A Galaxy Digital 32 millió dollárból indít Ethereum Alapokat

-

A 32 millió dollár összesen öt intézményi befektetőtől származik.
Az SEC mai jelentése szerint a Galaxy Digital által indított két Ethereum alap eddig 32,1 millió dolláros befektetést kapott.

A Galaxy Digital egy kripto-vagyonkezelő cég, amelyet Mike Novogratz, ismert befektető vezet. A Galaxy még 2019-ben hozott létre hasonló Bitcoin-alapokat egyéni és intézményi befektetők számára.
Először a CoinDesk figyelt fel arra, hogy a Delaware-ben bejegyzett Galaxy Institutional Ethereum Fund 22.031.077 dollárt jelentett be három befektetőtől, míg a másik, Kajmán-szigeteki alap 10.100.000 dollárt jelentett két befektetőtől.
Az ilyen alapok célja, hogy a vállalkozások tényleges kriptovaluta-vásárlás nélkül fektethessenek be az adott kriptóba.
Ily módon a befektetőkénél marad az árfolyamkockázat, azonban a Galaxy Digital vállalja a magánkulcsok kezelésének kockázatát (bár azokat egy amerikai székhelyű tőzsdével együttműködve kezeli). Szolgáltatásáért a Galaxy 1%-os díjat számít fel.
A Grayscale Investments, amely a Grayscale Bitcoin Trust és a Grayscale Ethereum Trust cégek tulajdonosa, hasonló modellt használva jelentős sikereket ért el. A forgalomban lévő bitcoin több mint 3%-ával és az összes ethereum 2,7%-ával rendelkezik.
A Galaxy alap indításának elsődleges oka a decentralizált pénzügyi protokollok növekvő méretének kiaknázása volt, amelyek segítségével bankok beleszólása nélkül tud bárki kölcsönadni, vagy kölcsönt felvenni.

A legtöbb defi-protokoll az Ethereum-blokkláncra épült, segítve ezzel a hálózat – illetve a tranzakciós díjak kifizetésére használt ETH tokenek – életképességét.
Az ethereum jelenlegi ára 1540 dollár körül mozog; és 63%-kal emelkedett az év eleje óta.
A január végén nyilvánosságra hozott alapok első eladását február 19-én hajtották végre. Az amerikai székhelyű alap minimum 250.000 dolláros tőkét, míg a Kajmán-szigeteki alap csupán 100.000 dollárt igényel a belépéshez.
Az akkreditált befektetők számára alacsonyabb az alap belépési korlátja: ez esetben az érdekelt személyeknek legalább 25.000 dollárt kell befektetniük.

Olvastad már? Az Arany Világtanács igazgatója csatlakozik a BlockFi-hoz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!