Warren szenátor: a kripto a pénzügyi rendszert „árnyékos szuperkódolók” kezébe helyezi

-

A szenátus egyik legjelentősebb kriptoszkeptikusa duplázott az álláspontján.
A szenátus banki bizottságának ma reggeli meghallgatásán Elizabeth Warren szenátor (massachusettsi demokrata), aki most a kongresszus egyik legjelentősebb kriptoszkeptikusa, tovább kongatta a vészharangot a blokklánc-technológia potenciális veszélyeiről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A „Kriptopénzek: Mire jók?” című meghallgatáson három iparági kommentátor beszéde hangzott el: Jerry Brito, a Coin Center kriptopárti agytröszt munkatársa; Marta Belcher, a Filecoin ügyvédje és vezetője; és Angela Walch, a St. Mary’s School of Law professzora.

„Minden figyelmeztető jel villog” – mondta Warren a kriptopiacról. „A hájp, az ingadozás, a vad állítások, amelyekről kiderülnek, hogy hamisak. Ahogy a kriptopiac növekszik, úgy nőnek a pénzügyi stabilitásunkat és gazdaságunkat fenyegető kockázatok is”.

Warren problémájának egy része azzal az elképzeléssel kapcsolatos, hogy a kriptó valójában nem is annyira decentralizált vagy diszintermediált, mint ahogy azt a hívők gyakran állítják. A vagyon nagy része továbbra is koncentrált, és a legnagyobb cégeknek és bányászati pooloknak megvannak a módszereik arra, hogy a rendszer felett ellenőrzést gyakoroljanak.

„Ahelyett, hogy a pénzügyi rendszerünket az óriásbankok szeszélyeire bíznánk, a kripto a rendszert szuperkódolók és bányászok néhány árnyékos, arctalan csoportjának szeszélyeire bízza, ami számomra nem hangzik jobban” – mondta.

Warren és más szenátorok is nekimentek a kripto körüli lélegzetelállító retorikának, elutasítva a nagyobb pénzügyi befogadásra vonatkozó, gyakran idézett ígéreteket, mint az érdekeiket védeni kívánó vállalatok hamis reklámját. Sherrod Brown szenátor (ohioi demokrata) „hamis populista” marketingnek nevezte ezt.

„A szabályozóknak tenniük kell a dolgukat, és közbelépniük, mielőtt túl késő lenne”  mondta Warren.

Hasonló aggodalmakat fogalmazott meg a múlt hónapban, egy olyan meghallgatáson, amely egy lehetséges, államilag ellenőrzött digitális valuta, más néven CBDC fejlesztéséről szólt.

Tegnap a Janet Yellen pénzügyminiszterhez írt levelében Warren kifejezetten a kriptovaluták szigorúbb szabályozására szólított fel, hivatkozva a stabilcoinokra, a defi-protokollokra és egyéb kockázatokra.

Minél tovább vár az Egyesült Államok azzal, hogy megfelelő szabályozási rendszert alakítson ki ezekre az eszközökre, annál valószínűbb, hogy annyira összefonódnak a pénzügyi rendszerünkkel, hogy potenciálisan súlyos következményekkel járhat, ha ez a piac stresszhelyzetbe kerül” – írta.

Olvastad már? A bitcoin árfolyama most egy magasabb mélyponton kereshet támaszt van de Poppe szerint

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Are Tågvold Flaten

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!