Egy Wall Street-i veterán is a bitcoin mellé állt

-

Egy Wall Street-i veterán szerint a legtöbb portfóliónak hasznos része lehet a kriptó kisebb mennyiségben.
A Wall Street régi veteránja, George Ball, a Prudential-Bache Securities korábbi vezérigazgatója, a Yahoo Finance-nek adott tegnapi interjújában elmondta, hogy a kriptovaluták jó kiegészítői szinte minden befektetési portfóliónak.

„A befektetői közösség, és a szakmai befektetők is aggódnak most, hogy a Fed áll a növekvő trend mögött” – mondta Ball.

„A tervezett segélycsomag mennyisége talán nagyobb volt annál, mint ami hasznos lehet a gazdaság számára a következő egy-két évben.”

Noha „rendkívül erőteljes fellendülést” jósol 2021 végére, ez a hír felvet egy dilemmát is a befektetők számára:
Hogyan biztosítja be magát valaki egy olyan piacon, ahol a kötvényhozamok emelkednek, a techrészvények korrekciója esedékes, és az Egyesült Államok központi bankja az inflációt próbálja növelni?
Ball válasza: készpénz és bitcoin.

„A kockázati piac elleni legjobb fedezet a készpénz” – folytatta Ball. „A készpénz teszi lehetővé, hogy nyugodtan aludjon éjszaka, és hogy akár nagyobb kockázatot vállaljon a beruházásaival. A kriptovaluták esetében, úgy gondolom, van egy pár alapvető szempont, amely vonzóvá teszi őket szinte minden portfólió kisebb részeként.”

Ilyen például az infláció elleni fedezetet, vagy a lakossági befektetők növekvő keresletének kihasználása is.
Amint a kisbefektetők a részvényspekulációról átugranak a kriptovaluta spekulációra, tovább növelhetik bizonyos kriptoeszközök árát.
A pénzügyi tanácsadók körében egyre nagyobb az egyetértés, hogy a befektetők portfóliójának legalább egy kis részét a kriptovalutáknak kell képeznie.
A Shark Tank műsorvezetője, Kevin O’Leary például nemrégiben árulta el, hogy portfóliójának 3%-a van bitcoinban, annak ellenére, hogy két évvel korábban „szemétnek” nevezte a valutát.
Ugyan a MicroStrategy több milliárd dollárt fektetett be a bitcoinba, a jóval kisebb allokáció is előnyös lehet a vállalatok számára.
Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai igazgatója így fogalmazott februárban a Decryptnek:

„Kutatásaink szerint a kezdeti optimális bitcoinallokáció 4%.”

Ball jelenleg a Sanders Morris Harris magántőke- és vagyonkezelő cég vezérigazgatója.
1991-ben mondott fel a Prudential-Bache-tól, miután az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet befektetői csalással vádolta meg a céget.

Ballt nem vádolták meg, azonban akkori cége, a Prudential 2 milliárd dollárt fizetett büntetésként és kártérítésként.

Olvastad már? A bitcoin ára végtelenbe tart a Kraken vezérigazgatója szerint

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!