A cég további 17 millió dollár értékű bitcoint vásárolt, ezzel ő lett az első állami vállalat, amely az Ethereumot is felvette vagyoneszközei közé.

Bitcoin és Ethereum vásárlása

Lehet, hogy még nem hallottál Meituról, de a kínai fotóalkalmazás meglehetősen népszerű az online Ethereum-közösség körében.

A kínai képszerkesztő alkalmazás a hongkongi tőzsdén érhető el, és a fiatalok között igencsak népszerűnek számít Kínában.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A vállalat 2021. március 5-én hozta nyilvánosságra a több mint 40 millió dollár értékű bevásárlását a két legnagyobb kriptovalutába.

„Cégünk 15.000 ethereumot és 379,12 bitcoint vásárolt nyílt piaci tranzakciókban 2021. március 5-én, összesen mintegy 22,1 millió, illetve 17,9 millió dollár ellenérték mellett.” – tette közzé a vállalat.

Hozzátette, hogy a vásárlásokat a vállalat igazgatótanácsa által korábban jóváhagyott „kriptovaluta-befektetési terv” alapján hajtották végre, amelynek keretében a Meitu akár 100 millió dollár értékben vásárolhat különféle kriptopénzeket.

A vásárlásokra fordított pénz kizárólag a meglévő készpénztartalékaikból és a 2016-os tőzsdei kibocsátásból (IPO) származó „egyéb fennmaradó bevételből” származik.

A hivatalos adatok szerint a Meitu tavaly több mint 107 millió dolláros nyereséget ért el, főként alkalmazásbeli hirdetések eladásából.

A cégnek nincs más jelentős nyereségforrása, erre lehet megoldás a kriptoeszközök vásárlása. A Meitu illetékesei azt mondták, hogy a kriptovaluták értékének növekedésére számítanak a közeljövőben.

Továbbá elmagyarázták a készpénztől való tartózkodásuk okát:

„Az igazgatóság úgy véli, hogy a kriptovalutáknak bőven van helyük a növekedésre, és a kriptoeszközök vásárlása diverzifikációként is szolgálhat a vállalat számára.”

A pénznyomtatás következménye

A Meitu szerint a készpénz értékcsökkenése a központi bankok pénzkínálatának agresszív növelése miatt történt meg.

Ezzel a cég a központi bankok szüntelen pénznyomtatásra utal, amely a piaci megfigyelők szerint inflációhoz és annak drasztikus hatásaihoz vezet a teljes gazdaságban.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

Ezt a lépést számos olyan vállalat és befektető követi, akik a kriptopénzek felé fordulnak, hogy megvédjék vagyonukat az elkövetkező évek inflációjától, és a további sivár gazdasági kilátásoktól.

Ugyan a legtöbb vállalkozás a bitcoinhoz ragaszkodik, a Meitu vásárlása azt mutatja, hogy a cégek az ethereumtól sem riadnak vissza.

Olvastad már? A bitcoin és az arany harcából már több mint fél éve a bitcoin javára vívják

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!