Sam Bankman-Fried szerint az FTX szén-dioxid semleges, de a Bitcoin „sok energiát használ”

-

Az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried tegnap a CNBC-n tűnt fel, hogy kiemelje, tőzsdéje a szélesebb körű környezetvédelmi aggodalmak közepette szén-dioxid-semlegessé vált.
Sam Bankman-Fried, az FTX kriptoderivatíva tőzsde vezérigazgatója ma magára vonta a közösség haragját, miután kiemelte a Bitcoint és az Ethereumot mint a két leginkább energiafogyasztó blokkláncot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CNBC SquawkBox című műsorában Bankman-Fried bejelentette, hogy kereskedési platformja az „FTX Climate” kezdeményezés részeként szén-dioxid-semlegessé vált.
Ennek elérése érdekében a vállalat „legalább 1 millió dollárt vállalt a szén-dioxid állandó leválasztására és tárolására, és körülbelül 500 ezer dollárt adtunk más, az éghajlatváltozás mérséklését célzó kutatási erőfeszítésekre”.

„Úgy gondolom, hogy felelősségteljes dolog a rövid távú hatások mérséklése – amennyire csak lehet” – mondta Bankman-Fried a CNBC-nek.


Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy az FTX által elősegített tranzakciók ellensúlyozása nem egy ingyenes erőfeszítés, és egyúttal kiemelte a Bitcoint és az Ethereumot (legalábbis egyelőre), mint a két leginkább energiaigényes kriptovalutát.

„Azt hiszem, a másik oldala ennek az, hogy ha megnézzük a kriptovaluták energiafelhasználását, csak két nagy kriptovaluta van, amelynek nagy az energiafelhasználása – ez a Bitcoin és az Ethereum, most ők a két legnagyobbak. Ennek az az oka, hogy ez a két proof-of-work (PoW) kriptopénz, és a proof-of-work az, ahonnan az összes energiafelhasználás származik” – érvelt Bankman-Fried.

Hozzátette, hogy az Ethereum jelenleg egy proof-of-stake (PoS) protokollra áll át– amely sokkal kevesebb áramot igényel –, „aminek köszönhetően csak a Bitcoin lesz a nagy energiafelhasználó”.

A Bitcoin-hívők nincsenek oda

Bár Bankman-Fried nem fogalmazott meg kifejezett kritikát a Bitcoin energiafogyasztásával szemben, a kriptoközösség gyorsan felkapta a nyilvánvaló célzást.

„Elvesztettem a tiszteletemet [Sam Bankman-Fried] iránt azzal, hogy megpróbálta leszarni a PoW-ot” – válaszolta az egyik első kommentelő. „Ok, vegye le a listáról a Bitcoint és az FTX megszűnik… menjünk”  tette hozzá egy másik.

Eközben sok felhasználó rámutatott, hogy a magas szintű energiafogyasztás valójában lehetővé teszi, hogy a PoW-alapú blokklánc decentralizált és biztonságos maradjon – ez egy olyan gondolat, amelyet maga Bankman-Fried is visszhangzott az interjú után.

„A PoW-nak rengeteg előnye van. A biztonsága kevésbé függ a történelmi sorrendiségtől, mint a PoS, bizonyos esetekben nehezebb gyorsan teljesítményt vásárolni a támadáshoz, nehezebb fedezni a támadásokat, stb.” – válaszolta.

„Ennek ellenére sok energiát használ, és ennek ára van. Nem próbálok állításokat tenni arról, hogy ez a költség megéri-e – csak azt mondom, hogy tény, hogy a legtöbb hatás ebből származik.”

Olvastad már? Lemondana Changpeng Zhao Binance-vezérigazgató, ha találna egy magánál alkalmasabb személyt

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!