Az újonnan felfedezett Monero-bug hatással lehet a tranzakciók adatvédelmére, figyelmeztetnek a fejlesztők

-

A Monero (XMR) adatvédelemre fókuszáló kriptopénz fejlesztői azonosítottak egy hibát, amely potenciálisan hatással lehet a felhasználók tranzakciós adatvédelmére.
Hétfőn a Monero hivatalos Twitter-fiókja figyelmeztette a felhasználókat egy „meglehetősen jelentős hibára”, amelyet a Monero csalik kiválasztási algoritmusában fedeztek fel, egy olyan rendszerben, amelyet arra terveztek, hogy a valódi kimeneti tranzakciókat elrejtse egy gyűrűben lévő 10 csali között.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hibát először Justin Berman szoftverfejlesztő azonosította. Lényege, hogy a felhasználók kimeneti tranzakciói a csalik között valódi költésként azonosíthatók, ha a felhasználók közvetlenül a zárási időt követően az első két blokkban, vagy 20 perccel a pénzeszközök átvétele után költik el pénzt.
A fejlesztők hangsúlyozták, hogy a hiba nem jelent veszélyt a címekre vagy a tranzakció összegére vonatkozó információkra, hanem csak az XMR-tranzakciók nyomon követését teszi lehetővé.

„A pénzeszközöket soha nem fenyegeti az ellopás veszélye. Ez a hiba ma is fennáll a hivatalos tárca kódjában” – jegyezték meg a Monero fejlesztői.

A Reddit egyik XMR-hozzászólójának elmondása szerint az újonnan felfedezett hiba olyan tranzakciókat érint, amelyek a múltból származnak.
A potenciális adatvédelmi kockázatok mérséklése érdekében a Monero fejlesztői azt javasolták, hogy mindenki várjon egy órát vagy annál hosszabb időt, mielőtt elkölti az újonnan kapott XMR-t, amíg a közösség ki nem dobja a javítást egy jövőbeli tárcaszoftver-frissítésben, hogy csökkentsék a potenciális adatvédelmi kockázatokat.
A fejlesztők megjegyezték, hogy a probléma megoldásához nincs szükség teljes hálózati frissítésre vagy hard forkra.
A 2014-ben bevezetett XMR egy jelentős, az adatvédelemre összpontosító kriptopénzzé nőtte ki magát, amelyet úgy terveztek, hogy támogassa a biztonságos, privát és nyomon követhetetlen tranzakciókat, és egy speciális kriptográfiát használ, amely biztosítja, hogy minden tranzakciója 100%-ban nyomon követhetetlen és összekapcsolhatatlan marad.
A Monero a 29. legnagyobb kriptopénz a piaci kapitalizáció alapján, és értékét tekintve a legnagyobb adatvédelmi központú digitális valuta.
A cikk írásakor az XMR árfolyama 222 dollár, ami 3,8%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában az adatok szerint.

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, több globális pénzügyi szabályozó hatóság is megpróbálta már feltörni a Monero adatvédelmét.
Tavaly az Egyesült Államok adóhatósága 625.000 dollárig terjedő „vérdíjat” ajánlott fel annak, aki nyomon tudja követni a Monero-tranzakciókat.

Olvastad már? A kriptopénz „egy tiszta kereskedési eszköz” – mondja a fedezeti alap vezérigazgatója

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!