A bitcoin és az arany harcából már több mint fél éve a bitcoin javára vívják

-

A bitcoin technikai és fundamentális erőssége is növekszik – hamarosan akár az aranyét is meghaladhatja.

Egy sor indikátor azt jelzi, hogy a bitcoin egyre inkább az arany elé vágtat mint elsődleges menedékeszköz. Mindez új utakat nyithat meg a mainstream elfogadottság előtt – állítja Mike McGlone, a Bloomberg vezető árucikkstratégája.

McGlone hétfőn azt tweetelte, hogy a menedékeszközök közötti harc a bitcoin javára kezd eldőlni a technikai és fundamentális indikátorok alapján. Mint mondta:

„Az aranynak mindig meglesz a helye az ékszer- és érmegyűjtemények között, a legtöbb indikátor szerint azonban a bitcoin is gyorsabb tempóra kapcsolt, amellyel átveheti a nemesfém helyét mint értéktároló a befektetők portfóliójában.”


A tweetben közölt csárt szerint a bitcoin 2020 közepe óta kezdte el lekörözni az aranyat, miközben az arany-ETF-ekben tárolt vagyon mértéke fokozatosan csökkent.
Úgy néz ki tehát, hogy a bitcoin egyre elterjedtebbé válik az intézményi befektetők körében, az arany kárára. A grafikon éles csökkenést mutat a bitcoin volatilitásában az arany volatilitásához viszonyítva.
McGlone már régóta azzal érvel, hogy végül a bitcoin fog a befektetők leginkább kedvelt menedékeszközévé válni, ahogy a „digitális arany” narratívája is egyre elterjedtebbé válik.
Február elején a Bloomberg stratégája azt jósolta, hogy a BTC gyorsan elérheti az 50.000 dollárt, ha a befektetők az aranyrudakból digitális eszközökbe menekülnek.
A vezető kriptopénz két héttel később valóban megütötte az ötvenezret.
2020 novemberében McGlone azt is jósolta, hogy a bitcoin az elkövetkező két évben minden bizonnyal el fogja érni a 170.000 dollárt, majd ezt követően az aranyhoz hasonlóan konszolidálódni fog.

Az idei évben eddig az arany és a bitcoin közötti csata szintén a bitcoinnak kedvez. Hétfőre egyetlen bitcoin már 30,3 uncia aranyat ér.
Ez az arány februárban érte el a csúcsát, 32,1 uncia értéken a MarketWatch adatai szerint.
A bitcoin spot árfolyama jelenleg kicsivel 51.000 dollár alatt található, amely 13,4%-os növekedésnek számít az elmúlt hét naphoz képest.

Olvastad már? A Galaxy Digital 32 millió dollárból indít Ethereum Alapokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!