A Galaxy Digital 32 millió dollárból indít Ethereum Alapokat

-

A 32 millió dollár összesen öt intézményi befektetőtől származik.
Az SEC mai jelentése szerint a Galaxy Digital által indított két Ethereum alap eddig 32,1 millió dolláros befektetést kapott.

A Galaxy Digital egy kripto-vagyonkezelő cég, amelyet Mike Novogratz, ismert befektető vezet. A Galaxy még 2019-ben hozott létre hasonló Bitcoin-alapokat egyéni és intézményi befektetők számára.
Először a CoinDesk figyelt fel arra, hogy a Delaware-ben bejegyzett Galaxy Institutional Ethereum Fund 22.031.077 dollárt jelentett be három befektetőtől, míg a másik, Kajmán-szigeteki alap 10.100.000 dollárt jelentett két befektetőtől.
Az ilyen alapok célja, hogy a vállalkozások tényleges kriptovaluta-vásárlás nélkül fektethessenek be az adott kriptóba.
Ily módon a befektetőkénél marad az árfolyamkockázat, azonban a Galaxy Digital vállalja a magánkulcsok kezelésének kockázatát (bár azokat egy amerikai székhelyű tőzsdével együttműködve kezeli). Szolgáltatásáért a Galaxy 1%-os díjat számít fel.
A Grayscale Investments, amely a Grayscale Bitcoin Trust és a Grayscale Ethereum Trust cégek tulajdonosa, hasonló modellt használva jelentős sikereket ért el. A forgalomban lévő bitcoin több mint 3%-ával és az összes ethereum 2,7%-ával rendelkezik.
A Galaxy alap indításának elsődleges oka a decentralizált pénzügyi protokollok növekvő méretének kiaknázása volt, amelyek segítségével bankok beleszólása nélkül tud bárki kölcsönadni, vagy kölcsönt felvenni.

A legtöbb defi-protokoll az Ethereum-blokkláncra épült, segítve ezzel a hálózat – illetve a tranzakciós díjak kifizetésére használt ETH tokenek – életképességét.
Az ethereum jelenlegi ára 1540 dollár körül mozog; és 63%-kal emelkedett az év eleje óta.
A január végén nyilvánosságra hozott alapok első eladását február 19-én hajtották végre. Az amerikai székhelyű alap minimum 250.000 dolláros tőkét, míg a Kajmán-szigeteki alap csupán 100.000 dollárt igényel a belépéshez.
Az akkreditált befektetők számára alacsonyabb az alap belépési korlátja: ez esetben az érdekelt személyeknek legalább 25.000 dollárt kell befektetniük.

Olvastad már? Az Arany Világtanács igazgatója csatlakozik a BlockFi-hoz

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!