A bitcoin és az arany harcából már több mint fél éve a bitcoin javára vívják

-

A bitcoin technikai és fundamentális erőssége is növekszik – hamarosan akár az aranyét is meghaladhatja.

Egy sor indikátor azt jelzi, hogy a bitcoin egyre inkább az arany elé vágtat mint elsődleges menedékeszköz. Mindez új utakat nyithat meg a mainstream elfogadottság előtt – állítja Mike McGlone, a Bloomberg vezető árucikkstratégája.

McGlone hétfőn azt tweetelte, hogy a menedékeszközök közötti harc a bitcoin javára kezd eldőlni a technikai és fundamentális indikátorok alapján. Mint mondta:

„Az aranynak mindig meglesz a helye az ékszer- és érmegyűjtemények között, a legtöbb indikátor szerint azonban a bitcoin is gyorsabb tempóra kapcsolt, amellyel átveheti a nemesfém helyét mint értéktároló a befektetők portfóliójában.”


A tweetben közölt csárt szerint a bitcoin 2020 közepe óta kezdte el lekörözni az aranyat, miközben az arany-ETF-ekben tárolt vagyon mértéke fokozatosan csökkent.
Úgy néz ki tehát, hogy a bitcoin egyre elterjedtebbé válik az intézményi befektetők körében, az arany kárára. A grafikon éles csökkenést mutat a bitcoin volatilitásában az arany volatilitásához viszonyítva.
McGlone már régóta azzal érvel, hogy végül a bitcoin fog a befektetők leginkább kedvelt menedékeszközévé válni, ahogy a „digitális arany” narratívája is egyre elterjedtebbé válik.
Február elején a Bloomberg stratégája azt jósolta, hogy a BTC gyorsan elérheti az 50.000 dollárt, ha a befektetők az aranyrudakból digitális eszközökbe menekülnek.
A vezető kriptopénz két héttel később valóban megütötte az ötvenezret.
2020 novemberében McGlone azt is jósolta, hogy a bitcoin az elkövetkező két évben minden bizonnyal el fogja érni a 170.000 dollárt, majd ezt követően az aranyhoz hasonlóan konszolidálódni fog.

Az idei évben eddig az arany és a bitcoin közötti csata szintén a bitcoinnak kedvez. Hétfőre egyetlen bitcoin már 30,3 uncia aranyat ér.
Ez az arány februárban érte el a csúcsát, 32,1 uncia értéken a MarketWatch adatai szerint.
A bitcoin spot árfolyama jelenleg kicsivel 51.000 dollár alatt található, amely 13,4%-os növekedésnek számít az elmúlt hét naphoz képest.

Olvastad már? A Galaxy Digital 32 millió dollárból indít Ethereum Alapokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!