Az Arany Világtanács igazgatója csatlakozik a BlockFi-hoz

-

Greg Collet elhagyja az aranyipart, és a BlockFi-hoz csatlakozik befektetési igazgatóként.
A BlockFi kriptohitelezési szolgáltató Greg Collettet nevezte ki a cég új befektetésekért felelős vezetőjének – jelentette be tegnap a vállalat.

„Amint bővítjük az intézményi termékkínálatunkat és szolgáltatásainkat, Gregnek szerves szerepe lesz az ügyfelekkel és a külső partnerekkel való kapcsolattartásban.” – mondta a BlockFi vezérigazgatója, Zac Prince.

BlockFi-hoz történő csatlakozása előtt Collett hasonló pozíciót töltött be az Arany Világtanácsban (WGC), amely az aranyipar egyik vezető szereplője.
A WGC-nél az új termékek bevezetéséért és a szervezet vagyonkezelésével foglalkozó leányvállalat felépítéséért volt felelős.
Collett szakmai hátterének része 6 év a Deutsche Banknál, ahol alelnökként, tanácsadóként és igazgatóként szolgált, ezt követően elindította az első árutőzsdei ETF-et az amerikai tőzsdén.
Története során a BlockFi több mint 158 ​​millió dollárt gyűjtött össze, az általuk kezelt vagyon pedig 1500%-kal nőtt 2020-ban, és elérte a 4 milliárd dollárt.
A New York-i székhelyű vállalatnak 5%-os részesedése van a Grayscale Bitcoin Trustban, emellett fokozott figyelmet fordít az intézményi piacra is.
Az elmúlt hónapban tőzsdén kívüli kereskedési platformot indított a nagyon nagy vagyonú befektetők számára.

A cég arra számít, hogy Collett kinevezése elősegíti a cég piaci helyének biztosítását, és bízik abban, hogy az új befektetési termékek létrehozásában és kezelésében szerzett tapasztalatai „kritikusak” lesznek a további növekedés szempontjából.
Prince nemrégiben közzétett tweetje szerint február újabb rekordot hozott kamatfizetés szempontjából a BlockFi ügyfelei számára, mivel több, mint 35 millió dollár került kifizetésre, ami jócskán meghaladja a januári, 20 millió dolláros korábbi rekordot.

Olvastad már? Bitcoin nagyságrendváltások – 2.rész

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!