A Ripple XRP tokenje egy bullish kitörés közepén van, ami megnyithatja az ajtót a következő 1 dolláros árfolyam előtt.

Az XRP árfolyama szerdán magasabbra lendült, mivel anyavállalata, a Ripple megállapodást kötött az SBI Remittel egy Japánból a Fülöp-szigetekre irányuló átutalási folyosó támogatásáról.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pozitív hírek fellendítik az XRP árfolyamát

A Ripple blokklánc natív kriptopénze, amely a piaci kapitalizáció alapján a hatodik legnagyobb digitális eszköznek számít, 17,73%-os napközbeni emelkedés után 0,759 dolláron érte el havi csúcsát.

Havi mélypontján mindössze 0,514 dollárért cserélt gazdát.

Forrás: TradingView

A fellendülést Japán legnagyobb pénzátutalási szolgáltatója, az SBI Remit és a Fülöp-szigeteki székhelyű mobilfizetési szolgáltatás, a Coins.ph közötti partnerség hozhatta.

Az SBI digitáliseszköz-váltó platformjának további támogatásával a duó célja, hogy a Ripple On-Demand Liquidity (ODL) segítségével megfizethetőbb átutalási lehetőségeket kínáljon a Japánban élő filippínó diaszpórának.

Az ODL a Ripple xRapid határokon átnyúló fizetési szolgáltatásán keresztül lehetővé teszi a felek számára, hogy az XRP-t hídvalutaként használva küldjenek pénzt.

Más szóval a feladó először a helyi fiat valutát XRP-re konvertálja, majd a Ripple blokkláncán keresztül elküldi a címzettnek. A címzett viszont az XRP tokenek átvételekor visszaváltja azokat a helyi valutára.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A technikai adatok felfelé tolódnak

Az XRP legutóbbi ugrásával egy klasszikus technikai beállítás is aktiválódott, amelyet kettős aljnak neveznek, ami arra utal, hogy a Ripple tokenje a köztes állapotokban hosszabb bullish momentumon mehet keresztül.

Ez azért van, mert a dupla fenék bullish forduló chartmintának számít. Akkor jelenik meg, amikor egy eszköz esik, felpattan, majd újra leesik ugyanarra vagy hasonló szintre, hogy visszapattanjon.

A kétszer érintett csúcsot nyakvonalnak nevezik, amely, ha felfelé törik, azt várja, hogy az árakat olyan magasra küldje, mint a nyakvonal és a duplafenék-támasz közötti távolság.

Forrás: TradingView

A duplafenekű minta maximális magassága 0,25 dollár. Ezért a nyakvonal fölé (0,75 $ közelébe) való áttörés az XRP-kereskedők számára az 1 $-t teheti meg következő, felfelé irányuló célpontként.

Az XRP számára támogatást nyújt a felfelé irányuló lendület a széles kriptopénzpiacon is. Ez azután kezdődött, hogy Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója felfedte, hogy magánrakéta-vállalata, a SpaceX birtokol némi bitcoint.

A közzétételre a múlt héten a „The ₿ Word” konferencián került sor, amelyen az Ark Invest Cathie Woodja és a Twitter Jack Dorsey-ja is részt vett. Dorsey a Bitcoint a Twitter jövője nagy részének nevezte, megjegyezve, hogy ez az internet de facto pénzneme.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A Bitcoin 30 napos realizált korrelációja az XRP-vel a cikk írásakor 0,75 volt, ami azt jelzi, hogy az eszközök valószínűleg együtt mozognak.

A BTC árfolyama az elmúlt 24 órában több mint 7%-kal emelkedett, és a cikk írásakor 40.400 dollár fölött kereskedték.

Olvastad már? IMF: a privát kriptovaluta egy „nem tanácsos” megnevezés a pénzügyi integráció felé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.