2019 első felének végéhez közeledve már kimondható, hogy a bitcoin majdnem tízszeresen túlteljesítette a részvénypiacokat.

2019-es eredménytábla: bitcoin 111% Tőzsdék 12%

Anthony Pompliano, a Mogan Creek Digital vezérigazgatója pénteken írta a Twitteren, hogy a bitcoin árfolyama 111%-ot emelkedett 2019-ben, mellyel jelenleg 7986 dolláron áll. Összehasonlításképpen, ezalatt a tőzsdék csupán 12%-ot emelkedtek.

Egyedül április és május között csaknem 2000 dollárt emelkedett a bitcoin árfolyama.

Mati Greenspan, az eTorotól így nyilatkozott az árfolyamemelkedésről:

„Ezen a ponton feltételezhető, hogy a bitcoin árfolyamának csupán 200 dolláros emelkedése is 2000 dolláros emelkedéshez vezethet.”

Tim Draper, a milliárdos kockázatitőke-befektető nemrég a CNBC-nek elmondtad, hogy jelentős lehet a befektetők csalódása az olyan cégekben, mint az Uber, amely nemrég lépett a tőzsdepiacra.

Draper szerint már nem fognak annyira jól teljesíteni az ismert cégek részvénykibocsátásai. Ő maga arra számít, hogy ezek a részvények átlagosan 10-20%-ot fognak emelkedni.

A bitcointámogatók azonban nem tartanak a vezető kriptopénz árfolyamának esésétől sem. A bitcoin jó ideje tartja a májusban elért 8000 dollár körüli árfolyamot, számos kisebb lefelé történt kilengés ellenére.

Bitcoin, a nagy megosztó

Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management ügyvezető igazgatója szerdán a CNBC-nek úgy írta le a bitcoint, mint a befektetési portfóliók nagy diverzifikálója.

Sok kommentátor elmondta már, hogy minden befektető portfóliójának legalább 1%-nak bitcoinból kellene állnia.

Yusko hasonllóan látja a dolgokat, mint Pompliano, szerinte is jobb befektetés a bitcoin, mint az értékpapírok.

Bármikor hanyatlani kezdhetnek a részvénypiacok

A bitcoin egyre jobb lehet egy befektetői portfólió szétosztására, mivel egyre inkább várható a részvénypiacok jelentős gyengülése.

Yusko szerint a Federal Reserve állítása, hogy készen állnak a kamatvágásra azt jelenti, hogy egyre közelebb van a gazdaság gyengülése.

A világ jegybankjai Japántól Ausztráliáig, de még az Európai Központi Bank is hasonló gazdasági lépésekre készül.

Olvastad már? A Samsung Pay hamarosan támogathatja a kriptopénzeket is

A történelem azt mutatja, hogy a kamatok csökkenése a piacok gyengüléséhez vezet – akárcsak 2001-ben vagy a 2008-as gazdasági válság esetén.

Olyan emberek számára, mint Travis Kling, aki az Ikigai Asset Managment és Max Keriser vezetője, a bitcoin lehet a biztosíték a központi bankok „felelőtlen” pénzügyi politikájával szemben.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A bitcoin tízszer jobban teljesített a részvénypiacoknál 2019-ben

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 3 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.