tengerentúli tranzakciók bullish számadatait mutatják – ez egy kulcsfontosságú mérőszám az elemzők számára, akik a világjárvány fellendülésének korai jeleit keresik.
Korábban ebben a hónapban a Visa felfedte, hogy kriptokompatibilis kártyái több mint 1 milliárd dollárnyi forgalmat bonyolítottak le 2021 első félévében, ami a tengerentúli volumenre gyakorolt hatást illeti, mivel a kriptofelhasználók különböző joghatóságok kriptoplatformjain helyeztek el pénzeszközöket.
Ezek a hatások még mindig láthatóak a vállalat legfrissebb, III. negyedévi eredményeiben, a jelentés szerint:

„A határokon átnyúló volumen az Európán belüli tranzakciók nélkül, amelyek a nemzetközi tranzakciós bevételeinket hajtják, 53%-kal nőtt állandó dolláralapon a 2021. június 30-án zárult három hónapban. A teljes, határon átnyúló forgalom állandó dolláralapon 47%-kal nőtt a negyedévben”.

Egy friss interjúban azonban Vasant Prabhu, a Visa pénzügyi vezetője elmondta, hogy a magasabb határokon átnyúló költések mögött álló kriptodinamika által vezérelt lendület nagy része valójában a negyedév első két hónapjára korlátozódott.
Kiemelve a kriptovásárlások áprilisi és májusi kiugrását, Prabhu megjegyezte, hogy júniusra ez már kezdett visszaesni.
Tekintettel a nemzetközi utazások visszatérésének megtorpanására, Prabhu arra figyelmeztetett, hogy a határokon átnyúló forgalom visszaesésnek indulhat anélkül, hogy a kriptopiac fellendülése felpezsdítené azt.
Az elmúlt negyedév összképe azt mutatja, hogy a Visa jelentős bevételeket szerzett a tengerentúli tranzakciók feldolgozásából, ami lényegesen jövedelmezőbb a cég számára, mint a belföldi költések.
Összességében a vállalat a kártyáival történő fizetések 34%-os növekedéséről számolt be az előző évhez képest – szem előtt tartva, hogy tavaly a világ nagy részén szigorú lezárások voltak érvényben.
A vállalat 2021 harmadik negyedévére vonatkozóan 6,1 milliárd dolláros nettó árbevételről is beszámolt, ami 27%-os növekedést jelent, meghaladva az elemzői becslések 5,86 milliárd dolláros átlagát.

A közelmúltbeli ügyletek közül a jelentés megjegyzi, hogy a Visa nemrég végleges megállapodást írt alá a Currencycloud, egy határokon átnyúló fizetési platform felvásárlásáról, amely több mint 180 országban mintegy 500 banki és technológiai ügyfelet szolgál ki.
A Currencycloud nemrégiben partnerséget kötött a Ripple-lel, az XRP mögött álló céggel, hogy közösen új, határokon átnyúló tranzakciós mechanizmusokat tárjanak fel.

Olvastad már? Lemondana Changpeng Zhao Binance-vezérigazgató, ha találna egy magánál alkalmasabb személyt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!