Kripto a köbön – hétnyitó hírsaláta

-

Egész héten a kriptovilág legfontosabb híreiről tájékoztatunk titeket, különálló cikkekben. Most ebben a bejegyzésében mégis az elmúlt pár nap legfontosabb eseményeit foglaljuk össze számotokra egyetlen cikkben

A kriptopénzek elfogadottsága

Az amerikai Coloradóban megkérdezték a felsőoktatás diákjait, hogy inkább egy dollárt, vagy egy bitcoint szeretnének kapni. A legtöbbjük a dollárt választotta.
Ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kriptopénzekről a valóságban még csak nagyon kevés ember tud – sajnos az ezredforduló környékén születettek esetében is.
Ennek ellenére a kriptopénzek elfogadottsága, valamint a mainstream érdeklődés szépen növekszik.
Nagy dolgokról beszélt Jack Dorsey, a Twitter közösségi oldal vezérigazgatója. Köztudott, hogy a bitcoin egyik nagy rajongója, és a jövő internetének elsődleges pénznemének tartja.
Úgy véli, hogy a Crypto Square projekt, amelynek szintén vezetője, jelentős szerepet játszik majd a rejtvaluták elfogadottáságban.
A kriptopénzek elfogadása mellett döntött az AT&T telekommunikációs óriás is, amely több mint 150 millió ügyféllel rendelkezik.
A BitPay fizetési kapu segítségével olyan kriptopénzekkel is rendezhetővé váltak a szerződések, mint a bitcoin vagy a bitcoin cash. Bővebben a témáról ebben a cikkünkben olvashattok.

Binance, Coinbase, Facebook

Múlt a héten tudtuk meg, hogy a Binance kriptováltó hamarosan elindítja a margókereskedés lehetőségét. Először a Twitteren jelentették be egy „Binance 2.0” képpel, amely a Binance új nemzedékének eljövetelét jelezte.
A margókereskedésen felül új funkciókkal bővül a platform, illetve grafikusan is megújul. A Twitteren később bemutatták az első pillanatképeket.
De vajon a legnagyobb tőzsdén történő margókereskedés elindítása csakugyan jó hír a kriptopiac számára?
Nem lehet, hogy csak egy újabb manipulációs lehetőséget teremt?
A margókereskedés egyébként hamarosan a Coinbase Prón is elérhetővé válik. Ezzel, a Lightning Network implementációjával, valamint a Coinbase Carddal kapcsolatban Biran Armstrong vezérigazgató egy kérdezz-feleleken belül válaszolt a felhasználók kérdéseire.
A Coinbase-zel kapcsolatban van itt még egy érdekesség. A Coinbase Commerce, amely az értékesítők számára készült, és célja, hogy a kereskedők számára a kriptopénz elfogadását is lehetővé tegyék USDC formájában. Első ránézésre ez talán nem túl érdekes hír, mindenesetre jó hatással lehet az elfogadottságra, ha egy ilyen szabályozott tőzsde kínál ilyen lehetőséget.
Szintén a múlt héten tudtuk meg, hogy a Facebook már jövő éven elindítja GlobalCoin nevű kriptopénzét. A részletekről a brit BBC számolt be.Többet tudhattok meg, ha elolvassátok cikkünket.

  • Az SEC ismét elhalasztotta a VanEck és SolidX bitcoin-ETF javaslatával kapcsolatos döntéshozatalt.
  • Arthur Hayes BitMEX-vezérigazgató, a Digital Currency Group alapítója szerint minden jel egy bikafutam kezdetére utal.
  • Brad Garlinghouse Ripple-vezérigazgató szerint a bankoknak szilárd okuk van arra, hogy elfogadják a kriptopénzek által nyújtott innovációkat.
  • Múlt héten ünnepeltük a kilencedik Bitcoin Pizza Napot.
  • A Satoshi-önjelölt Craig Wright azzal sokkolt minket, hogy megszerezte a Bitcoin Fehér Könyvének szerzői jogát. A hírre megerősödött a Bitcoin SV ára. Ez az információ nem bizonyítja egyértleműen, hogy Wright lenne Nakamoto.
  • A JP Morgan Chase először ismerte el, hogy a bitcoinnak van valódi értéke, bár szerintük nem annyi, amennyit a tőzsdék mondanak.
  • A Brave böngésző, a BAT-token platformja újabb érdekes hírrel szolgált. Elindították a BAT-tokennel történő jutalmazórendszert a Twitteren történő minőségi hozzászólásokért.
  • A bitcoin cash blokklánca állítólag 51 százalékos támadás áldozata lett. Többet itt olvashattok.

Ezek történtek tehát az elmúlt 7 napban, mi pedig köszönjük, hogy velünk tartottatok! Ahogyan észrevettétek, most mi is sokat dolgoztunk azért, hogy minőségi, tartalmas hírekkel legyetek ellátva. Tartsatok velünk a héten is! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!