A bitcoin árfolyama most egy magasabb mélyponton kereshet támaszt van de Poppe szerint

-

A bitcoinnak több kísérletre lesz szüksége, de az ellenállásnak végül a bikák javára kell elesnie. Most egy egészséges konszolidációra is szükség van – magyarázzák a piaci szereplők.
A Bitcoin (BTC) kedden stabilan tartotta magát, miután a 40.000 dollár feletti emelkedés széles körben magasabb szinteket eredményezett.

Forrás: TradingView

Minden szem a Bitcoin magasabb mélypontjain

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a 37.000 dollár közelében lebegett, mintegy 8,8%-kal a hétfői nyereségcsúcs alatt.
A Bitcoin árfolyama hat hét óta először nézett be 40.000 dollár fölé, és most megpróbál konszolidálódni és egy magasabb mélyponton támaszt képezni – mondta Michaël van de Poppe, a Cointelegraph munkatársa.
„A Bitcoin elutasítja a tartományi csúcsot, ami nem furcsa” – magyarázta egy keddi Twitter-bejegyzésben.

„A piac új, magasabb csúcsot döntött, és egy magasabb mélypontot keres. Az általam figyelt szintek a 34.500–35.800 dollár és a 32.500 dollár körüli terület”.

A Binance tőzsdén a vételi és eladási szinteket megnézve erősebbnek tűnik ezeknek az árpontoknak a jelentősége, a vevői támogatás jelentősen csak 36.000 dollár alatt van jelen.
Az eladók viszont továbbra is 40.000 dollárnál és afelett csoportosulnak.

Forrás: Material Indicators / Twitter

A közvetlenül 40.000 dollár utáni terület továbbra is döntő akadályt jelent a Bitcoin-bikák számára, amelyet le kell küzdeniük, és az elemzők szerint ezzel beindulna a bikapiac folytatása, amelyre oly sokan továbbra is várnak.
„Tényleg 45-48k-t várták az emberek egy nap alatt?” – érvelt a népszerű kereskedő, Pentoshi.

„Megtörték a lejtmenetet nagy volumenben, visszatörtek a tartományba, és napi szinten HH-t csináltak. Az ellenálláshoz teleportáltál, 2 vagy 3x kellhet, hogy áttörd, de ez a következő hetekben jön szerintem. A merülések a vásárlásra szolgálnak.”

Ez a forgatókönyv a BTC/USD-t arra terelné, hogy augusztusban elérje a 47.000 dollárt, ami a minimális havi zárást jelentene ahhoz képest, mint amit a stock-to-flow modell készítője, a PlanB jósol.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kereskedő: a legtöbb altcoin elérte a mélypontot

A Bitcoin lejtmenete a helyi csúcsokról eközben problémákat jelentett az altcoinok számára.
Az ether (ETH), a piaci kapitalizáció szerint legnagyobb altcoin 11%-ot esett, miután a Bitstampen 2.432 dollárra nyomták fel.

Forrás: TradingView

Sok nagy altcoin hasonlóan járt, a cikk írásakor nem volt ritka a 10%-os vagy annál nagyobb 24 órás veszteség sem.

„A nagyszerű az, hogy az altcoinok követik a bitcoint, és valószínűleg a tartomány másik oldala felé is futni fognak” – tette hozzá van de Poppe, mindazonáltal egy reményteljes előrejelzésben, megismételve korábbi meggyőződését az altcoinpiacról.

„Ez 80-150%-os futást jelent a mélypontokról. Szerintem a legtöbbjüknek megvan a mélypontja”.

Olvastad már? Háromhetes magasságokban az Ethereum a kriptopiacok fellendülése közepette

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!