A kriptopiac többi része azonban stagnál.

Szombat este 9 órakor a bitcoin minden idők legmagasabb szintjét 61.683 dollárt ért el, amit sikerült fenntartania a kora reggeli órákig.

Hajnali 3 körül a világ legnépszerűbb kriptovalutája elkezdett csökkenni, és egészen 60.300 dollárra esett vissza, ma éjszaka pedig még nagyobb csökkenések történtek, egészen 55.500 dollárig a CoinGecko független kriptoadataggregátor adatai szerint.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Üzlet, mint általában

A Bitcoin teljesítményét a múlt heti bullrun során megerősítette az a bejelentés is, miszerint Joe Biden amerikai elnök a képviselőház jóváhagyását követően aláírta az 1,9 billió dolláros COVID-19–segélycsomagot.

Bár koránt sem biztos, hogy a bitcoin teljesítménye összefügg a gazdasági segítségnyújtási intézkedések bejelentésével, eddig úgy tűnik ezt a mintát követi a piac.

A bitcoin eddig elég jól megúszta a járványt. Mialatt a dollár csökkenése 2020 végén előre jelezte, hogy dollár nem lesz képes globális tartalékvalutaként működni az olyan bankok miatt, mint a Goldman Sachs, az UBS és a Citigroup, a bitcoin ára csak tovább emelkedett.

A világjárvány kezdetétől 2020 októberéig a Fed az összes forgalomban lévő amerikai dollár 20%-át nyomtatta ki, ezzel jelentősen elértéktelenítette a dollárt.

Részben emiatt sok befektető számára tűnik a bitcoin vonzó értéktárolónak, ugyanis fedezetet biztosít az infláció ellen. Mára, az intézmények sorban állnak érte.

A legtöbb vállalati befektetés februárban történt, amikor a Tesla nyilvánosságra hozta, hogy az előző hónapban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint.

Musk döntését a bitcoin támogatásáról befolyásolhatta a Michael Saylorral folytatott beszélgetése. Az amerikai felhőalapú számítástechnikai vállalat vezérigazgatója szabadidejében vásárolt bitcoint vállalata, a MicroStrategy számára.

Pénteken a MicroStrategy elárulta, hogy további 15 millió dollárnyi bitcoint vásárolt. Ebben a hónapban ez már a harmadik alkalom, hogy a cég a bitcoint vásárol, így teljes bitcoinszámlájuk értéke már 4,4 milliárd dollárra rúg. De nem csak az amerikai vállalatok érdeklődnek.

A Meitu kínai alkalmazásgyártó nemrégiben 40 millió dollárnyi bitcoint és ethereumot vásárolt, míg a norvég Aker ASA holding egy Seetee AS nevű leányvállalatot hozott létre, hogy közvetlenül fektethessen BTC-be, valamint bitcoinnal kapcsolatos projektekbe.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Az ethereumon túl

A BTC pimasz versenytársának, az ethereumnak még van egy kis felzárkózási ideje, mielőtt elérné a három héttel ezelőtti, 2000 dolláros rekordot. A valuta tegnap 1877 dolláron állt, azonban korábban már elérte az 1929 dolláros árat is.

A Ethereum számára a héten a biztató hírt jelentett Beeple egyik digitális műalkotásának eladása, amely 69,3 millió dollárért kelt el az aukción. Csak az Ethereumon drágulhatnak a pixelek.

Az ősi digitális gyűjteményt, a MoonCats-et tegnap bányászták ki, elégetve 600.000 dollárnyi Ethereum gas díjat, miközben a gyűjtők a Twitteren osztották meg tippjeiket, az elveszett cicák megmentéséről a MoonCatRescue.com-on.

A Cardanót úgy tűnik, elhagyta a szerencse. Korábbi, 1,48 dolláros rekordára mára csak egy távoli emlék marad, mivel a „Mary” hard fork híre (és az eseményt övező hájp) hamar jött, hamar ment.

A Cardano mindent megtett egy több eszközből álló blokklánc felépítéséért, amely képes versenyezni az Ethereummal, de az ügyfelek egyelőre nem tértek át jelentős mértékben. Ára jelenleg 1,08 dollár.

Végül a Terra LUNA tokenje egyik napról a másikra 25%-kal emelkedett, ezzel az egyik legnagyobb nyereséget zsebelte be a héten, jelenleg 16,41 dolláron áll. A stabil hétvége azonban felveti a kérdést: mikor várható a következő korrekció?

Olvastad már? A Bitcoin és Sam bácsi bonyolult kapcsolata

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.